题目内容
14.综合填空:用方框内所给词的适当形式填空,使短文意思完整、正确.(每小题1分)| quickly,while,clear,meter,walk,across,both,careful,wait,understand |
A car,a truck or a bus cannot stop very (68)quickly.If it's running very fast,it will travel many meters before it stops.People don't always (69)understand this.They think a car can stop in a few (70)meters.The faster a car traveling,the longer it takes to stop.
The only safe way to cross the road is to look (71)both ways,right and left.Then if the road is (72)clearit is safe to cross.The right way to cross is to (73)walk quickly.It's dangerous to run.If people run (74)acrossthe road,they may fall down.
Besides,we can't cross the road when the traffic light is red.We must (75)wait till the light is green.If old people have trouble in crossing the road,young ones should try their best to help them.
分析 主要讲述了现在每年许多人死于意外事故,文章简单介绍了应该注意的一些交通规则,避免交通意外事故的发生.
解答 66.答案:while.细节理解题.根据句子意思,在人们横穿马路的时候人们会被撞死.while当…时候,引导时间状语从句,故填:while.
67.答案:careful.细节理解题.根据句子意思,孩子们常常出事故,因为他们不小心. careful仔细的,小心的.故填:careful.
68.答案:quickly.细节理解题.根据句子意思,小汽车,公共汽车和卡车不能很快停下来.quickly快速地,故填:quickly.
69.答案:understand.细节理解题.根据句子意思,人们不理解这种情况.understand 理解,故填:understand.
70.答案:meters.细节理解题.根据句子意思,他们认为车会在几米内停下来.meters 米,复数形式,故填:meters.
71.答案:both.细节理解题.句子意思是,唯一安全的穿过马路的方式就是左右两边看.both 两者都,故填:both.
72.答案:clear.细节理解题.句子意思是,然后确定马路上是没人的,穿过马路才是安全的.clear干净的,清晰的,故填:clear.
73.答案:walk.细节理解题.句子意思是,正确的过马路的方式是快速走过.walk行走,故填:walk.
74.答案:across.细节理解题.句子意思是,假如人们跑过马路,他们可能会跌倒.across从表面穿过,故填:across.
75.答案:wait.细节理解题.句子意思是,你必须等到绿灯亮了.wait等待,故填:wait.
点评 完形填空是以阅读为形式,以上下文为线索,要以理解能力、词汇知识、语法知识、习惯用法以及分析判断能力为解题基础的.
---I'd like to,but I .( )
| A. | was invited | B. | will be invited | ||
| C. | haven't been invited | D. | am invited |
But you are (49)C.Paul is a househusband.He looks after the children full-time,and he (50)A the same things any housewife does.He wakes the children (51)Bgives them their breakfast and takes them to school.Then he (52)Cthe house,does the shopping,and picks the children up from school.He makes dinner for his (53)A Linda.Then he puts the children to bed-all while his wife at work.
Linda is the manager of an IT company in London.She works (54)Ahours,so she hardly ever sees her children during the week.But at the weekend the family (55)Btime together happily."Many people don't understand me,but I'm enjoying life.I'm doing what I want to do."
| 46.A.his | B.her | C.its |
| 47.A.at | B.with | C.to |
| 48.A.so | B.and | C.but |
| 49.A.right | B.sure | C.wrong |
| 50.A.does | B.makes | C.cooks |
| 51.A.down | B.up | C.away |
| 52.A.washes | B.builds | C.cleans. |
| 53.A.wife | B.family | C.children |
| 54.A.long | B.a lot | C.few |
| 55.A.have no | B.spend | C.cost. |
Papa came home late from work after 9p.m.,and he (37)Ceven more tired than usual.His eyes were already half-closed.I followed him to his bedroom.Papa(38)C up the stairs,slowly lifting his feet one after the other.I was (39)Bthat I would have to start pushing him.Fortunately,he (40)A it to the bedroom on his own.
Papa sat down on the bed and started removing his shoes and socks.
"How was work?"I asked cheerfully.
"Oh,it was OK,"he replied."It's just that I'm tired."
"Oh,um…you want me to leave?"
Papa gave me a tired (41)C that made me more comfortable.It made me feel like he wasn't going to scold me,as he often did when I made some (42)C.
"No,"he said kindly,"of course I don't want you to leave."
I opened my mouth and started (43)B out the Disney movie Lilo & Stitch.Papa always loved it when I did that,and he (44)B laughing loudly.I was happy that I had made my father laugh so much.
"Did you like it?"I asked.
"Of course I did,"he said."Did you know that (45)A you make me laugh,you make me feel a lot better?"
I was (46)D that I could really do a thing like that.
| 35.A.But | B.So | C.Although | D.In fact | |
| 36.A.class | B.lesson | C.subject | D.course | |
| 37.A.felt | B.kept | C.looked | D.turned | |
| 38.A.ran | B.went | C.stepped | D.rushed | |
| 39.A.afraid | B.sure | C.sorry | D.happy | |
| 40.A.made | B.did | C.took | D.got | |
| 41.A.shout | B.cry | C.smile | D.laugh | |
| 42.A.faces | B.progress | C.mistakes | D.trouble | |
| 43.A.trying | B.acting | C.sending | D.putting | |
| 44.A.continued | B.started | C.finished | D.enjoyed | |
| 45.A.whenever | B.however | C.no matter | D.whether | |
| 46.A.puzzled | B.worried | C.wondering | D.surprised | |
Doctors say you are easy to catch a cold by touching your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed.Another reason to catch a disease is to eat food prepared by someone whose hands were not clean.
They also say that hand-washing is especially important before and after preparing food,before eating and after using the toilet,after touching money and sneezing or coughing.The most helpful way is to wash them together while using soap and warm water.You do not have to use special soap.Be sure to wash all areas of the hands for about ten to fifteen seconds.
Title:Basic Knowledge of hand-washing
| Diseases are under (74)control. | People can (75)prevent/stop/keep many diseases from spreading by hand-washing such as the common cold,influenza and so on. |
| The(76)cause/causes of becoming sick. | ●Touch your nose or eyes after someone nearby has sneezed or coughed. ●Eat food prepared by(77)dirty hands. |
| (78)When/Remember to do hand-washing. | ●Before and after preparing food. ●Before eating and after using the toilet. ●After touching money and sneezing or coughing. |
| How to do hand-washing. | ●Wash them together while using soap and warm water. ●Wash all areas of the hands for about 10-15seconds. |