题目内容
6.A study shows that one million lives might be saved each year if people wash their hands with soap(肥皂) often.It also says that hand-washing with soap could be among the best ways to reduce diseases.Doctors say many diseases can be prevented from spreading by hand-washing.These include the common cold,influenza(流行感冒),hepatitis(肝炎),infectious diarrhea(腹泻) and so on.Doctors say you are easy to catch a cold by touching your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed.Another reason to catch a disease is to eat food prepared by someone whose hands were not clean.
They also say that hand-washing is especially important before and after preparing food,before eating and after using the toilet,after touching money and sneezing or coughing.The most helpful way is to wash them together while using soap and warm water.You do not have to use special soap.Be sure to wash all areas of the hands for about ten to fifteen seconds.
Title:Basic Knowledge of hand-washing
| Diseases are under (74)control. | People can (75)prevent/stop/keep many diseases from spreading by hand-washing such as the common cold,influenza and so on. |
| The(76)cause/causes of becoming sick. | ●Touch your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed. ●Eat food prepared by(77)dirty hands. |
| (78)When/Remember to do hand-washing. | ●Before and after preparing food. ●Before eating and after using the toilet. ●After touching money and sneezing or coughing. |
| How to do hand-washing. | ●Wash them together while using soap and warm water. ●Wash all areas of the hands for about 10-15seconds. |
分析 一项研究表明用肥皂洗手可以减少疾病的最好方法之一.医生说洗手可以防止许多疾病的传播.这些包括普通感冒、流感,肝炎,感染性腹泻等等.
解答 74.control细节理解题.根据右栏中的描述可知一些疾病是可以控制的,所以填写control.
75.prevent/stop/keep细节理解题.根据第三段中They also say that hand-washing is especially important before and after preparing food,before eating and after using the toilet,after touching money and sneezing or coughing.The most helpful way is to wash them together while using soap and warm water.可知洗手可以防止病菌的传播,所以填写prevent/stop/keep.
76.cause/causes.细节理解题.根据右栏介绍导致生病的原因可知该填写cause/causes.
77.dirty细节理解题.根据第二段中Another reason to catch a disease is to eat food prepared by someone whose hands werenot clean可知用脏手拿食物吃容易导致生病,所以填写dirty.
78.When/Remember细节理解题.根据右栏介绍洗手的时间,可知该填写When/Remember.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
练习册系列答案
相关题目
1.Here is a photo _________ my family.( )
| A. | in | B. | on | C. | of |
2.假如你是Jack,请根据下面表格的提示,给好友Shelly写一封信,邀请她参加生日晚会.词数:70左右.
| time | 6:30 in the evening,next Sunday | people | some classmates, friends |
| place | at my home(at No.38 Yinbin Road,near the station,a white house of three storeys) | how to come | take No.8 or 23 bus |
14.综合填空:用方框内所给词的适当形式填空,使短文意思完整、正确.(每小题1分)
Many people die from accidents every year.Nowadays road accidents happen very often.People are often killed (66)while crossing the road.Most of these people are old people and children.Old people are often killed because they usually cannot see or hear very well.Children are often killed because they are not (67)careful.
A car,a truck or a bus cannot stop very (68)quickly.If it's running very fast,it will travel many meters before it stops.People don't always (69)understand this.They think a car can stop in a few (70)meters.The faster a car traveling,the longer it takes to stop.
The only safe way to cross the road is to look (71)both ways,right and left.Then if the road is (72)clearit is safe to cross.The right way to cross is to (73)walk quickly.It's dangerous to run.If people run (74)acrossthe road,they may fall down.
Besides,we can't cross the road when the traffic light is red.We must (75)wait till the light is green.If old people have trouble in crossing the road,young ones should try their best to help them.
| quickly,while,clear,meter,walk,across,both,careful,wait,understand |
A car,a truck or a bus cannot stop very (68)quickly.If it's running very fast,it will travel many meters before it stops.People don't always (69)understand this.They think a car can stop in a few (70)meters.The faster a car traveling,the longer it takes to stop.
The only safe way to cross the road is to look (71)both ways,right and left.Then if the road is (72)clearit is safe to cross.The right way to cross is to (73)walk quickly.It's dangerous to run.If people run (74)acrossthe road,they may fall down.
Besides,we can't cross the road when the traffic light is red.We must (75)wait till the light is green.If old people have trouble in crossing the road,young ones should try their best to help them.
16.A:It's time for supper.Let's go to the cafeteria together.
B:Yes,it's supper time,(56)F I want to go to the library and return these books to the library first.(57)A
A:Of course!(58)D
B:Yes.I think so.
A:Let's go there first,then we'll go to the dinning-hall to have supper.
B:Look!Linda!What's that on the ground?
A:Let me see.Oh,it's a backpack.(59)G
B:It's brown.It might be Jane's,and hers is brown.
A:No,look at the math book.Tom's name is on it,(60)C
B:Let's go and find Tom first.
B:Yes,it's supper time,(56)F I want to go to the library and return these books to the library first.(57)A
A:Of course!(58)D
B:Yes.I think so.
A:Let's go there first,then we'll go to the dinning-hall to have supper.
B:Look!Linda!What's that on the ground?
A:Let me see.Oh,it's a backpack.(59)G
B:It's brown.It might be Jane's,and hers is brown.
A:No,look at the math book.Tom's name is on it,(60)C
B:Let's go and find Tom first.
| A.Do you think the library is open at this time of day? B.I think it's closed now. C.so it must belong to him. D.but I think it must be crowded now. E.Why do you think so? F.Would you please go with me? G.Whose is it? |