题目内容

【题目】 Even a child knows that nodding the head means “Yes”. 1 When they talk to an Indian, he or she often shakes his or her head. They might think that the Indian does not agree what they said. 2.

The Indians have a habit of shaking their heads a little when they talk to somebody. It doesn’t mean “No”, but “Yes” .3

At one time a foreigner in India told his driver who was an Indian to take him to his office. The driver shook his head. 4 At last, the foreigner shouted angrily, “Drive me to my office at once!” The driver said in a low voice, “Yes, sir!” smiling and shaking his head again at the same time.

A.The foreigner said his request again and the driver still shook his head.

B.Body language can be very difficult to understand.

C.But some people will probably be puzzled(疑惑的) when they first go to India.

D.But in fact, he or she is trying to say “Yes!”

E.If a person doesn’t know this, it might cause misunderstanding.

【答案】

1C

2D

3E

4A

【解析】

短文大意:本文是记叙文,通过一个外国人和印度司机的交流,介绍了印度的一个与众不同的风俗:摇头不表示反对而表示同意,说明了解本地文化的重要性。

1根据下文“When they talk to an Indian, he or she often shakes his or her head当他们和印度人谈话时,他或她经常摇头”,可知印度人不同的表达方式会让外国人不知所措,搞不清他们什么意思,备选句子“But some people will probably be puzzled when they first go to India.但是有些人第一次去印度的时候可能会感到困惑”符合句意,故选C

2根据上文“They might think that the Indian does not agree what they said他们可能认为印度人不同意他们所说的”,可知事实恰恰是相反的,结合下文“It doesn’t mean “No”, but “Yes”它的意思不是'不',而是'是'”,备选句子“But in fact, he or she is trying to say “Yes!”但事实上,他或她是在试着说Yes!”符合句意,故选D

3根据下一段那个外国人和司机的例子,可知不了解这种表达方式会闹误会,备选句子“If a person doesn’t know this, it might cause misunderstanding.如果一个人不知道这一点,可能会引起误解”符合句意,故选E

4根据下文“At last, the foreigner shouted angrily最后外国人生气地喊道”并说了一样的话,可知司机又重复了相同的动作“摇头”,备选句子“The foreigner said his request again and the driver still shook his head. 外国人又说了一遍他的要求,司机还是摇了摇头”符合句意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Two more American universities, Adelphi University in New York, and Louisiana State University, have begun accepting scores from China’s national college entrance exam, or gaokao, in order to attract more Chinese students.

This means Chinese students no longer need to take the SAT, ACT or TOEFL. However, Chinese students must find ways to show their English skills. If they want to take part in Adelphi's international program and Louisiana State University’s global program, they must first finish eight weeks of English-language lessons, starting in October. After passing the exam, they can start their first year at one of the universities.

Since 2015, US universities have more accepted gaokao scores as part of the application(申请) process for Chinese students, but they still need either a basic English test score or to pass an interview.

“Chinese students at the university have achieved better grades than their US classmates, and that’s why we prefer students from China,” Shawn O’Riley, leader of the College said. “We have around 300 Chinese students and plan to increase the number. We also offer scholarship, from $5,000 to $15,000 depending on their gaokao score.”

Todd Ellwein, the director of Louisiana State University’s global program, said students who get high scores in the gaokao are not only the best students in China but also the world. The gaokao is a good way of choosing good students, and a high score in the exam means good basic knowledge, patience and a strong ability to deal with high pressure and compete with others.

Shi Yan, from Chivast Education International, said many universities in Hong Kong, Europe, Australia and Canada, have already made the gaokao an admission criterion(录取标准), too.

1When do the English-language lessons in these two universities begin?

A.In October.B.In November.C.In September.

2Why do some US universities like Chinese students better?

A.Because they are usually smarter in the universities.

B.Because their grades are better than the US classmates’.

C.Because they find ways to show their English skills.

3What does the underlined word “scholarship” mean in Chinese?

A.学者B.学业C.奖学金

4According to the passage, a high score means a lot EXCEPT ________.

A.high pressureB.good basic knowledgeC.much patience

5The purpose of the passage is________.

A.to introduce China’s national college entrance exam, gaokao

B.to encourage more young people to enter American universities

C.to tell people the growing popularity of gaokao around the world

【题目】从下面方框中选出10个单词,用它们的适当形式填入短文后的空格内,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。

able around brave common end free good help similar something start value

If you love stories about sisterhood(姐妹情证), creative minds and female independence, you shouldn’t miss the movie Little Women. Time chose it as one of the ten1 movies of 2019 along with Pain&Glory, The Irishman and others.

