题目内容
B
In China,more and more middle school students are getting shorter sleeping time than before. More students sleep less than nine hours every night,because they have much homework to do. Some homework is given by their teachers,and some by their parents. Also,some students don’t know how to save time. They are not careful enough while they do their homework,so it takes them a lot of time. Some students spend too much time watching TV or playing computer games. They stay up very late. Some students have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or by bike. It can be a long way from home to school. It will probably make them sleepy during school hours.
Schools and parents should cut down some of the homework so that our children can enjoy more than nine hours of sleep every night for their health. For children,they should manage their time properly. When they have enough time for sleeping,they will find it much better for both their study and health.
() 1. What makes most students sleep less than nine hours every night?
A. Watching TV.
B. Playing computer games.
C. Doing homework.
D. Doing housework.
() 2. According to the article,who else gives children some homework to do except their teachers?
A. Their parents.
B. Other students.
C. The children themselves.
D. Nobody else.
() 3. How many hours of sleep is good for students5 health?
A. Less than 9 hours.
B. Over 9 hours.
C. Only 9 hours.
D. 8 hours.
() 4. What is most likely to happen to a student who often goes to bed late and gets up early?
A. He would fall asleep in class.
B. He would do well in study.
C. He would finish his homework fast.
D. He would have good health.
() 5. Which of the following is NOT true?
A. Some students are so careless that they spend much time on the homework.
B. All the students stay up late for their homework.
C. Children should be given less homework.
D. Schools and parents should take care of children health.
B 阅读提示:本文讨论了中国中学生的睡眠时间普遍比以前短的原因以及解决办法。
1. C细节理解题。由第一段第二句可知,中学生睡眠时间不超过 九小时的原因是他们有很多家庭作业要做。
2. A细节理解题。由第一段第三句可知,有些家庭作业是老师布 置的,有些却是学生父母布置的。
3. B细节理解题。由第二段第一句可知,学生的睡眠超过九个小 时对他们的身体是有好处的。
4. A推理判断题。由第一段可推断,学生晚睡早起的结果可能是 上课昏昏欲睡。
5. B细节理解题。由第一*段中的“They are not careful enough while they do their homework,so it takes them a lot of time."可 知,有些学生做作业不仔细,所以可能花费很多时间,有可能会熬夜。而这不是指所有学生都熬夜做作业。
B
What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main Droblems.
Feeling stressed | Causes: ?Too much homework. ?Don’t have enough time for their hobbies. Advice : ★Make a plan for study and hobbies. ★Find time to relax as much as you can |
Getting short-sighted | Causes : ?Too much homework. ?Bad reading and writing habits. Advice : ★ Do homework or read books in a correct way. |
Fighting with each other | Cause : Don’t know how to get on with classmates . Advice: ★Make more friends and understand each other. ★Share your problems with them* |
Feeling tired of study | Cause: ?Negative effect of computer games. Advice : ★Don’t be crazy about computer games. ★ Play them just for a short time when you are tired. |
Getting fat | Causes: ? Have more pocket money to buy snacks. ?Dislike doing exercise. Advice : . ★Use your pocket money to do something useful. ★Spend some time doing exercise every day. |
() 1. How many main problems are there in the survey?
A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.
() 2. What problems are caused by too much homework?
A. Feeling stressed and getting short-sighted.
B. Feeling tired of study and getting fat.
C. Feeling stressed and fighting with each other.
D. Getting short-sighted and feeling tired of study.
() 3. If a student is feeling stressed,he should .
A. do much more homework
B. find time to relax as much as possible
C. donate his pocket money to Project Hope
D. buy some snacks
() 4. Peter is tired of study,maybe because he .
A. has no close friends B. has no pocket money
C. plays too many computer games D. gets fatter and fatter
() 5. What is a good way for the teenagers to stop fights?
A. Doing less homework.
B. Playing computer games.
C. Paying no attention to each other.
D. Learning how to make friends.