题目内容

【题目】I lived in a small village when I was young. At the age of 18,I ________ my studies at high school. I gave up going to college,________ my parents didn't have much money. I decided to leave my home to work in New York. I took the _______alone to the city with only twenty dollars with me. After five hours,the train _______ and I got off the train. Then I felt very________,I wanted to buy something to eat. So I went into a ________. But I couldn't find my wallet. I was very scared.I began to _______.Then an old woman walked up to me. ______ asked me why I was crying. I told her what was wrong. Then she bought some food ________me and gave me some money.

From then on,when I had any________ in my life. I would think of that kind woman. I would be confident(自信的)again. I'll never forget her.

1A. liked B. started C. finished

2A. although B. because C. so

3A. train B. bus C. plane

4A. arrived B. came C. left

5A. excited B. thirsty C. hungry

6A. school B. restaurant C. hospital

7A. cry B. shout C. work

8A. He B. She C. They

9A. to B. for C. from

10A. ideas B. hobbies C. problems

【答案】

1C

2B

3A

4A

5C

6B

7A

8B

9B

10C

【解析】作者中学毕业后,因为家庭困难,没有上大学,而是去城市打工。在路上,丢失了钱包,幸好有一个好心的老妇人帮助了他。每当他生活中遇到困难的时候,他都会想起那个老妇人,然后又会充满信心。

1句意:在18岁的时候,我完成了中学的学习。liked 喜欢;started 开始;finished完成。根据下文I gave up going to college可知,作者放弃了上大学的机会,因此这里应该是中学毕业了,故应选C。

2句意:我放弃了上大学,因为我的父母没有太多钱。although 虽然,尽管;because 因为;so因此,所以。根据句意可知,这句话解释的是作者放弃上大学的原因是什么,故应选B。

3句意:我一个人只带着20没有乘坐火车去了城市。train 火车;bus 公共汽车;plane飞机。根据下文After five hours,the train ___4___ and I got off the train可知,作者是乘坐火车去了城市。故应选A。

4句意:5个小时之后,火车到达了,我下了火车。arrived 到达;came 来;left离开。根据句中I took off the train可知,火车到达了城市,故应选A。

5句意:我感觉很饿,我想买点东西吃。excited 激动的,兴奋的;thirsty 口渴的; hungry饿的。根据下句话I wanted to buy something to eat.可知,作者想买东西吃,所以他感觉饿了,故选C。

6句意:所以我走进了一个餐馆。school 学校;restaurant 餐馆;hospital医院。根据上句话I wanted to buy something to eat可知,作者想吃东西,所以应该是去餐馆,故选B。

7句意:我很害怕,我开始哭了。cry 哭;shout 喊,叫;work工作。根据下文…asked me why I was crying可知,那个老妇人问我为什么哭。由此可知,作者的钱包丢了,他吓得哭了,故应选A。

8句意:她问我为什么哭。He 他;She 她;They他们。根据上文Then an old woman walked up to me. ___8___ asked me why I was crying可知,是一个老妇人看到了作者哭,过来问他为什么,故应选B。

9句意:然后她给我买了一些食物,还给了我一些钱。to …;for 为了,因为;from从…,来自…。这句话中的谓语动词是bought,原形是buy,买,常用于短语buy sth. for sb.给某人买某物,故应选B。

10句意:从那时起,当我在生活中有任何困难的时候,我都会想起那个善良的老妇人ideas 想法;hobbies 爱好,嗜好;problems问题。根据文意可知,作者在遇到困难的时候,得到了一个老妇人的帮助,所以当生活中遇到问题的时候,他总是会想起她来。故应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】According to a new survey . Students' safety has become a big problem .Nearly 50% of students say they are worried about robbery (抢劫) on the way to and from school. Now in main big cities. in China some schools have taught an unusual lesson: self-protection. Students like this lesson because there are no exams or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens. Chen Haoyu, a teacher at Beijing No 25 Middle School, give young students advice on how to deal with danger.

If you are robbed

Keep calm. lf you can not cry for help or run away. Give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police later.

If you are in a traffic accident.

If a car hits you, you should remember the car number. If it is a bicycle, try to call your parents before you let the rider go. This is because you don't know how seriously you are hurt.

If it is raining hard and there is lighting. (闪电)

Don't stay in high places and stay away from trees.When there is a fire. Get away as fast as you can. Put wet things on your body and try to find an exit. Do not take the lift.

If someone is drowning. (溺水)

If you can't swim. don't get into the water. Cry out for help.

Remember that danger is never as far away as you think. Take care of yourself at all times!

1What will you do if a bicycle hurts you?

A. I will remember the bicycle number.

B. I won't let the rider go until I rail my parents.

C. I will let the rider go before I call my parents.

D. I will let the rider go because I know how seriously I am hurt

2If your house is on fire, you must ________.

A. put dry things on your body

B. run quickly and take the lift

C. run away and find an exit as quickly as you Can

D. take everything you have and then run away

3The best title for this passage is ________.

A. How to Keep Calm B. Self-protection C. An usual lesson D. Danger

【题目】My friend’s grandfather came to America from a farm in Thailand. After After arriving in New York, he went into a cafeteria(自助餐厅) in Manhattan to get something to eat. He sat down at an empty table and waited for someone to take his order. Of course nobody did. Finally, a woman with a big plate full of food came up to him. She sat down opposite him and told him how a cafeteria worked.

“Start out at that end,” she said, “Just go along the line and choose what you want. At the other end they’ll tell you how much you have to pay.”

“I soon learned that’s how everything works in America,” the grandfather told my friend later, “Life’s a cafeteria here. You can get anything you want as long as you want to pay the price. You can even get success, but you’ll never get it if you wait for someone to bring it to you. You have to get up and get it yourself.

【1】My friend’s grandfather came from .

A.Thailand B.Manhattan C.New York

【2】The grandfather went into a cafeteria to .

A.wait for someone

B.get something to eat C.meet my friend

【3】The woman in the cafeteria might be .

A.a waitress

B.a friend of grandpa’s

C.a customer

【4】What should we do to get food in a cafeteria?

A.Wait for the waiter.

B. Ask someone for help. C.Get it ourselves.

【5】What can we learn from the grandfather’s words about the life in the US?

A.Get up early and you can succeed.

B.Act and get what you want onyour own.

C.Nobody brings you anything unless you pay the price.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网