题目内容

【题目】阅读下面的短文,根据文中信息完成文后表格。(每空一词)

People make many different kinds of homes around the world. Weather tells us what kind of homes we need to make.

In hot places such as southern China and southern USA, the weather is warm so people can be outside most of the time. But they still need to protect (保护) themselves against sun, rain and insects (昆虫). Homes in such places need to have screens (滤网) on their windows and doors. They let the wind into the house, but keep out the insects.

In Canada, northern China and other cold places, homes need to keep out the cold and keep in the heat. These homes need thick walls. If there is a lot of snow, the roofs (屋顶) need to let the snow fall off easily. These homes cannot have flat roofs. The roofs must also be very strong so that they can hold a lot of snow.

What kind of home do you live in? Is it good for the weather you have?

Different 1

In different kinds of weather

Homes in hot weather

·In southern China, southern USA and other hot places, people can be2 most of the time, but they still need to keep themselves 3sun, rain and insects.

·Homes there have windows and doors 4screens to let the wind in but keep 5the insects.

Homes in 6weather

·In7, northern China and other cold places, people want to keep out the cold and keep in the heat, so the homes there need to have thick 8.

·It snows a lot there, so homes most have 9roofs that can hold a lot of snow and also can let the snow fall off 10.

【答案】

1homes

2outside

3from

4with

5out

6cold

7Canada

8walls

9strong

10easily

【解析】

本文介绍了世界上炎热的地方和寒冷的地方的房子特点。在炎热的地方,房子的窗户和门上带有滤网,保护人们不受阳光,雨水和昆虫的伤害。在寒冷的地方,家里的墙和屋顶需要结实来御寒和保暖。

1根据“People make many different kinds of homes around the world. Weather tells us what kind of homes we need to make.”可知不同的气候,人们制造不同的家园。故答案为homes

2根据“In hot places such as southern China and southern USA, the weather is warm so people can be outside most of the time.”可知在中国的南方,美国的南方这些炎热的地方,天气温暖,人们可以大部分时间待在外面,故答案为outside

3根据“But they still need to protect (保护) themselves against sun, rain and insects (昆虫).”可知他们仍需要保护自己不受阳光,雨水和昆虫的伤害,故答案为from

4根据“Homes in such places need to have screens (滤网) on their windows and doors.”可知那里的房子的窗户和门上带有滤网,故答案为with

5根据“They let the wind into the house, but keep out the insects”可知他们可以让风进入房子,但是让昆虫在外面,故答案为out

6根据“In Canada, northern China and other cold places, homes need to keep out the cold and keep in the heat.”可知此处介绍中国北方和其他寒冷地方的家园情况。故答案为cold

7根据“In Canada, northern China and other cold places, homes need to keep out the cold and keep in the heat.”可知在加拿大,中国北方和其他寒冷的地方,家园需要御寒和保暖。故答案为Canada

8根据“These homes need thick walls.”可知这些房子需要厚的墙,故答案为walls

9根据“The roofs must also be very strong so that they can hold a lot of snow.”可知房子的屋顶必须非常结实,以便于他们能承载很多雪。故答案为strong

10根据“If there is a lot of snow, the roofs (屋顶) need to let the snow fall off easily.”可知屋顶需要让雪轻松地落下来,故答案为easily

练习册系列答案
相关题目

【题目】先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
You might be surprised to learn that India produces about 800 movies a year, and that number continues to grow. Just as the center of the American film industry is Hollywood, the movie center of India is Mumbai, known 1 Bombay. “Bollywood” is a combination (结合) of the 2 “Bombay” and “Hollywood”.
Bollywood is not a physical place. Some people 3 the name, saying that it makes the industry look like a poor cousin to Hollywood. 4, Bollywood is one of the largest centers of film production in the world.
No Bollywood movie is thought complete 5 a few songs and dances. In fact, music is an important part of Bollywood movies. Even a bad movie can still be 6 if the music is good. Because of this, music directors are sometimes more popular than actors. A Bollywood movie has five to six songs in it, often explaining what the dances mean. A film's success often 7 on the quality of such musical numbers. In some ways, Bollywood has been influencing 8 films in the western world since the 2000s.
Bollywood may be different from Hollywood when it comes to musical style, but it is very 9 to Hollywood in several ways. Bollywood hero Shark Khan uses a gun just like Hollywood star Tom Cruise. News reporters follow Bollywood stars just as often as Hollywood stars. The personal lives of Indian actors and actresses catch the headlines, just as 10 do in the United States.
(1)A.for B.to C.as D.at
(2)A.cities B.words C.films D.factories
(3)A.like B.dislike C.agree D.disagree
(4)A.But B.However C.Though D.Otherwise
(5)A.with B.without C.except D.besides
(6)A.successful B.necessary C.serious D.worse
(7)A.decides B.divides C.depends D.dreams
(8)A.romantic B.action C.funny D.musical
(9)A.different B.difficult C.similar D.same
(10)A.we B.they C.you D.them

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网