题目内容
【题目】A man made a nice talking machine. It could weigh people’s weight .The man wanted to try the machine before he could make a lot of machines. He put the machine into the waiting room of a station. There were always lots of people in and out.
The first one who used the machine was an Indian woman. She stood on the machine, the machine thought for a few seconds to decide which language to speak.
“Good morning, Madam.” It said in Indian. “Your weight is 72 kilograms. That’s three kilograms more .If you eat more fruit and vegetables, you will be soon all right. Please have a nice day.”
The second one to use the machine was a Chinese girl .She stood on the machine and waited to hear her weight. “Good morning, Miss.” The machine said in Chinese. “Your weight is 45 kilograms. It’s all right for your age. Keep eating what you eat every day. Please have a nice day.”
The third one to use the machine was an American woman .She thought for a long time to stand on the machine. The machine spoke quickly in English, “Good morning. Will one of you get off?”
【1】The machine in this passage could_________.
A. speak all kinds of languages B. tell people what they should eat
C. weigh and talk to people D. make people laugh
【2】The man put his first machine _________.
A. in the station B. in a train
C. in the doctor’s waiting room D. in the women’s room
【3】The machine told the Indian woman _________.
A. she was a little lighter B. she was a little heavier
C. it couldn’t speak Indian D. to eat what she wanted to eat
【4】How was the American woman?
A. She was healthy. B. She liked thinking.
C. She was too heavy. D. The machine didn’t like her.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
本文主要介绍一个人发明了测量体重的智能机器。
【1】细节理解题。根据文章内容“A man made a nice talking machine. It could weigh people. The man wanted to try the machine before he could make a lot of these kinds of machines.”可知,这台机器能够称人的体重和对人讲话。故选C。
【2】细节理解题。由句子He put the machine into the waiting room of a station .可知。他把机器放在车站的候车室里。故选A。
【3】细节理解题。根据文章的内““Good morning, madam,”it said in Indian.“Your weight is 72 kilos. That’s three kilos more. If you eat more fruit and vegetables, you will be soon all right. Wish you a nice day.”可知,机器告诉印度女人她有点重。故选B。
【4】细节理解题。题干的意思是:这位美国妇女怎么样?由句子The third one to use the machine was an American woman .She thought for a long time to stand on the machine. The machine spoke quickly in English, “Good morning. Will one of you get off?” 第三个使用机器的是一个美国女人。她想了很长时间站在机器上。机器用英语快速地说:“早上好。你们中间有人要下去吗?”说明这位妇女太重了。故选C。