题目内容

【题目】 Seeing someone who seems to be walking on a cloud sounds like a dream. But this scene indeed exists --- and it isn't just in your head. It's a popular attraction in the South American country of Bolivia called the Salar de Uyuni. The area covers a large amount of white, glistening salt and runs across 10,582 kilometers of the Altiplano and you can even see it from space.

What's special about the Salar? This salt flat can create an endless natural mirror (镜子), which gives you an amazing experience. On a still day, a thin layer of water covering the salt changes the salt flat into "The World's Largest Mirror" reflecting the sky. Those who are lucky enough to see this natural wonder will tell you how difficult it is to find out the dividing line between the sky and land.

Some 40,000 years ago, water from the surrounding mountains gathered here and there were no outlets (出口) where the rainfall could flow out. So a huge lake was formed with natural salt inside. Over time, about 25,000 years ago, a rise in temperatures reduced the amount of rainfall in the area. The climate from wet to dry caused the water to slowly evaporate (蒸发). About 10,000 years ago, the body of water dried up and a deep layer of salt flat was left behind.

With about 10 billion tons of salt lying around it, it's no surprise that salt production in the Salar is a big business. But the real treasure lies under the surface of the salt flat, where around 70% of the world's lithium () reserves can be found. The lithium is used for powering mobile phones, laptops, electric cars and this resource could be of great value.

What is the Salar de Uyuni

●It's a place of 1 in the South American country of Bolivia.

●It is an area 2 with white and glistening salt.

●It runs across about 10,582 kilometers and can even be 3 from space.

What's special about the Salar de Uyuni?

●On a still day, the salt flat will 4 into "The World's Largest Mirror", which gives you a wonderful experience.

●If you are lucky enough to see it, you may find it difficult to tell 5 The sky ends and the land begins.

How did the Salar de Uyuni 6 ?

●40,000 years ago, the surrounding mountains 7 the water from flowing out and it became a huge lake.

●25,000 years ago, the climate changes 8 to the evaporation of the lake.

●10,000 years ago, the lake dried up, 9 behind a deep layer of salt.

What's under the Salar de Uyuni?

●70% of the world's lithium lies under the salt flat.

●Lithium can be used to power things 10 mobile phones, laptops and electric cars.

【答案】

1interest

2covered

3seen

4change / turn

5where

6form

7prevented / stopped / kept

8led

9leaving

10like

【解析】

文章介绍了南美洲玻利维亚的一个著名景点,叫做乌尤尼萨拉尔。这片区域覆盖着大量白色的闪闪发光的盐,横跨10582公里的高原,以及介绍了盐田的形成过程。

1

根据文中It’s a popular attraction in the South American country of Bolivia called the Salar de Uyuni.中的attraction可知,这里可以转换成place of interest,故答案为interest

2

根据文中The area covers a large amount of white and glistening salt…可知,这里指的是“覆盖”,主语areacover之间是被动关系,所以这里用过去分词,故答案为covered

3

根据文中The area covers a large amount of white, glistening salt and runs across 10,582 kilometers of the Altiplano and you can even see it from space.可知,表格中句子主语是 it,所以主动转换成被动 be seen结构,故答案为seen

4

根据文中On a still day, a thin layer of water covering the salt changes the salt flat into “The World’s Largest Mirror” reflecting the sky.可知,这里是表达的是“变成”,英语是change into turn into,故答案为change / turn

5

根据文中Those who are lucky enough to see this natural wonder will tell you how difficult it is to find out the dividing line between the sky and land.可知,空格位于动词tell 后,引导宾语从句,根据句意推出引导词应该选用表示方位的,所以应该用where,故答案为where

6

根据文章下文的描述以及表格对应右边栏的提示可知,这里是概括总结第三段的内容——几万年来乌尤尼盐湖的形成过程,所以这里应该是表达“形成”,故答案为form

7

根据文中Some 40,000 years ago, water from the surrounding mountains gathered here and there were no outlets (出口) where the rainfall could flow out.可知,水流不出去变成了湖,又因为表格句有 sth. from doing 的搭配,可以联想到词组 prevent/ stop / keep … from doing …表示“阻止……做某事”,根据时态是一般过去时,故答案为prevented/ stopped/ kept

