题目内容

【题目】语法选择。

There is a man called Mr. Flowers, and flowers were his only joy in life. He spends all his free time _________ care of his favourite glass-house and grows flowers of every color, with long and difficult names, for competitions. He works _________ to grow a rose of a new color to win the silver _________ for the best Rose of the Year.

Mr. Flower's glass-house is very near to a middle school. Boys are often tempted to throw a stone or two at one of Mr. Flowers glass-house. So Mr. Flowers does _________ best to be in or near his glass house's at the-beginning and end of the school day.

However , it was not always possible for him to be on a watch. Mr. Flowers tries in many ways to protect his glass-house, but nothing _________ to be useful. Although he goes to school to report to the headmaster;_______ this does not any good. He tries to drive away the boys_________ throw stones into his garden, but the boys run even _________ , and they laughed_________ him from far away. He even picks up all the stones he ____________find around his garden, ____________ the boys have nothing to throw, but they soon found others. Mr. Flowers thinks hard.____________ to solve this problem?

At last Mr. Flowers comes up with ____________ idea. He puts up a large notice ____________ of good and strong wood, some meters away from the glass-houses. On it the words____________DO NOT THROW STONES AT THIS NOTICE. In this way, Mr. Flowers stops the trouble.

1A.takeB.to takeC.takingD.taken

2A.hopeB.hopesC.hopefulD.hopefully

3A.cupB.cupsC.a cupD.one cup

4A.heB.hisC.himD.himself

5A.seemB.seemedC.seemsD.is seeming

6A.butB.soC.andD./

7A.whichB.whatC.whoD.where

8A.fastB.fasterC.fastestD.the fastest

9A.atB.inC.onD.for

10A.canB.mustC.shouldD.may

11A.such thatB.so thatC.in orderD.in order to

12A.wayB.whereC.whatD.how

13A.aB.anC.theD./

14A.makeB.makesC.makingD.made

15A.writesB.wroteC.are writtenD.were written

【答案】

1C

2D

3A

4B

5C

6D

7C

8B

9A

10A

11B

12D

13B

14D

15C

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了一位先生想在自己的玻璃花房里种出最好的玫瑰去参赛,但是有调皮的学生总是朝他的玻璃花房扔石头,最后他想了一个聪明的办法解决了这个问题。

1句意:他花了所有的空余时间料理他的玻璃房。

考查非谓语动词。A. take动词原形;B. to take动词不定式;C. taking动名词;D. taken动词过去分词。根据固定搭配,spend+时间+indoing sth.表示花费时间做某事,可知此处接动名词作宾语,故选C

2句意:他充满希望地工作,希望能种出一种新的颜色的玫瑰来赢得今年最佳玫瑰的银杯。

考查副词。A. hope“希望,名词;B. hopes“希望,动词三单;C. hopeful“有希望的;形容词;D. hopefully“充满希望地,副词。此处修饰其前动词works,应该用副词,故选D

3句意:他充满希望地工作,希望能种出一种新的颜色的玫瑰来赢得今年最佳玫瑰的银杯。

考查名词的数。A. cup“,名词单数;B. cups“,名词复数;C. a cup“一个杯D. one cup“一杯。根据其前有定冠词the修饰,可知此处特指比赛的银杯,应该用名词单数,故选A

4句意:所以,Flowers先生尽他最大的努力在学校上学和放学时待在他的玻璃房里,或在他的玻璃房附近。

考查固定搭配。A. he人称代词主格;B. his形容词性物主代词;C. him人称代词宾格; D. himself反身代词。此处修饰其后名词best,要用形容词性物主代词,且构成固定搭配do one’s best,表示尽某人最大努力,故选 B

5句意:Flowers先生尝试了很多方法保护他的玻璃房,但看似好像都没有用。

考查动词时态。A. seem动词原形;B. seemed动词过去时;C. seems动词三单;D. is seeming现在进行时。根据前文tries用了一般现在时,可知此处也是一般现在时;又主语nothing为复合不定代词,是三单,所以动词也用三单,故选C

