题目内容

【题目】阅读短文,并按要求完成小题。
Computers are very important to modern life. Many people think that in the future computers will be used a lot in everyday life. Maybe we won't have to go shopping because we will be able to buy most things on the Internet.There will be fewer books because we will be able to get all texts from computers. The Internet will be used to play games and see films. Most telephone calls will be made by computers, too.
Some people are glad about these new ways of shopping and communicating(交流). Others do not think that computers will replace(代替)our old ways.
Let's take books for example. Some people think that one day we won't read books made of paper. Instead, we will buy and read books by using computers. We will read texts on small pocket computers. The computers will keep many different books in them at the same time. We won't need to turn lots of pages and paper will be saved. Computerized books(电子图书)will be used more and more.
Is Internet shopping such a pleasure as going to the shop? Many people say it is not. It is pleasant to go into shops and look at things you want to buy. It is also impossible that many people will want to read large texts on our computers. Because paper books will perhaps be more friendly. Maybe computers won't change these two habits.
(1)Many people think they will use computers for shopping, reading, , seeing films, and even making phone calls according to the first paragraph.
(2)Why do many people like reading paper books?
(3)What are the two habits computers won't change according to the last paragraph?
(4)找出并写下文章第一段的主题句。
(5)将画线句子译成汉语。

【答案】
(1)playing games
(2)Because paper books will perhaps be more friendly.
(3)Shopping and reading.
(4)Computers are very important to modern life.
(5)走进商场,看看你想要买的东西,是令人愉快的(事情)。
【解析】本文介绍了对待电脑的发展的两种不同的观点。一种认为电脑以后能全部融入人类的生活;另一种认为电脑不能全部代替以前的东西。
(1)细节理解。根据“The Internet will be used to play games and see films.”可知。所以答案是playing games。
(2)细节理解。根据“Because paper books will perhaps be more friendly.”可知。所以答案是Because paper books will perhaps be more friendly.
(3)细节理解。根据最后一段叙述可知,人们的购物和阅读不可能完全发生变化。所以答案是Shopping and reading.
(4)翻译句子。主旨大意。本文开篇就点名了主题。所以答案是Computers are very important to modern life.
(5)It is pleasant to do sth可译为:做某件事是令人愉快的。所以答案是:走进商场,看看你想要买的东西,是令人愉快的(事情)。

练习册系列答案
相关题目

【题目】One afternoon I toured an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting. I was looking forward to a quiet view of the art works.

A young couple viewing the paintings ahead of me chatted nonstop between themselves. I watched them a moment and decided the wife was doing all the talk. I admired the husband's patience for putting up with (忍受) her continuous talk. Distracted (分心) by their noise, I moved on.

I met with them several times as I moved through the different rooms of art. Each time I heard her continuous burst of words, I moved away quickly.

I was standing at the counter of the museum gift shop buying some souvenirs when the couple came near to the exit. Before they left, the man reached into his pocket and pulled out a white object. He extended (延长) it into a long stick and then tapped his way into the coatroom to get his wife's jacket.

"He's a brave man." The salesman at the counter said, "Most of us would give up if we were blinded at such a young age. During his recovery (恢复) he made a promise that his life wouldn't change. So, as before, he and his wife come in whenever there's a new art show."

"But what dose he get out of the art?" I asked, "He can't see."

"Can't see? You're wrong. He sees a lot. More than you or I do." The salesman said, "His wife describes each painting so he can see it in his head."

I learned something about patience, courage and love that day. I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without sight and the courage of a husband who would not allow blindness to change his life. And I saw the love shared by two people as I watched this couple walk away hand in hand.

【1】The young couple were at an art museum __________.

A. to show their love B. to enjoy art

C. to discuss paintings D. to describe paintings

2 "...I moved away quickly." in Paragraph 3 shows that the writer __________.

A. was in the hope of visiting more rooms

B. was in a hurry to buy some gifts

C. was tired of the nonstop talking

D. was not interested in the art show

3We can infer from the passage that the husband __________.

A. was not born blind

B. couldn't put up with his wife

C. knew nothing about art

D. completely depended on his wife

4 The passage is mainly about __________.

A. the importance of art B. good manners in public

C. patience of a husband D. love between a couple

【题目】根据短文理解,选择正确答案。 We spent a day in the country and picked a lot of flowers. Our car was full of flowers inside! On the way home we had to stop at traffic lights, and there my wife saw the bookshelf. It stood outside a furniture(家具) shop. "Buy it," she said at once. "We'll carry it home on the roof-rack(车顶架). I've always wanted one like that." What could I do? Ten minutes later I was twenty dollars poorer, and the bookshelf was tied on to the roof rack. It was tall and narrow, quite heavy too. As it was getting darker, I drove slowly. Other drivers seemed more polite than usual that evening. The police even stopped traffic to let us through. Carrying furniture was a good idea. After a time my wife said, "There's a long line of cars behind. Why don't they overtake(超车)?" Just at that time a police car did overtake. The two officers(警官) inside looked at us seriously when they went past. But then, with a kind smile they asked us to follow their car through the busy traffic. The police car stopped at our village church(教堂). One of the officers came to me. "Right, sir," he said. "Do you need any more help now?" I didn't quite understand. "Thanks, officer," I said. "You've been very kind. I live just down the road." He was looking at our things: first at the flowers, then at the bookshelf. "Well, well," he said and laughed. "It's a bookshelf you've got there! We thought it was--er, something else." My wife began to laugh. Suddenly I understood why the police drove here. I smiled at the officer. "Yes, it's a bookshelf, but thanks again." I drove home as fast as I could.
(1)From the story we know that _________.
A.the writer was poor and didn't buy the bookshelf for his wife
B.the writer's wife didn't like the bookshelf at all
C.the writer was always glad to buy something for his wife
D.the writer was not very glad to buy the bookshelf for his wife
(2)What made the writer think that carrying furniture was "a good idea"?
A.He could drive slowly and it was safe.
B.Other drivers would let him go first.
C.His wife could use a new bookshelf.
D.He could save a lot of money and time.
(3)Why were the police and other drivers so kind to the writer?
A.Because they thought the writer liked studying very much and needed a bookshelf.
B.Because they didn't think it was polite to overtake a car with a bookshelf on it.
C.Because they thought somebody in the writer's family had died and he needed help.
D.Because they thought it was dangerous to carry a bookshelf on a car.
(4)When did the officers begin to realize(意识到)they had made a mistake?
A.Before they arrived at the church.
B.Before they overtook the writer's car.
C.After one of them looked at the flowers and the bookshelf carefully at the church.
D.After the writer's family left the church.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网