题目内容
【题目】任务型阅读阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
Four types of friends you need in your life
Do you know that people will die early if they have no friends during their lifetime? The surveyshows if you want to live longer and more happily, you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble.
The following four types of friends are just what you need to keep the doctor away.
1. A Loyal Best Friend
Everyone needs a friend who will support you in different situations. This kind of friend knowsall of your deepest and darkest secrets, but still loves you all the same.
2. A Friendly Neighbor
These days, a lot of people don’t know their own neighbors. It’s a shame, because some neighbors can be the most helpful people. If you forget to lock the front door when you are on holiday,you can call your neighbors to lock it for you. So it’s wonderful to have nice and helpful neighbors.
3. A Workmate
You’ll find it much easier to chat with someone than eating lunch alone every day. Your workmate doesn’t have to be your best friend. If you two get along well with each other, you can always start going out with them outside of the office.
4. A Friend From a Different Culture
If everyone had a friend from a different culture, the world would be a much better place. Remember that don’t make friends with someone just because they’re from a different culture. Instead, keep your mind open, and if you meet someone from other places, try to learn about their customs, values, and traditions.
If you have such kinds of friends, you will surely live longer and more happily.
![]()
【答案】
【1】happier
【2】help
【3】types/ kinds
【4】deepest
【5】Friendly
【6】remember
【7】needn’t
【8】better
【9】making
【10】with
【解析】
【1】句意:如果你想活得更长,更幸福,你需要有一些朋友可以分享你的悲伤和幸福。根据短文中的句子“The survey shows if you want to live longer and more happily, you need to have some friends who can shareyour sadness and happiness”此处是修饰名词life,因此填形容词的比较级形式,答案为happier。
【2】句意:在你有困难的时候可以帮助你。根据短文中的句子“or can be helpful when you are in trouble.”情态动词can后跟动词原形。依据句意,答案为help。
【3】句意:这类朋友知道你所有的最深和最黑暗的秘密,但仍然爱你。根据短文中的句子“This kind of friend knows all of your deepest and darkest secrets, but still loves you all the same.”可知,答案为deepest。
【4】句意:四种类型的朋友。根据短文中的句子“The following four types of friends are just what you need to keep the doctor away.”可知,短文介绍了四种类型的朋友。答案为types/ kinds。
【5】句意:友好的邻居。根据短文中的句子“A Friendly Neighbor”可知,答案为Friendly。
【6】句意:如果你忘记在假期时锁上前门。根据短文中的句子“If you forget to lock the front door whenyou are on holiday,”此处是不记得,故用forget的反义词。答案为remember。
【7】句意:你的同事不一定是你最好的朋友,但是你可以在吃午餐的时候和他聊天。根据短文中的句子“Your workmate doesn’t have to be your best friend. If you two get along well with each other,” needn’t等同于doesn’t have to。
【8】句意:如果每个人都有来自不同文化的朋友,世界将会是一个更美好的世界。根据短文中的句子“If everyone had a friend from a different culture, the world would be a much better place.”可知,答案为better。
【9】句意:如果你遇到来自其他地方的人,试着了解他们的风俗习惯,价值观和传统。而不是与他们交朋友仅仅因为他们是来自其他国家。instead of后跟动名词的形式,make friends交朋友。故答案为making。
【10】句意:与这种类型的朋友在一起,你一定会活得更长、更快乐。根据短文最后的句子“If you have suchkinds of friends, you will surely live longer and more happily.”with与……在一起的意思。故答案为with。
【题目】 All of us want to be healthy. To keep healthy, more and more people are doing sports. Do you like sports? If yes, which is your favorite sport? Look at the ads(广告), they may help you.
Nancy’s Gym Lose weight! $25/ hour Opening time: Saturday and Sunday Tel: 455-6223 |
Ice World Have fun skating here! $ 20/ hour for children $ 30/ hour for adults(成年人) Tel: 886-8252 |
Water World Opening time: 9:00 a.m. ~9:00 p.m. every day Adults: $ 10 Children(aged 15 and under): $ 7 Tel: 215-1829 Come to Water World! Two pools for children Two large pools for adults Two restaurants | |
【1】What do people in Nancy’s Gym want to do?
A.To enjoy swimming.B.To learn to skate.
C.To lose weight.D.To eat delicious food.
【2】If Mr. Smith goes skating with his child, they need to pay ________ for two hours’ skating.
A.$ 50B.$ 60
C.$ 80D.$ 100
【3】People can go to Water World at ________.
A.8:00 a.m.B.1:30 p.m.
C.9:30 p.m.D.10:00 p.m.
【4】You can call ________ if you want to swim.
A.215-1829B.886-8252
C.215-1982D.455-6223
【5】Which of the following is TRUE?
A.Ice World is only for adults.B.People can go to Nancy’s Gym on Sunday.
C.There are four large pools in Water World.D.Children needn’t pay to go swimming in water World.