题目内容

【题目】阅读下面非延续性文本,按要求完成所给任务。

Pleasure of Farmhouse(农家乐) is very popular today. It’s a new way for holidays in China. Now, more and more people are interested in it, especially young people. Thousands of people drive to the countryside on weekends or vacations. The farmers invite them to their farms even homes. Many people help the farmers work on the farms, such as ______, _________.

If you come to the farm, you will fall in love with the country life at once. On the farms, you can listen to the birds, enjoy the beautiful view of countryside, breathe(呼吸) the fresh air and watch the crops(庄稼) grow. You can even taste the fresh farm produce, such as tomatoes and strawberries . . . . .

One farmer said, “Pleasure of Farmhouse brings a good chance to enjoy the life of countryside, especially for people living in the cities. It can make them relax. Welcome children to our farms. We will show you where your food comes from. And don’t forget to come with your family or friends!”

1Please translate the underlined sentence into Chinese. (不超过25个汉字)

__________________________________________________________

2根据短文在 ②③处填写适当的内容,次数不限.

_______________________

_______________________

3What will make you fall in love with the country life? (举一例即可)

________________________________________________________

4Is it possible to taste pizza or corns in the Pleasure of Farmhouse?

______________________________________________________

5What does the underlined word “it” refer to in the passage?

________________________________________________________

6If you want to go to a Pleasure of Farmhouse,who will you go withWhy ?

_______________________________________________________

【答案】

1现在,越来越多的人对它感兴趣,尤其是年轻人。

2fishing watering the crops

3I can listen to the birds, enjoy the beautiful view of countryside, breathe the fresh air and watch the crops(庄稼) grow.(举一例即可)

4Corns

5Pleasure of Farmhouse

6言之有理即可

【解析】

本文讲述了农家乐如今非常受欢迎,因为在这可以让人们放松,也可以让小朋友知道吃的食物是来自哪里的。

1根据“Pleasure of Farmhouse is very popular today”可知,划线处的句子表示,现在,越来越多的人对它感兴趣,尤其是年轻人。故答案为:现在,越来越多的人对它感兴趣,尤其是年轻人。

2空格前as是介词,后接名词或动名词。根据“Many people help the farmers work on the farms”一些人帮助农民干农活,后面是举例像钓鱼,给庄稼浇水等农家活。故答案为fishingwatering the crops

3根据“If you come to the farm, you will fall in love with the country life at once. On the farms, you can listen to the birds, enjoy the beautiful view of countryside, breathe the fresh air and watch the crops grow”可知,如果你来到农场,你会立刻爱上乡村生活。在农场,你能听到鸟叫,欣赏乡村的美景,呼吸到新鲜的空气。故答案为I can listen to the birds

4根据“You can even taste the fresh farm produce, such as tomatoes and strawberries”,可知,在农家乐,你能够品尝到新鲜的农产品,所以能吃到玉米。故答案为Corns

5根据“One farmer said. Pleasure of Farmhouse brings a good chance to enjoy the life of countryside, especially for people living in the cities. It can make them relax”,可知,it指代上文提到过的Pleasure of Farmhouse。故答案为Pleasure of Farmhouse

6I will go with my daughter if I want to go a Pleasure of Farmhousebecause I want her to know where the food comes from

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
It's said that eyes are the windows of our soul. Beautiful and bright eyes not only show a good health but also make you look attractive. However, to have healthy eyes, you have to look after them properly. Your eyes need everyday attention.
Pay more attention to your diet. First, eat food that is good for your eyes. They are fresh fruits and vegetables as well as fish, eggs and milk. Besides, a regular amount (数量) of Vitamins A and B2 should also be taken.
A regular and sound sleep is a must. It relaxes the eye muscles (肌肉) and gives them the rest. Sleep not only helps the body to repair its tired tissues (组织). Usually, you must sleep for at least seven to eight hours every day. Loss of sleep can give you dark circles under the eyes.
You must exercise your eyes every day. Blink (眨眼) your eyes at regular periods, which makes the eyeballs watery and gives them a good wash.
We use our eyes in many unnoticeable and wrong ways. For example, if a small thing goes into our eye, we start rubbing (揉) it, which is wrong. Rubbing can cause damage to your eyes. Don't read or write in poor or bright sunlight. Always use sunglasses as sunlight can cause eye tiredness. Light should not shine directly in your eyes. Too much reading, writing, watching TV or working on the computer can also cause eye tiredness.

________
to keep your eyes healthy

________

Eating food good for your eyes, ________ as fresh fruits, vegetables and food high in protein.
Taking a proper amount of Vitamins A and B2 regularly.

Sleep

Having a regular and sound sleep is ________.
Reducing loss of ________.

Eye ________

Having your eyes exercised every day.
Blinking your eyes at regular periods.

Eye using

It's ________ to rub your eye when something goes in.
Read or write in soft sunlight.
Light should never shine in your eyes in a ________ way.
Take a ________ after reading, writing, watching TV or working on the computer.

Eye ________ matters a lot.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网