题目内容

【题目】

Monday

10:30~11:00am

visit Uncle Peter in General Hospital

Tuesday

2:00~4:00pm

swimming class

Wednesday

12:00~6:00pm

part-time job (业余工作)

Thursday

10:30~11:30am

Appointment (约会) Mr. Green

12:00~5:00pm

Free

Friday

11:00am

go to the airport to meet Sam

Saturday

10:00~12:00am

Meet Dave to study for test

Sunday

5:00~7:00pm

Birthday party for Kate

阅读John的日程表,选择正确答案。

1__________ is ill in hospital.

A. Kate B. Peter C. John

2John does his part-time job for _________ hours a week.

A. five B. six C. ten

3Kate’s birthday is from _________ to _________.

A. 2:00, 4:00pm B. 5:00, 7:00pmC. 12:00, 5:00

【答案】

【1】B

【2】B

【3】B

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了这一周的活动安排。

【1】B细节理解题。根据表格中David星期一的安排Visit Uncle Peter in General Hospital可知,他要去医院看望Peter叔叔。所以应该是Peter生病了。故选B。

【2】B细节理解题。他在这一天要去做兼职的工作,时间是从12点到下午6点,一共是6个小时。故选B。

【3】B推理判断题。根据表格中Sunday5:00~7:00pmBirthday party for Kate可知从下午5点到七点。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解回答问题。
Always play in a safe place. A park is a safe place because there are no cars or trucks. But do not talk to anyone you do not know. Never go with a stranger into a motor car.
Before crossing the road, stop and look both ways. Look left. Look right. Look left again.
Keep away from houses or buildings that are being built or knocked down. Something might fall on your head, or you might cut yourself by broken glass.
Medicine or pills can be dangerous. Never swallow any pills or medicine you find in the cupboard.
Wear a life jacket whenever you go out in a boat. Even if you are not in the open sea, and the water is not deep, you should have your life jacket on. It's easy to fall out of a boat.
Do not put your head out of a car, bus or train. Many children have been killed by doing this.
(1)We are safe from trucks or cars ______.
A.if we don't go with the strangers
B.if we don't talk to anyone
C.if we play in the park
D.if we play by the road
(2)It's a ______ to take any pills you find in the cupboard.
A.question
B.safety
C.problem
D.danger
(3)Even if your friend asks you to play in a house that is being built, you ______.
A.should be happy to do it with him
B.should not do it with him
C.should help build the house
D.should pay attention not to hurt yourself
(4)Which of the following is WRONG?
A.Do not talk to anyone whom you don’t know.
B.Look both ways before you cross the road.
C.Wear a life jacket if you fish in a boat.
D.Put your head out of a moving bus for a better view.
(5)Which is NOT mentioned in the passage?
A.A stranger.
B.A building.
C.A plane.
D.Medicine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网