题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
Last Sunday evening, my parents went out for a walk with my sister. But I studied alone at home because l would have an English test. Suddenly, I saw bright light in my neighbor's kitchen. I thought he was cooking, so I went on studying.
Soon, there was a terrible smell in the air and I thought something was wrong. I went out and saw fire coming out of my neighbor's kitchen. So I shouted “Fire, Fire!” But no one heard or came out.
I ran quickly to my house to call 119, and then I rang my neighbor's doorbell, knocked at the door, but there was no response. I got into the house through the window and found my neighbor sleeping in his bedroom. I woke him up and we rushed out of the house together.
We tried our best to pour water through the kitchen window, but the fire was too heavy. Luckily, the firemen came and put out the fire quickly. When my parents came back, they found I was dirty and tired. After my neighbor told them the whole story, they were happy and said I was a brave boy.
(1)The underlined word “response” can be replaced(代替)by _________.
A.result
B.answer
C.question
D.key
(2)Why didn't the writer go out for a walk with his parents?
A.Because his parents only liked his sister.
B.Because he would have an English class.
C.Because he had to study for an English test.
D.Because mere was fire on his neighbor's kitchen.
(3)Who put out the fire at last?
A.The writer.
B.The writer's parents.
C.The writer's neighbor.
D.The firemen.
(4)What's the passage mainly about?
A.How to put out afire.
B.My neighbor was a brave man.
C.I saved my neighbor from the fire.
D.I studied a test at home.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)C
【解析】本文主要讲述了作者一个人帮助火灾中的邻居的事情。作者因为要准备英语考试,就没有跟爸爸、妈妈、妹妹一起去散步。突然作者闻到难闻的味道。刚开始以为是邻居在做饭。后来发现是起火了。作者赶紧拨打119,然后赶到邻居家就出了昏迷的邻居。爸爸妈妈都为作者而感到自豪。
⑴词义猜测。根据I got into the house through the window and found my neighbor sleeping in his bedroom .可知邻居已经昏迷了。作者敲门没有人应答。故选B。
⑵细节理解。根据But I studied alone at home because would have an English test.可知作者没有跟父母出去散步时因为要准备英语考试。故选C。
⑶细节理解。根据Luckily, the firemen came and put out the fire quickly.可知,是消防人员把火扑灭的。故选D。
⑷主旨归纳。A.怎样扑灭火;B.我的邻居是一个勇敢的人;C.我把邻居从大火中救出来;D.我在家准备考试。根据整篇文章内容可知,本文主要讲的是作者救了火灾中的邻居。故选C。
【题目】阅读理解
A
Wonderful Events
Horse Racing All Year Round | 100 Years Of Pictures |
Weekend Sales | Dance Party |
(1)Who can NOT go to the horse race?
A.A single person.
B.A couple.
C.Children.
D.The sweet heart.
(2)People can see the photo show at __________.
A.Grandview Mall
B.City Art Museum
C.Racetrack
D.Country Club
(3)What can you do if you only have time between 5 p.m. and 6 p.m. on Saturday?
A.Go shopping.
B.Go to see the photo show.
C.Go to the dance with your sweet heart.
D.Go to watch the horse race.
(4)How much will Mr. and Mrs. Smith pay if they want to go to the dance party?
A.15 dollars.
B.25 dollars.
C.20% — 40% off.
D.For free.
(5)Where can you see the above advertisements?
A.In a book.
B.In a magazine.
C.In a newspaper.
D.On TV.