题目内容

【题目】A man made a nice talking machine. It could weigh people’s weight .The man wanted to try the machine before he could make a lot of machines. He put the machine into the waiting room of a station. There were always lots of people in and out.

The first one who used the machine was an Indian woman. She stood on the machine, the machine thought for a few seconds to decide which language to speak.

“Good morning, Madam.” It said in Indian. “Your weight is 72 kilograms. That’s three kilograms more .If you eat more fruit and vegetables, you will be soon all right. Please have a nice day.”

The second one to use the machine was a Chinese girl .She stood on the machine and waited to hear her weight. “Good morning, Miss.” The machine said in Chinese. “Your weight is 45 kilograms. It’s all right for your age. Keep eating what you eat every day. Please have a nice day.”

The third one to use the machine was an American woman .She thought for a long time to stand on the machine. The machine spoke quickly in English, “Good morning. Will one of you get off?”

1The machine in this passage could_________.

A. speak all kinds of languages B. tell people what they should eat

C. weigh and talk to people D. make people laugh

2The man put his first machine _________.

A. in the station B. in a train

C. in the doctor’s waiting room D. in the women’s room

3The machine told the Indian woman _________.

A. she was a little lighter B. she was a little heavier

C. it couldn’t speak Indian D. to eat what she wanted to eat

4How was the American woman?

A. She was healthy. B. She liked thinking.

C. She was too heavy. D. The machine didn’t like her.

【答案】

1C

2A

3B

4C

【解析】

本文主要介绍一个人发明了测量体重的智能机器。

1细节理解题根据文章内容“A man made a nice talking machine. It could weigh people. The man wanted to try the machine before he could make a lot of these kinds of machines.”可知,这台机器能够称人的体重和对人讲话。故选C。

2细节理解题。由句子He put the machine into the waiting room of a station .可知他把机器放在车站的候车室里。故选A。

3细节理解题根据文章的内““Good morning, madam,”it said in Indian.“Your weight is 72 kilos. That’s three kilos more. If you eat more fruit and vegetables, you will be soon all right. Wish you a nice day.”可知机器告诉印度女人她有点重。故选B。

4细节理解题。题干的意思是:这位美国妇女怎么样?由句子The third one to use the machine was an American woman .She thought for a long time to stand on the machine. The machine spoke quickly in English, “Good morning. Will one of you get off?” 第三个使用机器的是一个美国女人。她想了很长时间站在机器上。机器用英语快速地说:早上好。你们中间有人要下去吗?说明这位妇女太重了。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
(B)
Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life,Wheeler and his family lived in many different countries.
In the early 1970s,Wheeler met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year-long trip from London,through Asia,to Australia. On the trip,they visited places like India, Iran, and Afghanistan.
When Tony and Maureen arrived in Australia,people asked many questions about their trip. To answer these questions,Wheeler wrote a guidebook called Across Asia on the Cheap . The book told people about different countries' weather,customs(风俗),and places to see. But unlike travel guides in the 1970s,Wheeler’s book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.
Wheeler and Maureen started a company called Lonely Planet. They continued travelling. They wrote guidebooks for each place they visited. Today,400 people work for Lonely Planet. The company has over 650 guidebooks. Wheeler still writes about travel “hot spots” (for example,Cambodia in Asia and Croatia in Europe). For more information,read the books!
(1)Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in _______.
A.England
B.Iran
C.India
D.Australia
(2)Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheap to _______.
A.make money for his next trip
B.tell people about his new company
C.draw people's attention to his family
D.answer people's questions about his trip
(3)How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then?
A.It was longer and more popular.
B.It was the first travel book in the world.
C.It talked about places most tourists did not go.
D.It talked about a country's weather and customs.
(4)Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?
A.His father started it.
B.It is an airline company.
C.Hundreds of people work for it.
D.It has no books about travelling.
(5)The passage mainly talks about _______.
A.a great traveller and his books
B.a tour of different countries
C.a great writer and his family
D.different kinds of companies

【题目】 Almost every Chinese can recite(背诵)the two lines of the famous poem, Do you know that grains come from? It's due to the hard work of the farmers.” But sadly, many of us don' t get the real meaning of these lines: Don’t waste food.

A CCTV program reported that the food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year. Do we have too much food? Absolutely not. According to the UN World Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2011, especially in developing countries. Six million children die of hunger every year.

Chinese people are well-known for being friendly and generous. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table. Luckily, a lot of people have realized the importance of saving food. What should we do in our daily life to waste less food?

Firstly, don’t order too much in a restaurant. Only order as much as you want to eat, if you can not eat all the food you ordered, take the rest home.

Secondly, don' t leave any food in your bowls while having meals.

Thirdly, keep an eye on what food you have at home, Don' t buy too much, especially for vegetables and fruit.

1What’s the real meaning of the underlined sentence?

A.春种一粒要,秋收万颗籽。B.谁知盘中餐,粒粒皆辛苦。

C.吏禄三百石,岁晏有余粮。D.足蒸暑土气,背灼炎天光。

2What should we do to waste less food

A.Order more food in a restaurant.

B.Every time you eat, leave some food in your bowls.

C.Take all the food you ordered home.

D.Don' t store too much food like vegetables and fruit.

3Which of the following is NOT true

A.A lot of people have realized the importance of saving food.

B.The food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year.

C.200 million children die of hunger every year.

D.Many Chinese feel that they lose face if guests have eaten all the food on the table.

4What’s the main idea of this passage?

A.Don' t waste food.B.Chinese people are friendly and generous.

C.We can' t die of hunger.D.Every grain is grown by Chinese farmer.

【题目】书面表达

近年来,雾霾(smog)给我们的学习、工作和生活带来一定的影响。假如你是Amy,请根据表格思路给环保俱乐部( Environment Club)的主席写一封申请信,希望能成为该俱乐部的成员,为环境保护尽一份责任。

个人信息

1.就读于阳光中学八年级

2.彬彬有礼,乐于助人。

雾霾危害

1.雾霾对我们的健康不利;

2.能见度低,交通事故频发

3.部分地区的学校停课。

我的建议

1.政府应采取措施,如立法;

2……至少自述一点)

要求:1.文中不得使用真实姓名和校名

2.段落清楚,中心突出,意思實,书写规范;

3.中请信的内容必须包含以上信息,可适当发挥;

4.词数不少于80词。开头已给出,不计入总词数。

Dear Chairperson,

I'd like to join the Environment Club.

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

Yours sincerely,

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网