题目内容

【题目】It's important us English well.

A.of;to learnB.of;learningC.for;to learn

【答案】C

【解析】

句意:学好英语对我们很重要。

考查介词辨析以及it作形式主语。learn学习,根据固定句型It’s+形容词+for/of sb to do sth“对某人来说做某事……” 当形容词是可修饰人的形容词,即sbadj.有主系表关系时,sb前用of;当形容词是不可以修饰人的形容词,即sbadj.没有主系表关系时,sb前用for,根据第一个空前面的important不可以修饰人,和主语没有主系表关系,所以用for,由句型可知,第二个空应该用动词不定式,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 The National Football League (NFL) is a professional American football league with 32 teams in. How does one choose which team to support? Some people choose the team of their hometown, or where they now live, or the team that their parents or their friends follow.
A boy student from Oklahoma wrote a letter to each of the owners or presidents of the 32 NFL teams. He would see what answers he got, and then choose his team.
Bill was home from school sick. It was the week before Christmas. He was “kind of bored” and needed something to do. So he asked his parents if he could write to every professional football team. Bill wrote the 32 letters by hand.
“We weren't quite sure what we could get back. He didn't really have one team that he wanted to hear from,” his mother said: “He just wanted to see what kind of reply he' d get.”
A letter to the Carolina Panthers' owner Jerry Richardson was one of those posted. Bill wrote in his letter, “My family and I love football. They are fans of different teams. But I don't have a team to cheer for yet. I am ready to pick an NFL team to cheer on for lifetime!”
A few weeks later, Bill's mother was pulling into her driveway when a delivery man arrived with a box from the Panthers. When Bill came home, he excitedly opened the box. Inside he found a signed Carolina Panthers helmet(头盔)as well as a handwritten note from Jerry.
The team owner had written to Bill, “We should be honored(光荣的)if our Carolina Panthers became your team. We would make you proud of your joining us.”
Bill was overjoyed with what he got. He decided that from then on he would support the Panthers. He keeps the letter from Jerry in his bedroom. His mother says, “It's not the helmet they sent us. It's what they told us.” That is what mattered to Bill and why he chose to become a Panthers' fan.
(1)We learn from the passage ______.
A.friends always choose different teams to support.
B.only 32 cities in America have their own football teams
C.some people choose a team to support as their parents do
D.football teams are just popular with the people of their hometowns
(2)Bill wanted to choose a football team to support because ______.
A.NFL was very professional
B.he himself was willing to do it
C.his parents expected him to do it
D.he was ill and felt bored at school
(3)The result of Bill's letter to the Panthers was that ______.
A.his mother kept the reply from him
B.he got many helmets from 32 teams
C.each team wanted him to be its player
D.he became a fan of the Carolina Panthers
(4)It's clear that ________.
A.it is proper to be a football fan by Christmas
B.the team owner wrote back to Bill by email
C.the note from the team owner meant a lot to Bill
D.Bill' s parents would also be fans of the Panthers
(5)The best title for the passage can be _______.
A.Christmas Gift
B.Helpful Mother
C.Receiving a Helmet
D.Choosing a Team

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网