题目内容

【题目】 In the future, people may travel to Mars (火星) by water-powered spaceship! Today's spaceships are fine for getting things into space, but they are not so good at travelling long distances. These spaceships burn chemical fuels (燃料) and they are very expensive. Scientists say that a water-powered spaceship could make the trip to Mars much cheaper. The idea is just in the planning stages now, but scientists think such a spaceship could be developed soon.

The key to the water-powered spaceship is the engine (发动机). Regular engines push spaceships by burning fuel. The water engine will use steam, created by solar panels (太阳能板) that heat water to a high temperature. Of course, the spaceship will have to carry a lot of water for the long trip to Mars.

Today's spaceships could not carry that much water. But scientists think that a spaceship blown up like a balloon will be able to.

One US company has already developed a spaceship like this. These spaceships are made of a strong material. Two of them have already been sent up into space, using rockets and then later filled with air. "Balloon" spaceships could be very large and carry enough water for a long trip. With the "Balloon" spaceships, enough water could be carried to power the engines and grow food during the trip. And the people on the spaceship might even get to take a hot bath!

Scientists say the biggest advantage of such a spaceship would be cost. The "Balloon" spaceship uses water to push it through space and costs about one thirtieth of a normal spaceship. Such savings naturally encourage continued research into balloon spaceships and water engines. If these scientists are correct, we may soon be on our way to Mars in a spaceship powered by water.

1Which sentence best describes the main idea of the passage above?

A.The key to the water-powered spaceship is the engine.

B.In the future, people may travel to Mars by water-powered spaceship.

C.One US company has already developed a spaceship like this.

D.Scientists say the biggest advantage of such a spaceship would be cost.

2What do you think is omitted (省略) at the end of the underlined sentence?

A.use steamB.push spaceships

C.heat waterD.carry that much water

3Besides growing food, what else might astronauts do with the rest of the water?

A.Take a hot bath.B.Freeze dangerous things.

C.Blow up a balloon.D.Change the surface of Mars.

4On which website can we probably read this passage?

A.www. freedictionary. com/powerB.www. mooc. cn/music

C.www. chinadaily. com. cn/cultureD.www. space. com/spaceflight

【答案】

1B

2D

3A

4D

【解析】

本文介绍了水力飞船的原理和优势。

1

主旨大意题。根据In the future, people may travel to Mars (火星) by water-powered spaceship,可知,本文主要介绍了在未来,人们可能会乘坐水力飞船去火星旅行,并介绍了这种飞船的原理和优势。故选B

2

词义猜测题。根据上一句“Today's spaceships could not carry that much water.”可知现在的飞船是不能携带太多的水,而新的飞船是可以的,故划线处后面省略的是“carry that much water”。故选D

3

细节理解题。根据And the people on the spaceship might even get to take a hot bath,可知,宇航员甚至可以用剩下的水来洗个热水澡。故选A

4

推理判断题。根据In the future, people may travel to Mars (火星) by water-powered spaceship,可知,本文主要讲述的是在未来,人们可能会乘坐水力飞船去火星旅行,并且下文介绍了水力飞船的原理和优势,这些是有关“宇宙飞行”的内容,所以我们可以从“宇宙飞行”的网站看到这篇文章。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Why do we need to throw less away? There are two reasons. One is that some resources(资源) are nonrenewable(不可再生的). That means there is only a certain amount of that resource in the world. One example of this is oil. When we use up all the oil in the world, there will be no more.

There is another reason for throwing less away. All of our trash has to be put somewhere. Often, it is put into garbage dumps(垃圾场). Much of that trash will be there for hundreds of years. The dumps will be filled up with all this trash.

There are three ways to cut down on trash.

One way is to recycle. When you recycle something, it means it is made into another shape and used again. Old newspaper may become paper bags. A glass jar can be melted(熔化) and made into a bottle.

