题目内容
【题目】My friend’s grandfather came to America from a farm in Thailand. After After arriving in New York, he went into a cafeteria(自助餐厅) in Manhattan to get something to eat. He sat down at an empty table and waited for someone to take his order. Of course nobody did. Finally, a woman with a big plate full of food came up to him. She sat down opposite him and told him how a cafeteria worked.
“Start out at that end,” she said, “Just go along the line and choose what you want. At the other end they’ll tell you how much you have to pay.”
“I soon learned that’s how everything works in America,” the grandfather told my friend later, “Life’s a cafeteria here. You can get anything you want as long as you want to pay the price. You can even get success, but you’ll never get it if you wait for someone to bring it to you. You have to get up and get it yourself. ”
【1】My friend’s grandfather came from .
A.Thailand B.Manhattan C.New York
【2】The grandfather went into a cafeteria to .
A.wait for someone
B.get something to eat C.meet my friend
【3】The woman in the cafeteria might be .
A.a waitress
B.a friend of grandpa’s
C.a customer
【4】What should we do to get food in a cafeteria?
A.Wait for the waiter.
B. Ask someone for help. C.Get it ourselves.
【5】What can we learn from the grandfather’s words about the life in the US?
A.Get up early and you can succeed.
B.Act and get what you want onyour own.
C.Nobody brings you anything unless you pay the price.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】B
【解析】
试题分析:本文介绍了朋友的祖父来到纽约自助餐厅吃饭,学到了一个道理,要想获得成功不要等,要行动起来,要靠自己。
【1】A 细节理解题。My friend’s grandfather came to America from a farm in Thailand.可知朋友的祖父来自泰国。故选A。
【2】 B细节理解题。 根据After After arriving in New York, he went into a cafeteria(自助餐厅) in Manhattan to get something to eat.可知朋友的祖父进了自助餐厅是为了买吃的东西。故选B。
【3】C推理判断题。根据 Finally, a woman with a big plate full of food came up to him.可知这位妇女拿着一大盘食物走过来,故推断她也是自助餐的顾客,在买食物,故选C。
【4】C 推理判断题。根据You have to get up and get it yourself. 可知在自助餐厅吃饭,必须自己站起来去拿食物。故选C。
【5】B推理判断题。根据 You can even get success, but you’ll never get it if you wait for someone to bring it to you. You have to get up and get it yourself. 可知朋友的祖父在美国学到了一个道理,要想获得成功不要等,要行动起来,要靠自己。故选B。
【题目】词语填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每个单词限用一次)。
advicedecide makes leepthatIanythingangrytooalways |
From: sandra@oxmail. com
To: elle@oxmail.com
Subject: Need help !
Hi Elle,
I need some help with my problems. I don't know what to do ! You’re so confident(自信的) and always know what to do, so I hope you can give me some 【1】 .
I have very strict parents who won't let me do 【2】 on my own. They’ve been really 【3】 with me because of my poor school results. I don't know how to let them know that their pressure is 【4】 it hard for me to do well in school.
My friends at school are 【5】 trying to get me to do things I don't like. I want make my own 【6】 . I don't want to do things because of the pressure from my classmates. How do 【7】 deal with them?
I’m always worrying about my looks. I think I’m getting too fat. I have too many pimples (粉刺)on my face, 【8】 .
All these problems are making me feel very stressful and sad. I’m so stressed 【9】 I’m beginning to have sleep problems. I worry so much that I can't 【10】 . What can I do ? Please help !
Yours,
Sandra