6句意:虽然他去学校告诉了校长,但这并没有什么用。

考查连词。A. but但是;B. so所以;C. and并且; D. /。前文是由although引导的让步状语从句,此处是主句,不需要连词,且although不与but连用,故选D

7句意:他努力赶走那些朝他的花园扔石头的男孩。

考查关系代词。A. which先行词为物;B. what“什么 C. who先行词为人;D. where先行词充当地点状语。此处引导一个定语从句,先行词boys为人,关系代词充当从句主语,故选C

8句意:但是这些男孩跑得更快。

考查比较级。A. fast原级;B. faster比较级;C. fastest最高级;D. the fastest最高级。根据横线前的even,表示程度进一步,修饰比较级,可知此处用比较级,故选B

9句意:他们远远地嘲笑他。

考查动词短语。根据句意,可知此处表示嘲笑;又动词短语laugh at表示嘲笑,故选A

10句意:他甚至捡掉了他能找到的花园周围所有的石头。

考查情态动词。A. can能;B. must必须;C. should应该;D. may可能。根据句意,可知此处是说他能找到的所有石头,故选A

11句意:以便于男孩子们没有东西可扔。

考查连词。A. such that不连在一起使用;B. so that “以便于,引导目的状语从句;C. in order“按顺序”;D. in order to“为了。根据句意,可知此处表示目的,所以排除AC;又横线后是一个句子,D选项后要接动词原形,故选B

12句意:Flowers先生努力思考如何解决这个问题。

考查特殊疑问词。A. way方法;B. where何处;C. what什么;D. how如何。此处是固定用法:特殊疑问词+动词不定式作宾语;根据句意,可知是想如何解决问题,故选D

13句意:最后,Flowers先生想出了一个办法。

考查冠词。A. a不定冠词;B. an不定冠词;C. the定冠词;D. /零冠词。此处表泛指的一个点子,应该用不定冠词,所以排除CD;又idea是以双元音/a/发音开头,应该用an,故选B

14句意:他立起了一个由很好的坚硬的木头制成的大标志牌。

考查非谓语动词。A. make动词原形;B. makes动词三单;C. making动名词;D. made动词过去分词。此处作后置定语修饰其前名词notice,构成be made of表示……制成,应该用动词过去分词,故选D

15句意:在标志牌上写着一句话:不要朝这个牌子扔石头。

考查被动语态。A. writes一般现在时,主动语态; B. wrote一般过去时,主动语态;C. are written一般现在时,被动语态;D. were written一般过去时,被动语态。根据主语words是动词write的承受者,可知两者构成被动关系,应该用被动语态,所以排除AB;又根据前文puts用了一般现在时,可知此处也用一般现在时,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Is sleep important for children? A new study says yes.

In America, most people don't get enough sleep. Children aged 5 to 12 are advised to sleep 10 to 11 hours every night, but most of them can't sleep that long. A study found that about 41 million American workers got less than six hours of sleep every night. Scientists worry that parents are passing their poor sleeping habits down to their children.

In the study, Reut Gruber and some other scientists either added or reduced(减少) one hour of sleep for healthy children aged 7 to 11. They watched the children for five nights. They wanted to know if the amount of sleep can affect(影响) a child's behavior.

Before the study began, students were asked to sleep the same amount of hours as usual. Their teachers were asked to record their behavior. After changing the children's sleep for five nights, the teachers had to record again. According to the two records, scientists found that those who slept one hour less behaved worse than those who slept one hour more. Students with less sleep were more likely(可能的) to feel sad and had more problems paying attention.

The scientists chose to study children in their homes instead of in a laboratory, because they wanted to find out how everyday changes might affect children's behavior at school. "In the study, nobody became a talent, and nobody became crazy. But small changes in children can really make a big difference," says Gruber.

根据短文内容,完成下列小题。

1According to scientists, what may cause children to sleep less?

________________________________________________________________________________

2Why did scientists do the new study?

________________________________________________________________________________

3Who helped do some records in the new study?

________________________________________________________________________________

4Who did the scientists find behaved better in the new study?

________________________________________________________________________________

5Was the study done in a laboratory?

________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网