Another way to cut down on trash is to reuse things. You can wash and use again a bottle that can hold mustard(芥末酱) or something else.

The third way to cut down on trash is to reduce the amount of trash you make, stop buying thing that you don’t need in the first place. That reduce the amount of the earth’s resources that you use.

1How many reasons do we need to throw less away?

______________________________________________

2Will the dumps be filled up with all this trash?

______________________________________________

3If a broken plastic box is changed into a plastic ruler, what is the way is to cut down on trash?

______________________________________________

4Why do we wash and use again a bottle that can hold mustard(芥末酱) or something else?

______________________________________________

5What is the passage mainly talking about?

______________________________________________

【题目】 The yearly Marathon (马拉松) in my town usually happened during a heat wave. My job was to follow the runners in an ambulance (救护车), for_______of them might need medical attention.

“We're supposed to stay_______the last runner, so take it slowly,” I said to the driver, Doug,

as the race started. The front-runners started to_______and then my eyes were drawn to the woman in blue silk running shorts and a loose white T-shirt .

We knew we were already watching our "last runner". There was something wrong with her_______, so it seemed almost impossible for her to be able to walk. A marathon was really a challenge.

Doug and I watched in silence as she slowly moved forward. _______, she was the only runner left in sight. Tears ran down my face _______ I watched her push forward with great efforts through the last miles.

When the finish line came into sight, rubbish lay everywhere and the _______ crowds had long gone home. Yet, straight and ever so proud stood a lone man. He was holding one end of a ribbon (缎带) tied to a post. She slowly crossed through, _______ both ends of the ribbon fluttering (飘扬)behind her.

I do not know this woman's name, but that day she became part of my life — a part that I often _______. When think things are too difficult or I get "I-just-can't-do-it," I think of the last runner. For her, it wasn't about beating the other runners or winning a prize, but about finishing what she had set out to do, no matter what. Then I realize how __________ the task before me really is.

1A.anyB.eitherC.bothD.none

2A.aboveB.belowC.beforeD.behind

3A.appearB.disappearC.runD.prepare

4A.handsB.armsC.legsD.teeth

5A.LuckilyB.FirstlyC.QuicklyD.Finally

6A.whenB.untilC.sinceD.before

7A.sadB.patientC.excitedD.surprised

8A.makingB.leavingC.lettingD.having

9A.worry aboutB.wait forC.laugh atD.depend on

10A.difficultB.easyC.interestingD.meaningless

【题目】 In the 13th century, Marco Polo, the world known Italian traveller, saw many wonderful things in China. One of the things he discovered was money made of paper. People in the West did not have such kind of money until the 15th century. 1

Paper was invented by a Chinese man called Cai Lun almost 2,000 years ago. But it was not made in Europe until the year 1100. Four hundred years later, a German discovered that he could make the best paper from trees. 2

Paper can be used in many ways. The common uses include newspapers, magazines and books. But do you know that paper can be used for keeping warm? In Finland, the farmers wear paper boots to keep their feet warm in the snow. And even houses can be insulated (使绝缘的) from heat or cold with paper.

However, we have to understand that paper still comes from trees now. 3 Every day people throw away about 2,800 tons of paper in our city. It takes 17 trees to make one ton of paper. This means that we are cutting down nearly 48,000 trees every day. The fact is that it takes more than 10 years for a tree to grow.

4 We can use both sides of every piece of paper. We can make useful things out of used paper. We can use china cups instead of paper ones. When shopping, we can use fewer paper bags and reuse them if we have some.

In short, we should keep a balance (平衡) between using paper and protecting trees, and do it now before it is too late.

A.So we must start saving paper right now.

B.If we keep on wasting so much paper, there will not be any trees left on the earth some day in the near future.

C.However, the Chinese began to use it in the 7th century.

D.So it is the right time to stop making paper from trees.

E.After that, countries rich in forests, such as Canada, Sweden, America, Finland became the most important ones in paper making.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网