题目内容

【题目】Tom got up at eight o’clock and then had his breakfast. His mother cooked his favorite food---chicken noodles for him. After breakfast, Tom began to do his homework. He didn’t have too much homework, because teachers wanted them to have a good rest during weekends.

At thirty past nine, Tom read his favorite book Harry Potter. It was really a great book. After that, he listened to Jay’s songs. At eleven, he went to his friend Mike’s party at KFC. They were very happy because they ate their favorite food- hamburgers.

Lunch was over at about one thirty in the afternoon. Then they all went to see a new movie.

This was Tom’s Sunday. He really had a good time.

1What food did Tony like best?

A. Milk and eggs. B. Egg noodles. C. Chicken noodles

2When did Tom read his favorite book?

A. At 9:30 am. B. At 9:00 am. C. At 8:30 am.

3Tom and all his friends all liked _______ best.

A. vegetables B. fruit C. hamburgers

4What did Tom and his best friend do after lunch?

A. They went to KFC. B. They listened to Jay’s songs. C. They watched a movie.

5Which of the following is true?

A. Tom had too much homework. B. Tom’s favorite book is Harry Potter.

C. Tom went to Mike’s party at 9:00.

【答案】

1C

2A

3C

4C

5B

【解析】短文介绍了汤姆的星期天是如何度过的。八点钟起床,早饭后,开始做家庭作业;九点三十分,汤姆开始阅读他最喜欢的一本书《哈利·波特》;然后听周杰伦的歌;十一点钟,他去肯德基参加了朋友迈克的聚会。午餐时间下午130点左右结束。然后他们都去看了一部新电影。

1细节理解题。根据短文中的句子“His mother cooked his favorite food—chicken noodles for him.”可知,汤姆最喜欢的食物是鸡肉面条,故答案选C。

2细节理解题。根据短文中的句子“At thirty past nine, Tom read his favorite book Harry Potter.”可知,汤姆在九点半读书,故答案选A。

3细节理解题。根据短文中的句子“They were very happy because they ate their favorite food—hamburgers.”可知,汤姆和他的朋友们最喜欢汉堡,故答案为C。

4细节理解题。根据短文中的句子“Lunch was over at about one thirty in the afternoon. Then they all went to see a new movie.”可知,午饭后他们都去看了一部电影,答案为C。

5细节理解题。根据短文中的句子“t thirty past nine, Tom read his favorite book Harry Potter.”可知汤姆最喜欢的书是《哈利波特》,答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever wondered why birds sing? Maybe you thought that they were just happy. After all, you probably sing when you are happy.

Some scientists believe that birds do sing some of the time just because they are happy. However, they sing most of the time for a very different reason. Their singing is actually a warning to other birds to stay out of their territory.

Do you know what a territory is? A territory is an area that an animal, usually the male animal, considers as its own. Only he and his family are welcome there. No other families of the same species(物种) are welcome. Your yard and house are your territory where only your family and friends are welcome. If a stranger should enter your territory and frighten you, you might shout. Probably this would be enough to frighten him away.

If so, you have actually scared the stranger away without having to fight him. A bird does the same thing. But he expects an outsider almost any time, especially at nesting(筑巢) season. So he is screaming all the time, whether he can see an outsider or not. This screaming is what we call a bird’s song, and it is usually enough to keep an outsider away.

Birds sing loudest in spring when they are trying to attract a mate and warn others not to enter the territory of theirs.

You can see that birds have a language of their own. Most of it has to do with attracting mates and setting up territories.

【1】Some scientists believe that most of the time bird’s singing is actually _____________.

A. an expression of happiness B. a way of warning

C. an expression of anger D. a way of greeting

【2】What does the underlined word territory mean?

A. An area which a bird considers to be its own.

B. An area for which birds fight against each other.

C. A place where a bird may shout at the top of its voice.

D. A place where families of other species are not welcome.

【3】Why do birds keep on singing at nesting season?

A. Because they want to invite more friends.

B. Because they want to find outsiders around.

C. Because they want to express their happiness.

D. Because their singing helps frighten outsiders away.

【4】How does the writer explain birds’ singing?

A. By telling a bird’s story.

B. By describing birds’ daily life.

C. By reporting experiment results.

D. By comparing birds with human beings.

【题目】Jenny didn't know how her school dance team could pay for the travel to Florida for a national competition. It was difficult enough just to raise money for their dance costumes (服装). What were they going to do? As the team leader, Jenny felt she needed to come up with an idea. .

At lunch, Jenny found that a lot of students were throwing empty juice bottles in the rubbish. She remembered the school had a recycling (回收利用) program a few years ago, but it had ended. Nobody wanted to bring the bags of bottles to the recycling center.

Jenny saw a chance. She went to see the headmaster. "If members of our team pick up the recyclable bottles every few days, may we use the money we collect at the recycling center for our dance team?" asked Jenny.

"I think that's a great idea, Jenny," said Ms. Weaver. "But if another team wants to take over next season, I'll have to give them a chance, too. " Jenny agreed that it was fair. She ran to the dance team to give them the good news.

Jenny knew that the money raised from empty bottles might not be enough to get them all the way to Florida, but they were a lot closer. She would find more ways to raise money for the dance team.

1Jenny's team would go to Florida .

A. to raise money

B. to have a trip there

C. to take part in a competition

D. to buy their dance costumes.

1If Jenny wanted to collect money by picking up bottles, she needed the support of first.

A. the headmaster B. the dance team

C. another team D. the recycling center

1which of the following is TRUE?

A. Jenny found many ways to raise money.

B. Jenny could collect money at the recycling center.

C. The team could not pay for the train tickets to Florida.

D. Jenny collected enough money from the empty bottles.

1What's the best title for this passage?

A. The ways to raise money. B. The recycling bottles.

C. The dance team's costumes. D. A closer dreaming.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网