题目内容
【题目】Dear Alice,
Are you all right in Beijing? How is your study? Dad and I miss you very much.
The Spring Festival is coming. We’re going to spend this Spring Festival in Beijing. We have a ten-day holiday. It starts from January 21 to January 30.
We’re going to take the flight(航班)of South Airline on January 22 to Beijing. We also plan to take the train back.
Can you help us book 2 train tickets on January 28?
Mom
Dear Dad and Mom,
Very pleased to hear from you. I am very happy to have you here for the Spring Festival. When you come here, I will show you around Beijing. I will arrange(安 排)the return tickets for you. By the way, please let me know your exact (确切的)flight number so that I can meet you at the airport.
Yours,
Alice
【1】Alice is ________in Beijing.
A. studying B. riding C. playing D. traveling
【2】Alice s parents are going to Beijing on .
A. January 21 B. January 22
C. January 28 D. January 30
【3】Alice’s parents are going to stay in Beijing for about_________.
A. two days B. one week
C. ten days D. two weeks
【4】Alice’s parents are going back home by________.
A. plane B. bus C. train D. car
【5】Alice is going to_________.
A. meet her parents at the train station
B. help her parents book flight tickets
C. help her parents book the hotel
D. meet her parents at the airport
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】爱丽丝的妈妈写信给女儿询问在她北京的学习情况,并打算在春节期间去看望女儿。爱丽丝在回信中告诉妈妈她打算去飞机场接父母,带领他们游览北京,并为他们预订了返程的火车票。
【1】细节理解题。根据第一封书信开头的句子“Are you all right in Beijing? How is your study?”可知,爱丽丝正在北京学习,故答案为A。
【2】细节理解题。根据第一封书信中的句子“We’re going to take the flight(航班)of South Airline on January 22 to Beijing”可知,爱丽丝的父母将于1月22日乘南方航空公司的班机去北京,故答案为B。
【3】细节推理题。根据第一封书信中的句子“It starts from January 21 to January 30.We’re going to take the flight(航班)of South Airline on January 22 to Beijing Can you help us book 2 train tickets on January 28?”判断,爱丽丝的父母一共10天的假期,从1月21号到30号。22号坐飞机来北京,打算坐火车返回,在北京的时间只有一周左右,故答案选B。
【4】细节推理题。根据第一封书信中的句子“We also plan to take the train back.”可知,他们打算乘火车返回,故答案为C。
【5】细节理解题。根据第二封书信中的句子“By the way, please let me know your exact (确切的)flight number so that I can meet you at the airport.”可知,爱丽丝打算去飞机场接爸爸妈妈,故答案为D。
【题目】B
Nanjing 2014 YOUTH OLYMPIC GAMES(青奥会) The 2nd Summer Youth Olympic Games | |
Date | 16th August 2014 --- 28th August 2014 |
Place | Nanjing, China |
Theme(主题) | Share(分享)the Games, Share Our Dreams |
The needs for young people | To show creativity(创造力). To build friendship with each other. To play fairly(公正地). |
Nanjing is happy to have the Youth Olympic Games this year. There are 28 programs. The Nanjing Youth Olympic Games have young players from all over the world. Players, between 14 and 18 years old, have the chance to take part in it.
【1】The 2014 Youth Olympic Games is the ____ Summer Youth Olympic Games.
A. first B. second C. third D. forth
【2】The 2014 Youth Olympic Games _________.
A. opens on 16th August B. is in Beijing
C. is for a month D. have 25 programs
【3】A _________ player has a chance to take part in 2014 Youth Olympic Games.
A. 13-year-old B. 15-year-old C. 19-year-old D. 21-year-old
【4】Which of the following is NOT true about the needs for young people?
A. They need to play fairly. B. They need to build friendship.
C. They need to play the best. D. They need to show their creativity.
【5】What is NOT mentioned(提及) in the passage?
A. The theme. B. The date. C. The place. D. The theme song.
【题目】口语应用。(每小题1分,共5分)
阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A There will be a test the day after tomorrow. B. Will you help me organize it? C. There was a football match yesterday. D.No problem. E.When shall we have the party? F.Let’s play football tomorrow. G. That sounds like a good idea. |
A: Hi, Jack. I’d like to have a class party. 【1】 .
B:Yes, of course, Grace. 【2】 .
A: Let’s have it today after class.
B: No, we can’t have it today. If so, half of the classmates can’t come.
A: Let’s make it tomorrow.
B: Hmm, 【3】 . Students will leave early to study for the test. Why not have it on the weekend?
A: OK, let’s have it on Saturday afternoon. All the students can come and we can watch CDs together.
B: No, I don’t think we should watch CDs. Some students will feel bored. What about playing party games?
A: 【4】 . Can you organize the party games?
B: Sure. I can do that. Can you make some fruit salad for us?
A: 【5】 .