题目内容
【题目】Ask any student which subject he or she hates most. 9 out of 10 students will answer “maths”. No matter which country you visit, no matter which grade you are in, you may not learn art, geography, chemistry or Chinese, but you always learn maths. Why is this so? How come so many students hate maths, and yet cannot avoid learning it in school?
Jenny Sanders, a high school student in California, asks, “What good do we get from learning maths? We can use computers to compute numbers, and we can use computers to store information. I think learning maths at school is a waste of time.”
However, there is much more to maths than just learning to add and subtract (减) numbers. In fact, maths is not so much about calculation (计算) as it is about learning to think logically (逻辑地) and solving problems. Of course, Jenny was right that we can use computers to do calculations, but how would we even know how to use the computer if we can’t think logically? In short, computers are only tools when solving problems.
For example, imagine you are a cook and must serve dinner to 100 guests. How should you divide your resources so that you can get the job done most efficiently? In situations like this, the ability to think logically will get you to a reasonable answer and solve your problem.
【1】According to the passage, which subject do students always learn in different grades at school?
A. Chinese. B. Maths. C. Geography. D. Art.
【2】What does Jenny Sanders think of learning maths?
A. Interesting. B. Boring. C. Useless. D. Difficult.
【3】Which of the following is TURE according to the passage?
A. 90﹪of the students hate learning maths.
B. Students can learn maths well with computers.
C. Maths can do calculations and store information.
D. Maths helps students learn all the other subjects well.
【4】What does the underlined word “resources” mean in the passage?
A. 科目 B. 效率 C. 信息 D. 资源
【5】What does the writer want to tell us?
A. Maths is just learning to add and subtract numbers.
B. Maths can be good for both our body and our mind.
C. Maths helps us think logically and solve problems.
D. Maths can help students find a good job in the future.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
试题作者主要讲述了数学课的广泛开设,以及数学课不仅学算术,还有助于我们的逻辑思维,合理地解决问题。
【1】细节理解题。根据第一段No matter which country you visit, no matter which grade you are in, you may not learn art, geography, chemistry or Chinese, but you always learn math的描述可知,在学校不同年级的学生都学习的学科是数学。故选:B。
【2】细节理解题。根据短文第二段最后一句I think learning math at school is a waste of time.的描述可知,詹妮桑德斯认为学习数学就是浪费时间,也就是没有用。故选:C。
【3】细节理解题。通读全文并根据第一段第一句Ask any student which subject he or she hates most. 9 out of 10 students will answer “math”的描述可知,90%的学生讨厌学数学。故选:A。
【4】词义猜测题。根据前文For example, imagine you are a cook and must serve dinner to 100 guests.以及divide的提示可知,这里是指平分 “资源” 给100个客人。故选:D。
【5】主旨大意题。根据第三段However, there is much more to math than just learning to add and subtract (减) numbers. In fact, math is not so much about calculation (计算) as it is about learning to think logically (逻辑地) and solving problems.的描述可知,作者想要告诉我们的是数学能够帮助我们有逻辑地进行思考并解决问题 故选:C。
【题目】
SKYINE HOTEL, NEW YORK PARK(Five stars) 790, 8th Ave, New York, 10018, the United States of America 800-874-8547 Our lowest price:$285 | ||
Key facts | Travelling with others | Other information |
Hotel size This hotel has 861rooms This hotel has over 21 floors Arriving/leaving Check-in time starts at 4 pm Check-out time is at noon Required at check-in Credit card deposit(信用卡押金) Government-issued ID card Minimum(最小的)check-in age is 20 | Children Children(≦10 years old)stay free when taking the parent’s room or the guardian’s(监护人) room using existing bedding. Pets Pets are not allowed Internet Wi-Fi in public areas | Valet(代客)parking Smoke-free hotel (no smoking) |
【1】The lowest price at the hotel is ________.
A. $285 B. $790 C. $861 D. $874
【2】If you want to stay in the hotel, you must check in________.
A. at 12:00 am B. without pets C. with cash D. without cars
【3】Which is TRUE according to the table?
A. 12-year-old boy can stay for free when taking the guardian’s room.
B. If you are 21years old, you are not allowed to check in.
C. If you stay in the hotel, you can use the Wi-Fi for free.
D. You need a government-issue ID card to check-in.
【4】When we see the signal Smoke-free hotel?
A. it means we can smoke freely in the hotel.
B. it means smoking isn’t allowed here.
C. we should smoke in a special room.
D. it means smoking is harmful to our health.
【5】Where might we find the table?
A. In a story book. B. In a fiction book.
C. In a travel guide book. D. In a science magazine.
【题目】假设你是Lin Tao,根据表格中提供的信息写一封email向你的笔友Kitty介绍一下你的两位好朋友的过去与现在。要求:80词左右。开头已经给出,不计入总词数。
Name | In the past | Now |
David | short shy play basketball | tall outgoing play football |
Yu Mei | straight black hair glasses | curly blonde hair contact lenses (隐形眼镜) |
Dear Kitty,
I have two friends, one is David, and the other is Yu Mei.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Lin Tao