题目内容

【题目】 英语课上,你班的各个学习小组对中国的一种传统艺术形式——中国结进行了交流。老师要求每个小组选出一名代表来发言,介绍中国结。你是你们小组的发言人,请根据以下要点提示,写一篇发言稿。

要点提示:

1.每一个中国结都是由一根绳或线(a single rope or thread)编成的;

2.每一个中国结都根据特定的(specific)外形和意义来命名;

3.过去人们用中国结来记录事件,现在人们主要把它当作装饰物(decoration);

4.中国结是幸福和好运的象征。

要求:

1.可适当增加细节,以使行文连贯;

2.词数90左右,开头已给出,但不计入总词数。

Making Chinese knots is a traditional art form of China.

【答案】One possible version:

Making Chinese knots is a traditional art form of China. It's famous in China and has a long history.Every knot is made with a single rope or thread.Every knot is named by its specific form and meaning.In the past,people used it to record events.But now it's mainly used as a decoration.The Chinese knot is usually red.In China,it's seen as a symbol of happiness and good luck.We can give it to friends as a gift or hang it in our houses.It has become popular in China and around the world.

【解析】

1.题干解读:该题属于说明文。写作时要注意文章是一篇发言稿,要承接开头,主要介绍中国结。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 We spend hours, days and years of our lives in school. Imagine(想象) you could design(设计) your dream school, what would it be like? What would you be doing? We wanted to find out what teenagers around the world thought. Here is what they said:
Richard from the USA: My dream school would have a big swimming pool and two soccer fields. It would also have a cinema, a gym and a shopping centre. My school has none of these, and I think there should be more pleasant things for students to do while they are studying.
Sonia from Italy: I'd like a room where we can relax and play computer games. I'd also like to have a music room. I think there should be a place for everyone to go and relax after class.
Wu from Beijing: I think it would be great to have another day off (休息日) every week, besides the weekend. If that day was a Friday or a Monday, we would have a long weekend every week. What fun! I also think school should start later, at about 10 o'clock, and finish earlier.
Hannah from Australia: In my dream school, I think the teachers should give us more freedom(自由) and choice about how we study and what we study. I also think it's not necessary for us to wear school uniforms every day. I really don't like wearing it.
(1)There would be _______ in Richard's dream school.
A.a big swimming pool and a music room
B.a room to relax and play computer games
C.a big swimming pool, two soccer fields, a cinema, a gym, and a shopping centre
(2)Which country is NOT mentioned(提到) in the passage?
A.Italy.
B.Japan.
C.Australia.
(3)From the passage, we know that _________.
A.Sonia from Italy would like a room where she can relax and play computer games
B.Richard from the USA thinks his dream school should start at 10 o'clock
C.Hannah from Australia likes wearing a school uniform every day
(4)Which is the passage mainly about?
A.Schools in the past.
B.Schools today.
C.Dream schools.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网