题目内容
15.A couple of years ago,I went to Australia for a meeting with my friend,Chris.We decided to drive across country to Brisbane after the meeting ended.The drive was going to take four days and most of it was across the desert,(66)CThe first day was a lot of fun as we were excited and laughing at each other's stupid jokes.By the third day of driving in the seemingly endless desert,we began to get bored.We had been quiet for a few hours when in the distance Chris found some kangaroos.We were both excited and decided to get a closer look.(67)BWe got closer and closer,and Chris was doing 110kilometers per hour.We were very close to the kangaroos-too close-when we heard a loud BANG!
Chris stopped the car and we got out.Behind the car was a larger kangaroo lying completely still on the ground.(68)DHe took off his sunglasses and put them on the kangaroo and did the same with his jacket.Then,he put his arm around the kangaroo and told me to take a photo of them together.(69)E While I was focusing the camera,I saw the kangaroo move.It suddenly woke up,looked at Chris,and jumped away into the distance before we could do anything.
I started laughing but Chris looked very serious.(70)AI started laughing even harder.I stopped laughing,however,when he said that our car keys were also in the jacket!
A.He said his wallet and passport were in the jacket.
B.In order to get there in three days,we drove very fast.
C.so we had to take food,water,and extra gas with us.
D.Chris went over to the kangaroo and put his baseball cap on its head.
E.I was still surprised,but I took out my camera.
分析 短文讲了作者和他的朋友们去澳大利亚,叙述了他们开车的途中遇到了一直袋鼠,及其他们和袋鼠之间发生的一些事情.
解答 答案:66.C 细节推理题.根据上文The drive was going to take four days and most of it was across the desert,开车要花四天时间,大部分是在沙漠.可知要花很长时间
,结合选项,应是说所以我们必须带着食物,水和额外的汽油.故选C.
67.B 细节推理题.根据上下文We were both excited and decided to get a closer look.____,We got closer and closer.我们都很兴奋,决定去仔细看.___,我们越来越近了,可知结合选项,应是说为了三天就到,我们开的很快.故选B.
68.D 细节推理题.根据上文Behind the car was a larger kangaroo lying completely still on the ground.在车后面是一只更大的袋鼠躺在地上一动不动.可知说的是袋鼠,结合选项,应说Chris把棒球帽给袋鼠戴.故选D.
69.E 细节推理题.根据上下文Then,he put his arm around the kangaroo and told me to take a photo of them together._____,While I was focusing the camera,然后,他用胳膊搂着袋鼠,叫我一起拍一张他们的照片._____,当我聚焦相机的时候,可知说的是拿照相机照相,结合选项,应是说我还是很惊讶,但我拿出了相机.故选E.
70.A 细节推理题.根据下文I started laughing even harder.I stopped laughing,however,when he said that our car keys were also in the jacket!我笑得更厉害了,但是当他说我们的车钥匙也在夹克里时,我停止了笑!可知结合选项,应说Chris的钱包和护照都在夹克里面.故选A.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
-_________.Can I join you?( )
| A. | So will I | B. | So I will | C. | So do I |
| E71.Move your lips (嘴唇) reading silently. A72.Point to words with your fingers when you read. B73.Move your head fom one side to the other when you read. C74.Read one word at a time. D75.Look up the meaning as soon as you meet a new word. | A.Hold the two sides of your head with your two hands.Then you will not have a free finger to use in pointing while reading. B.Place your chin in your hand,and hold your head still. C.Learn to take in more words at each glance as your eyes travel across the lines of words. D.Put the dictionary out of your reach. E.Hold one piece of paper between your lips when reading.Then if your lips move,you will know it and can stop. |