题目内容
【题目】阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
B
Dear Santa,
Thank you for all of the great gifts you give me this Christmas.
My parents can't seem to decide whether you gave the presents directly, or if you just helped them and my grandma pick out the right presents. So, if you are advising her, please tell her next year that I do not own a Wii.
I don't remember asking you for so many pairs of pants, but thank you for giving me the chance to try them on in the front of my whole family. I enjoyed them so much that I continued to wear them, with the tags (商标) still on.
My mom and the holiday movies are always quick to remind me that Christmas isn't about the presents. It's about togetherness. But without the presents, there's nothing to do to fill up this long, long day. So I think Christmas is about the presents, and I'm sure you agree.
If you do, I have some suggestions about ways that you could make the present part of the day last longer: using packing tape to wrap presents instead of Scotch tape(透明胶带). It took, like, ten minutes to open just one present.
My final suggestion is pretty simple: more presents! If it took the whole day to open all of the presents, then I wouldn't have that terrible time, because my mom says it's wrong to go play video games in my room, but there's nothing else to do outside of my room.
Anyway, thank you again and I look forward to seeing you next Thanksgiving. It's an iTunes gift card for you and hope you like it.
Merry Christmas!
(1)What present does the writer want most?
A.Many pants.
B.A Wii.
C.Christmas cards.
D.An iTunes gift card.
(2)In the opinion of the writer, Christmas is a festival about _______.
A.holiday movies
B.family togetherness
C.gift
D.playing video games
(3)Why does the writer suggest using packing tape to wrap presents?
A.Because packing tape can make presents hard to open.
B.Because packing tape can make presents more beautiful.
C.Because packing tape can make presents last long.
D.Because packing tape is cheap.
(4)What always make the writer's mother angry with him on Christmas Day?
A.His disliking to her Christmas.
B.His never saying thanks to the family.
C.His wrong suggestions about presents.
D.His staying in the room playing games.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)D
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了他自己的圣诞节。
(1)细节理解题,根据第二段So, if you are advising her, please tell her next year that I do not own a Wii.可知作者想要的礼物是Wii,故选B。
(2)细节理解题,根据第四段But without the presents, there's nothing to do to fill up this long, long day. 可知作者认为圣诞节是关于礼物的,故选C。
(3)细节理解题,根据第五段 If you do, I have some suggestions about ways that you could make the present part of the day last longer: using packing tape to wrap presents instead of Scotch tape(透明胶带).可知作者建议用包装胶带包装礼物这样可以用更长的时间拆礼物,故选A。
(4)细节理解题,根据第六段 If it took the whole day to open all of the presents, then I wouldn't have that terrible time, because my mom says it's wrong to go play video games in my room, but there's nothing else to do outside of my room.可知作者的妈妈生气是因为他总在房间里打游戏,故选D。
【题目】听独白,完成信息记录表。
Name | Clothes | Personality |
Susan | jeans and a T-shirt | (1) and funny |
Kevin | (2) | serious, but kind |
Sam | shorts | (3) but interesting |
Mary | (4 ) | clever and (5) |
(1)Susan's Personality: and funny
A.outgoing
B.calm
C.friendly
(2)Kevin's Clothes:
A.jeans
B.suit
C.T-shirt
(3)Sam's Personality:but interesting
A.crazy
B.gentle
C.serious
(4)Mary's Clothes:
A.skirt
B.dress
C.coat
(5)Mary's Personality: clever and
A.lazy
B.funny
C.hard-working