题目内容
【题目】One afternoon I toured an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting. I was looking forward to a quiet view of the art works.
A young couple viewing the paintings ahead of me chatted nonstop between themselves. I watched them a moment and decided the wife was doing all the talk. I admired the husband's patience for putting up with (忍受) her continuous talk. Distracted (分心) by their noise, I moved on.
I met with them several times as I moved through the different rooms of art. Each time I heard her continuous burst of words, I moved away quickly.
I was standing at the counter of the museum gift shop buying some souvenirs when the couple came near to the exit. Before they left, the man reached into his pocket and pulled out a white object. He extended (延长) it into a long stick and then tapped his way into the coatroom to get his wife's jacket.
"He's a brave man." The salesman at the counter said, "Most of us would give up if we were blinded at such a young age. During his recovery (恢复) he made a promise that his life wouldn't change. So, as before, he and his wife come in whenever there's a new art show."
"But what dose he get out of the art?" I asked, "He can't see."
"Can't see? You're wrong. He sees a lot. More than you or I do." The salesman said, "His wife describes each painting so he can see it in his head."
I learned something about patience, courage and love that day. I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without sight and the courage of a husband who would not allow blindness to change his life. And I saw the love shared by two people as I watched this couple walk away hand in hand.
【1】The young couple were at an art museum __________.
A. to show their love B. to enjoy art
C. to discuss paintings D. to describe paintings
【2】 "...I moved away quickly." in Paragraph 3 shows that the writer __________.
A. was in the hope of visiting more rooms
B. was in a hurry to buy some gifts
C. was tired of the nonstop talking
D. was not interested in the art show
【3】We can infer from the passage that the husband __________.
A. was not born blind
B. couldn't put up with his wife
C. knew nothing about art
D. completely depended on his wife
【4】 The passage is mainly about __________.
A. the importance of art B. good manners in public
C. patience of a husband D. love between a couple
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【解析】
试题分析:作者去美术博物馆参观,遇见一对小夫妻。妻子一直在大声地对丈夫说话,这使得作者对他们有些反感。但当后来在和礼品店店员交谈时得知这个丈夫是盲人,而坚持勇敢地面对生活、不想因失明改变生活、坚持让妻子为自己解说美术作品时,作者深受感动,感觉自己理解了勇敢和爱情。
【1】B细节理解题。根据I was looking forward to a quiet view of the art works.可知作者在期待着欣赏艺术品。故选B。
【2】C细节理解题。根据I admired the husband's patience for putting up with (忍受) her continuous talk. Distracted (分心) by their noise, I moved on. I met with them several times as I moved through the different rooms of art. Each time I heard her continuous burst of words, I moved away quickly.描述,可知这位妻子一直在大声地对丈夫说话,这使得作者对他们有些反感。.故选C.
【3】A综合理解题。本文介绍的是作者去美术博物馆参观,遇见一对小夫妻。妻子一直在大声地对丈夫说话,这使得作者对他们有些反感。但当后来在和礼品店店员交谈时得知这个丈夫是盲人,而坚持勇敢地面对生活、不想因失明改变生活、坚持让妻子为自己解说美术作品时,作者深受感动,感觉自己理解了勇敢和爱情。可知选A.
【4】D综合理解题。作者去美术博物馆参观,遇见一对小夫妻。妻子一直在大声地对丈夫说话,这使得作者对他们有些反感。但当后来在和礼品店店员交谈时得知这个丈夫是盲人,而坚持勇敢地面对生活、不想因失明改变生活、坚持让妻子为自己解说美术作品时,作者深受感动,感觉自己理解了勇敢和爱情。故选D。