题目内容

【题目】语法选择

The expression “down to earth” means being open and honest. It is easy to get on _____ someone being down to earth. A down-to-earth person is the opposite of someone _____ acts important or proud.

Down-to-earth people could be important members of society. But they do not consider themselves _____ better than others who are less important. A person who is filled with _____ own importance and pride is said to have “his nose _____ the air”.

Americans use _____ expression that is similar to “down to earth” ____ some ways. The expression is “______feet on the ground”. Someone like this is a person with a good understanding of reality. He may have dreams, but he does not allow them to have influence on his understanding of ___ is real.

The opposite kind of person is one who has his “head in the clouds”. ______ with his head in the clouds is a person whose mind is not on what ______ in real life. Such a person ______ be called a day-dreamer.

When we have both our feet on the ground, ______ when we are down to earth, we do not have our noses in the air. We act honestly and ______ to others. Our lives are ______ the ground below up–solid and strong.

1A.forB.inC.aboutD.with

2A.thatB.whichC.whomD.what

3A.beB.areC.to beD.being

4A.himselfB.hisC.himD.he

5A.acrossB.overC.inD.below

6A.the otherB.anotherC.otherD.other’s

7A.toB.withC.inD.of

8A.eitherB.allC.neitherD.both

9A.whichB.whatC.thatD.whom

10A.SomeoneB.AnyoneC.No oneD.Everyone

11A.happenedB.are happeningC.is happeningD.happen

12A.mustB.mayC.have toD.could

13A.butB.soC.andD.also

14A.openB.openedC.openingD.openly

15A.onB.underC.asD.like

【答案】

1D

2A

3C

4B

5C

6B

7C

8D

9B

10A

11C

12B

13C

14D

15D

【解析】

短文大意:本文是文化类阅读,主要介绍了英语中一些习惯的表达方式。

1句意:与脚踏实地的人相处很容易。

考查介词辨析。for为了,表目的;in在里面,表地点;about关于,表对象;with和,表伴随。get on with sb.与某人相处,固定短语;根据句意语境,可知选D

2句意:脚踏实地的人与那些表现重要或骄傲的人正好相反。

考查定语从句。that可指人指物;whom用于先行词是人时,做宾语;which用于先行词是物时;what不是关系词,不可引导定语从句。本句someone指人,关系词在从句中做主语,故选A

3句意:但是他们并不认为自己比那些不那么重要的人更好。

考查动词形式辨析。本句需用不定式做themselves的补语,根据句意语境,可知选C

4句意:一个自视甚高的人被称为“傲视一切”。

考查代词辨析。importance and pride(重要性和自豪感)是名词词组,需用形容词修饰;himself(他自己)是反身代词,him是宾格代词,he是主格代词,都可排除。his他的,这里用作形容词性物主代词,需接名词;根据句意语境,可知选B

5句意:一个自视甚高的人被称为“傲视一切”。

考查介词辨析。nose in the air目空一切,固定表达,其字面意思是鼻子往上仰,几乎触到天上;用以形容一个人自以为了不起,高傲自大,不可一世,完全不把别人放在眼里。根据句意语境,可知选C

6句意:美国人使用另一种在某些方面与“down to earth”相似的表达。

考查不定代词辨析。the other表示两者中特指的“另一个”或“另一部分”;another用于泛指三个以上的不定数目中的“另一个”,后面可接单数名词,也可省略后面的名词,用作代词;other可用作形容词,修饰单、复数名词;others代指其他的,不再接名词。根据句意语境,本句指不同于“down to earth”的另一种表达,可知选B

7句意:美国人使用另一种在某些方面与“down to earth”相似的表达。

考查介词辨析。to到,表方向;with和,表伴随;in在……;of……的,表所属。in some ways在某些方面,固定表达;根据句意语境,可知选C

8句意:这个表达是“脚踏实地”。

考查不定代词辨析。either二者择其一;all全都,用于三者及以上;neither两者都不;both两者都。feetfoot的复数形式,根据句意语境,可知这里是“down to earth”的另一种表达,是肯定意义,故选D

9句意:他可能有梦想,但他不允许它们影响他对什么是真实的理解。

考查疑问词辨析。which哪一个,表事物;what什么,表事情;that无实义;whom谁,指人,宾格。of是所有格形式,设空处做主语;根据句意语境,可知ACD三项不合语境,故选B

10句意:“飘飘然”的人是指头脑不集中在现实生活中发生的事情上的人。

考查不定代词辨析。someone某人,指不确定,用于肯定句;anyone任何人,用于否定句和疑问句;no one没有人,表否定;everyone每个人,指全部。本句是肯定句,根据句意语境,可知后面三项不合句意,故选A

11句意:“飘飘然”的人是指头脑不集中在现实生活中发生的事情上的人。

考查动词时态辨析。本句叙述一般事实,不可用过去时,可排除Awhat是单数第三人称,动词需用三单形式;根据句意结构和语境,可知选C

12句意:这样的人可以称为空想家。

考查情态动词辨析。must be一定是,表肯定判断;may be可能是,表判断,语气较弱;have to一定,必须;couldcan的过去式。本文叙述一般事实,不可用过去时,可排除D。本句表判断,根据句意语境,可知must be不合语境,故选B