8

根据文中Over time, about 25,000 years ago, a rise in temperatures reduced the amount of rainfall in the area. The climate from wet to dry caused the water to slowly evaporate (蒸发).可知,这里表达的是“导致”,又因为空格后有介词 to,所以应该是lead tocause=lead to=result in,所以把 caused 转换为 led,故答案为led

9

根据文中About 10,000 years ago, the body of water dried up and a deep layer of salt flat was left behind.可知,表格句中已有谓语动词 dried,所以空格处应该填 leave 的非谓语形式,又因为 the lakeleave的关系是主动的,所以选择现在分词形式,答案是 leaving

10

根据文中where around 70% of the world’s lithium () reserves can be found. The lithium is used for powering mobile phones, laptops, electric cars and this resource could be of great value.可知,mobile phones, laptops 等都是 lithium 用来提供动力的例子,所以空格处应该填单词 like,故答案为like

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Every day there is less and less space on Earth for rubbish. Yet every day we make more and more rubbish. What can we do? We can recycle some of our rubbish. Recycling means that the rubbish will be made into something that can be used again.

Recycling helps Earth. And it saves space in rubbish dumps. Half of everything that we put into landfills could be recycled instead. In fact, most things made of paper, metal, glass and plastic can be recycled.

Paper can be broken into small pieces and made into new paper. Steel and aluminum cans(金属雄)can be melted down(熔化)and made into new cans. The same is true of glass bottles. This can be done aver and over again. Recycling doesn't take as much energy as making these things the first time. So we can use less of Earth's fuel resources.

Plastic can be melted down, too. Then it can be formed into park benches, playgrounds and so on. Some people call plastic the "wood" of the future. Things made of plastic will last about 400 years-even if they stay outside in the weather. No wood can do that!

1The underlined word "landfills" in Paragraph 2 probably means _____________.

A. bench factoriesB. places for rubbish

C. green mountainsD. recycling centres

2According to the passage, what happens last to the can?

A. The can is put into a recycling bin.B. The can is melted down and reused.

C. A steel can gets filled with corn.D. A person uses the corn in the can.

3What is the main idea of the passage?

A. Cans should be melted down.

B. Old newspapers can be reused.

C. We can build benches that last 400 years.

D. We should recycle everything that we can.

【题目】 ①It's hard to turn down a tasty banana. They taste good and you don't have to wash them before eating them. However, British scientists say that the fruit may disappear by 2050.

②One reason for this is climate(气候)change. Scientists at the University of Exeter collected data (数据)from 27 countries and regions that produce 86 percent of the world's bananas. They found that climate change has improved growing conditions in 21 of these countries. In the past 60 years, the average yield (平均产量)has reached 1. 37 tons of bananas per hectare (公顷).

③However, if temperatures keep rising, this advantage will disappear. Ten of the countries, including India, the world5s biggest producer of bananas, will produce fewer bananas. By 2050, the fruit may die out.

Shouldn't bananas grow more easily if it*s hotter outside? In fact, the perfect temperature range for growing bananas is between 24 and 32 "C. If temperatures get too high, they will stop growing.

Diseases are another danger to bananas. Unlike other crops, the bananas we grow come from shoot cuttings (茎段)rather than seeds (系中子). This means that all banana plants have the same genotype. In other words, if a disease is able to kill one plant, it could kill them all.

⑥One serious disease is called Panama. Caused by fungus (真菌)in the soil, it spreads easily. It has spread across South Asia, Africa, the Middle East, and Australia. If one banana plantation suffers from the disease, it will take 30 years until it is able to grow bananas again. Scientists have yet to find a cure for this disease.

1What does the underlined word "this" in Paragraph② refer to?

A.A banana is a much-loved fruit.

B.A banana tastes great.

C.A banana is convenient to be eaten.

D.A banana will die out in 30 years.

2According to the passage, we can infer that ?

A.In the last few years, the average yield of bananas has increased.

B.Panama has killed all the bananas in some areas like South Asia.

C.The higher the temperature is, the better bananas will grow.

D.Bananas grow from shoot cuttings instead of seeds.

3What does the passage mainly talk about?

A.The difficulties of growing bananas.

B.The perfect conditions of growing bananas.

C.The reasons for the disappearance of bananas.

D.The advice for growing bananas.

4How is the passage organized?

A.B.C.D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网