题目内容

【题目】 Shopping used to mean actually going to shops, but nowadays, you can shop without even leaving your house. Just sit in front of your computer, click your mouse and your things will be sent to your house in a couple of days.

November 11this a big day for people who like shopping online. On that day last year, many online stores offered a big discount and free delivery service. The biggest online shopping sites in China,Taobao.com and Tmall.com sold things worth 19.1 billion yuan in total.

“Goods online are often much cheaper. It also saves me a lot of time. And we often have more goods on many online stores than in shopping malls,” Wang Xin, an online shopping lover in Beijing, said to China Daily. She stayed up very late for a lot of cheap goods online. She spent several thousand that day.

Another big advantage of online shopping is that it helps people get things from different cities, even different countries,___1___“I like eating duck neck very much and I often buy it on Taobao from shops in Wuhan. It’s much more delicious than what our local (当地的) stores sell, but cheaper,” said Zang Xin, a girl in Yangzhou.

While enjoying online shopping, many people also have worries, especially for middle school student buyers. Young students are easily attracted by advertisements on the Internet and buy things they don’t need.

“Middle school students should pay more attention to their study. Searching for things wastes their time,” said Jing Chunling, an education expert. “Besides, online shop owners have no idea of the ages of their buyers. Anyone can easily buy things that they want to. Some of goods are even bad for young students such as cigarettes and wine.”

1Nowadays many people like shopping online instead of _________.

A.clicking their mouseB.paying money

C.sitting in front of their computersD.going to shops

2What does the underlined phrase “with ease” mean?

A.轻松地B.困难地C.便宜地D.昂贵地

3According to the article, which of the following is not an advantage of shopping online?

A.It can save people time and money.B.Online stores have better quality goods.

C.People can buy things from different places.D.Online stores may have more kinds of goods.

4People worry about students shopping online because students _________.

A.have no time to waste and are easily attracted to buy bad things

B.may depend too much on online shopping

C.haven’t met the online store owners

D.may buy nothing with a lot of money

5The article is mainly about _________.

A.how to buy good products online

B.how to find good online stores.

C.advantages and disadvantages of online shopping.

D.dangers of shopping online for students.

【答案】

1D

2A

3B

4A

5C

【解析】

试题这篇短文主要谈到了网上购物的优点与缺点。

1根据第一段but nowadays, you can shop without even leaving your house.描述,可知现在很多人喜欢在网上购物而不是去商店。答案选D

2联系前文Another big advantage of ……描述,可知此处指的是人们能够轻松地从其他城市或者其他国家买到东西。故选A

3根据短文第三段描述,可知网上购物的优势包括ACD三点内容,结合常识可知网上购物,由于无法亲自检验货物,故很难保证质量,故选B

4根据短文最后一段描述,可知主要是因为他们没有时间,再就是可能会买到一些对他们不好的东西,故选A

5这篇短文主要谈到了网上购物的优点与缺点。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Millionaire Jack lost his sight The doctor told him that only by doing a cornea transplant surgery (眼角膜移植手术)could he restore (恢复)his sight

Jack offered a large sum of money for the cornea but time passed day after day he didn't get any response Jack was usually proud of his wealth and had done many bad things so as soon as the donors(捐赠者) heard his name all of them refused without hesitation

At first Jack was not happy about the result but later he had no choice but to wait quietly

One day Jack went out to sit in the sunlight He raised his head to enjoy the sunshine However he saw nothing but the darkness

Just as Jack felt sad someone hit him hard all of a sudden He shouted "Don't you have eyes Don't you see who you hit I'm Millionaire Jack!"

The answer was from a little boy "I'm sorry sir I didn't noticeplease forgive me!"

Jack changed his mind and said 'I can forgive you but you must chat with me!"

The boy said yes and Jack asked "Is the sun big today"

The boy answered happily "Sir the sun is pretty fine today big and bright!" Jacks face also lit up with a smile as if he had seen the golden sun Then he asked "Is the surrounding environment beautiful"

The boy began to describe it "How beautiful ! The green grass the blue sky the colorful flowers everywhere"

As he was listening Jack began to envy (嫉妒)that boy Suddenly he shouted at the sky "Oil my God the little boy is so lucky He has a pair of eyes! Why do you give him light"

At this moment a lady interrupted Jack "You are wrong! My son is too poor to have eyes What he just described is what I told him!" Jack was shocked and felt very sad

Since then the city charity has been receiving a large sum of money every year The donor was the millionaire named Jack

1What happened to Millionaire Jack at the beginning of the story_____

2Why didn't Jack get any response from the donors_____

3What did Jack ask the boy to do after he knew who hit him_____

4How many questions did Jack ask the boy_____

5Who helped the boy describe the sun and the environment_____

6Why did Jack give large sums of money to the city charity since then_____

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网