题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。D
It is reported that some developed countries have shipped broken parts of computers to China. Last month Hong Kong officers found 131,000 kilograms of broken computers, TVs and phones sent from Japan.
Things like these are called electronic waste, or e-waste. Dealing with them is not an easy job. Every time an old computer breaks down, it needs to be dealt with safely. What is worse, at present, broken computer parts are usually buried. It may be hundreds of years before they are really g one in the earth.
Many places in China are polluted by e-waste. Guiyu in Guangdong Province is one of them. This town is named as "the e-waste capital of the world". It has to deal with 1.5 million kilograms of e-waste each year, from which it makes 75 million yuan. But it comes at a cost. Many of the poisons in e-waste find their way into the environment. An environmental group has found the air, the earth and the rivers in Guiyu badly polluted.
Luckily, the Chinese government wants to change the situation. This year, China passed a new environmental protection law. Computer companies like Lenovo and Dell will be asked to take back their old computers. Hopefully, the problem with e-waste will be solved in the near future.
(1)The e-waste found in Hong Kong last month was from _____.
A.France
B.Japan
C.Germany
D.Australia
(2)The underlined word "buried" probably means ____in the passage.
A.焚烧
B.降解
C.回收
D.掩埋
(3)The town of Guiyu in Guangdong Province_____.
A.is the e-capital of the world
B.has serious e-waste pollution
C.deals with the e-waste safely
D.spends much money on e-waste
(4)This year, the Chinese government _____.
A.closed some computer companies
B.asked people to hand in old computers
C.made a new environmental protection law
D.tried to change people's life
(5)The passage is mainly about _____.
A.the e-waste problem in China
B.the cost of burning e-waste
C.the ways to deal with e-waste
D.the need to pass a law against e-waste
【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)C
(5)A
【解析】这篇文章是一篇说明文。介绍了当今世界一种新的垃圾 (电子垃圾) 对环境的污染,用具体的数字向我们说明了它们对环境污染的严重性。为此中国政府出台了新的法律来减少它们对环境的污染。
(1)细节理解题。根据短文第一段最后一句Last month Hong Kong officers found 131,000 kilograms of broken computers, TVs and phones sent from Japan.可知是来自日本,所以答案是B。
(2)词义猜测题。由该词后一句It may be hundreds of years before they are really g one in the earth.提到的它们在土壤里要经过数百年才能消失,可推测为掩埋在土壤中,所以答案是D。
(3) 细节理解题。由第三段前两句Many places in China are polluted by e-waste. Guiyu in Guangdong Province is one of them. This town is named as "the e-waste capital of the world".可知是严重的电子垃圾的污染。所以答案是B。
(4)细节理解题。由第四段第—句中的句子This year,China passed a new environmental protection law 可知中国通过了新的环保法律,所以答案是 C。
(5)主旨大意题。通读全文可知文章主要讲了中国的电子垃圾问题。所以答案是A。
【题目】根据对话内容,从方框6个选项中选出5个最佳选项补全对话(其中有一项是多余的)。W: Excuse me, sir.
M: Certainly. Go along this street. Turn left into Xingfu Street, the museum is on your right.
W:
M: It's about thirty minutes.
W: I see.
M: Yes. A No.1 bus will take you there.
W:
M: Over there. Look! The bus is coming.
W: Thank you very much.
M:
A. I will go to the History Museum. |
【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A
Problems | Causes | Advice |
Feel stressed | Too much homework. Don't have enough time for their hobbies. | Make a plan for study and hobbies. Find time to relax. |
Get short sighted (近视) | Too much homework. Bad study habits. | Do homework or read in a correct way. |
Fight with each other | Don't know how to get on well with classmates. | Make more friends and understand each other. |
Don't like to study | Play computer games too much. | Play computer games just for a short time. |
Get fat | Have more pocket money to buy snacks. Don't like to do exercise. | Use your pocket money to do something meaningful. Do exercise every day. |
(1)How many main problems are there in the survey?
A.Six.
B.Five.
C.Four.
D.Three.
(2)What problems are caused by too much homework?
A.Get fat.
B.Fight with each other.
C.Feel stressed and get short sighted.
D.Don't like to study.
(3)If Simon is feeling stressed, he should _____.
A.do much more homework
B.make a plan for study and hobbies
C.buy some snacks
D.ask for more pocket money
(4)Peter doesn't like to study. Maybe he _____.
A.plays too many computer games
B.has no pocket money
C.gets fatter and fatter
D.has lots of pocket money
(5)_____ is a good way for students to stop fights.
A.Doing less homework
B.Playing computer games
C.Buying more books
D.Learning how to make friends
【题目】阅读理解(B) In the past, many people used horses for traveling,farming and other kinds of work.A lot of people still like to ride horses.And horse racing is also popular.So it is not surprising that Americans use this animal when they talk.
Long ago,rich or important people rode horses which were very tall.Today, if a girl acts like she is better than everyone else,you might say she should get off her high horse .
Yesterday my children wanted me to take them to the playground.But I had to finish my work, so I said."Hold your horses . Wait until I finish what I am doing." My two boys like to compete against each other and play in a noisy and not very careful way.I always tell them to stop horsing around or someone could get hurt. Last night,I got a telephone call while I Was watching my favourite TV show.I decided not to answer it because wild horses could not drag(拖,拽)me away from the television.There was nothing that could stop me from doing what I wanted to do.
Sometimes you get information straight from the horse's mouth . Let us say your teacher tells you there is going to be a test tomorrow.You could say you got the information straight from the horse's mouth .
You can lead a horse to water, but you cannot make him drink . That means you can give someone advice but you cannot force him to do something he does not want to do.
根据材料内容,从下面方框中选出恰当的短语或句子完成五个小题,使句子通顺、意思完整,将其标号填入题前括号内。每个短语或句子限用一次。
A. horse around B. straight from the horse's mouth C. get off her high horse D. wild horses could not drag her away |
(1)Mike,don'twith your brother.You'll break my mirror!
(2)I can't stand Mary any more! She always says she has a better voice than me—Please take it easy. I'll go and tell her to
(3)He no longer tried to stop her watching that movie becausefrom it. She loved it so much.
(4)—I hear from Grandpa that Uncle George is coming at the weekend. Is it true?
—You've got the news
(5)Jerry, your brother really hates going to the piano class. RememberLet him do what he likes.