题目内容
【题目】 ①I have just been to the opening ceremony for a new exhibition of early French photographs. Some of them are really beautiful. A French photographer made some very interesting comments about them. Then I went to look at some of my favorite exhibits: a photograph by Lewis Carroll, who wrote the Alice series and also loved cameras and photography, and the Baker’s Boy, a very interesting picture from the 1860s.
②There is so much to see. And the museum has three historic firsts: the world’s first negative(底片), the first moving picture and the first shots taken for television.
③Before I show you around, let me just tell you something about the museum. The National Museum of Photography, Film and Television was first set up in 1983. We have three million different items in different categories(类别). We store a lot of our collection in special rooms to keep it safe, but there is still a lot to see. We are the most visited museum in the UK outside London. We attract over a million visitors a year, and most of them report that they really enjoyed their visits.
④Take the train. It’s very easy. Just go through the city centre square outside the museum and it’s a three-minute walk to Forster Square Station. By the way, before you leave, take a look at the gift shop. It’s rather special. It’s rather great. The kids are loving it.
⑤There will soon be a new attraction here. We will open Experience TV. It will be really interactive. Visitors will be able to use the equipment and go in front of the camera to read the news or present the weather. It will be great fun and very educational.
⑥We have many treasures. There is the Talbot Collection. He was one of the inventors of photography and we have his pictures, letters and notebooks. And we have all the photos taken for a newspaper which was popular from 1912 until the 1960s. Researchers keep on finding new things in it.
【1】We can find three firsts in Paragraph_____________ .
A.2B.3C.5D.6
【2】What does the underlined word “I” in Paragraph 3 refer to?
A.The museum.B.The staff.C.The visitor.D.The treasure.
【3】From the passage, we can know that_____________ .
A.the museum lies in New York
B.there is a special gift shop in the museum
C.there are some photos taken for a magazine
D.the National Museum of Photography was first set up in 1938
【4】The passage above is probably a_____________ .
A.storyB.letterC.reportD.diary
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【解析】
这篇短文中作者介绍了他参加的一个法国早期摄影展的开幕式,展览上的一些作品、亮点、关于博物馆的一些介绍以及一些其他方面的信息。
【1】细节理解题。根据短文第二段的开头There is so much to see. And the museum has three historic firsts可知,这一段中作者介绍了这个博物馆的三项历史第一。故应选A。
【2】细节理解题。根据短文第三段Before I show you around, let me just tell you something about the museum.“在我就是带你参观之前,让我告诉你一些关于这个博物馆的事情”,由此可知I指的是博物馆的工作人员,故应选B。
【3】细节理解题。根据短文第四段中By the way, before you leave, take a look at the gift shop. It’s rather special. It’s rather great.可知,这个博物馆里有一个很大、很特别的礼品店。由此可知B选项符合文意,故选B。
【4】推理判断题。story故事;letter信件;report报告,报道;diary日记。根据文意可知,短文中作者介绍了一个在展览法国早期摄影的博物馆,文章中对这个博物馆的建成、展品的特色、设施、如何去这个博物馆等进行了详细的介绍,因此短文可能是一篇报道。故应选C。