Little Women is based on the American author Louisa May Alcott’s novel of the same title. The story centers 2 four sisters —Jo, Meg, Beth and Amy — who lived through the American Civil War(美国南北战争).

At that time, women were not equal(平等的)to men, but Jo is brave enough to look for her own personal 3. In order to become a writer, she turns down a marriage proposal(求婚)from Laurie, a rich and handsome man. Amy, on the other hand, is more practical. She knows that she must marry up4 her family.

Although the four girls are different in many ways, it is their5 that are highlighted(强调). Their talent, their kind hearts, their 6 to love— these things make them role models for young viewers.Their coming-of-age stories show the important 7 their parents taught them, as Common Sense Media noted.

The movie 8 with the girls in their 20s and flashes back to their childhoods, when they thought they could do 9. As they grow up, however, they need to face many difficulties in life. “The way the world makes it hard for even gifted and 10 women to succeed is one of the points the movie is very much making,” the Los Angeles Times wrote. It’s something a lot of girls and women can relate to today.

【题目】 As the world has become a global village(地球村),there are many ways to learn about a country. Reading a book and watching a movie are both good _____ .But here is another way-through statistics(数据).

US comic website DogHouse Diaries _____ statistics from sources(来源)including World Bank and Guinness(吉尼斯)World Records. Thenthey made a world map based on these statistics to show _____ each country is like.

The US was _____ an interesting title-the country that eats the most hot dogs. Hot dogs are the most popular food in America. It is reported that US people eat as _____ as 20 billion hot dogs a year. That's about 70 hot dogs per person each year.

Japan is a leading country in robots. Many _____ of robots such as sport robotsservant(服务员)robots and even human like onesare invented by Japanese companies. This is a country where robots are most _____ used.

Other countries with interesting titles include Canadawho sells the most maple syrup(枫糖浆),NewZealand that _____ the most sheepand South Koreans are mostly workaholics(工作狂).

___ these statistics cannot tell you everything about a country. Reading maps or studying statistics is far from an ______ idea. If you want to know what a country is really likego there in person. It is a good idea to surround yourself in its culture and history.

1A.instructionsB.choicesC.problemsD.challenges

2A.createsB.producesC.collectsD.introduces

3A.whatB.howC.whenD.why

4A.givenB.seenC.madeD.taken

5A.highB.manyC.fewD.large

6A.typesB.usesC.shapesD.sizes

7A.shortlyB.quicklyC.simplyD.widely

8A.raisesB.growsC.plantsD.holds

9A.OtherwiseB.ThereforeC.AlthoughD.However

10A.usefulB.perfectC.interestingD.friendly

【题目】 I took my 9-year-old daughter, Susan and 5-year-old son, Robbie to the shopping center. As we got there, we saw a big sign that said, "Petting Zoo". The kids jumped up and asked, "Daddy, can we go?"

Both my wife and I were out of work. HoweverI said, "Sure", giving them a quarter each. They went away, leaving only fifty cents left in my pocket.

A petting zoo is made up of hundreds of little baby animals of all kinds. Kids pay their money and stay in the enclosure(围场)pleased with the little animals while their parents shop.

A few minutes later, I saw Susan walking along behind me. I was surprised and asked what was wrong.

She said sadly, "Well, Daddy, a ticket for Petting Zoo costs fifty cents. So I gave Robbie my quarter." Then she said the most beautiful thing I ever heard. She repeated the family motto(座右铭), which is "Love is Action!"

I knew clearly no one loves little animals more than Susan. She had watched both my wife and me do and say "Love is Action!" for years, and now she had put it into her lifestyle. It had become art of her, because she knew the whole family motto. It's not only "Love is Action", it's "Love is SACRIFICIAL(牺牲的)Action!" Love always pays a price.

I was moved. We went back to the Petting Zoo. Susan stood with her hands and chin(下巴)resting on the fence and just watched Robbie go crazy petting and feeding the animals. I had fifty cents burning a hole in my pocket. I put my hand into my pocket and took out the money. Sure, I must do that!

1What is the best title for this passage?

A.A Petting Zoo

B.Love is Sacrificial Action

C.Try Your Best to Help Others

2From the passage we can learn that________.

A.the family lived a hard life

B.Susan, didn't like playing with pets

C.the author was strict with the children

3The underlined part "the most beautiful thing" in Paragraph 5 refers to(指)________.

A.their lifestyleB.the family mottoC.the Petting Zoo

4Which of the following best describes Susan?

A.Kind.B.Brave.C.Honest.

5What might happen next according to the story?

A.The author would get angry with Robbie.

B.The author would buy Susan some candies.

C.Susan would play happily with the little animals.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网