13句意:当我们双脚都在地上,脚踏实地的时候,我们的鼻子就不会翘起来。

考查连词辨析。but但是,表转折;so所以,表结果;and和,表并列;also也。本句前后是并列关系,需用and连接;根据句意语境,可知选C

14句意:我们对他人要开诚布公。

考查副词辨析。and连接并列结构,act是动词,需用副词修饰。open(打开)是动词,opening是现在分词,opened是过去式(也可用作形容词),都可排除。openly开放地,副词;根据句意语境,可知选D

15句意:我们的生活就像脚下的土地——坚实而牢固。

考查介词辨析。on在上面,表地点;under在下面,表地点;as像,连词;like像,介词。be like就像,根据句意语境,可知选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

I Remember

Looking back at these past three years

I remember many things

Trying to be on time for morning ________

Running when the lunch bell rings

I remember the excitement

Of the school sports day each year

The many long hours of training

Pride of overcoming fear

I remember starting day one

The shyest in my whole class

Never speaking to anyone

And thinking I would not pass

Then slowly I made some new friends

To remember forever

Helping each other with homework

Getting better together

Preparing for art festivals

And making a great big mess

Having fun at New Year’s parties

Wishing everyone the best

We have learned a different language

That is from a foreign land

English brings many challenges

We work hard to understand

And now it’s time to graduate

We will leave our lovely school

I can’t believe it’s been three years

I’m trying to keep my cool

But it’s difficult not to cry

I’ll miss the school trees and flowers

And our kind and caring teachers

Wonderful memories of ours

1The best word for the blank in the poem is ________.

A.readingsB.meetingsC.exercisesD.lessons

2What did the writer remember for the sports day?

A.He spent much time in training.B.He enjoyed himself a lot.

C.He was afraid to speak to others.D.He made a big mess.

3How did the writer overcome the shyness?

A.By taking part in school activities.B.With the help of his friends.

C.With the growth of age.D.By challenging himself.

4What does the writer think of their teachers?

A.Cool and funny.B.Lovely and interesting.

C.Kind and caring.D.Careful and serious.

5What is the main subject of this poem?

A.Sad moments of graduation.

B.Exciting moments of starting day one.

C.Colourful memories of the childhood.

D.Wonderful memories of the school life.

【题目】阅读下面短文,根据所读内容,在文章后小题的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填一个单词。

Flowers are believed as the greatest messengers of love. They are widely used all over the world to represent love and care. Flowers are a wonderful creation of nature. They can show the unique personality(个性)of a mother. So you can show your love with the help of these flowers. You can give beautiful flowers to your mother on Mother’s Day.

A mother is a woman that has endless love for her children, and the love is selfless. In fact, she is born a kind person. She is one of the most important people in your life. So, to show your love for your mother, you can give beautiful flowers to her on this big day.

You can easily find lots of different types of flowers in many different colors. The best choice for a mother is carnations (康乃馨), especially the red, yellow and pink ones. You don’t need to give her roses on Mother’s Day. You can give her a bouquet (花束) of another type of flower instead. The smell and style of the flower arrangement that you give will show your sincere love.

Some people like to buy flowers early and keep them in the fridge for further use. This is not a wise idea. In this way, flowers lose their freshness. It is better to buy a fresh bouquet and deliver (递送) it as soon as possible. Always try to make your purchase(购买) at the right time. In addition, if your mother is not near you and you want to send her some flowers, then you can use an online service. There are Mother’s Day flower delivery services all around the world.

Give Flowers to Your Mother on Mother’s Day

1 of flowers

▲Flowers stand for love and care.

▲Flowers 2 the personality of a mother.

3 for giving flowers to your mother

▲The love that a mother gives her children is 4 and selfless.

▲Mothers are of great 5 to us.

6 beautiful flowers to your mother is a way to show your love.

Tips on giving flowers to your mother

Many different flowers in many different colors can be 7 easily.

▲Red, yellow, and pink carnations are the best 8.

▲You should 9 sending roses to your mother on Mother’s Day.

▲You should buy fresh flowers and deliver them as soon as possible.

▲You can deliver flowers with an online service if your mother is 10 away

【题目】 Tarrick Walker is a 14-year-old boy born from California, US. One day , a classmate called him a “dumb( ) N-word”. The N-word is a bad word. It is used to insult(侮辱) black people. Walker reported this act of bullying to the school and started an activity to help people fight against bullying. Here are some suggestions to the students in that situation.

Don’t feel worried. It’s not your mistake! Being bullied can make you feel lonely and angry, but you are not alone. Don’t feel that you have to hide the problem. You should find some people you can trust, and tell them. They might be your parents ,teachers and friends. After you tell someone, you will get some help and feel well.

Speaking to an adult might make you nervous, but you can do some other things. You can write a letter or keep a diary. You can write what happens . You should also write when and where the bullying happens. After writing, you can show your letter to your parents or your teachers . Give them a chance to help you.

Also, don’t show you are afraid and sad. Don’t fight with the bullies when you are alone. Ignore them and just try to walk away as soon as quickly.

Watch out, bullies.

1The writer advise you not to feel worried ,because .

A.you are not alone.B.it is not your mistake

C.someone has known itD.you’re doing something wrong.

2You’d better go and find some people you can trust and .

A.know what happensB.learn from them

C.ask for helpD.make them lonely

3What does the underline word “Ignore” mean in the text?

A.take no notice ofB.Take care of

C.make full use ofD.get more help from

4What do you think the text is trying to tell us?

A.What to do about being bullied.

B.How to be a good student at school.

C.How to write well in a dairy .

D.How to give suggestions to teenagers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网