题目内容

【题目】 Volunteering is fun and rewarding, but if you want to be a good volunteer, you need to learn more. 1

Be well-trained. Know what you're doing as a volunteer. 2 If you're good at your job, it will be easier to help others.

3 Work as part of a team and make sure everyone works together and shares the work. If someone asks for help, just give a hand. If you need some help, ask politely for it. Always remember a person's strength is small, but a group of people is of great power.

Be understanding.4 Standing at other people's point of view will help you understand others' feelings better.

Be friendly.5 To be a volunteer, you might meet new people who want to make friends with. You might just meet someone who becomes a friend for the rest of your life.

A.Don't try to do everything by yourself.

B.Try to understand what other people are facing.

C.Treat others like friends, and they'll do the same for you.

D.If you need to learn about your job, begin to do it at once.

E.Here's some advice on how to do the volunteering jobs well.

【答案】

1E

2D

3A

4B

5C

【解析】

文章是说明文。主要是针对“如何做好志愿服务工作”从四个方面给出的一些建议。

1句意:这里有一些关于如何做好志愿者工作的建议。

根据文章结构分析可知,本文是总分的结构,下文主要是“如何做好志愿服务工作”提出的四点建议,所以这里应该总述要给出一些建议,然后引出下文,故选E

2句意:如果你需要了解你的工作,马上开始做。

根据前文Know what you’re doing as a volunteer. 知道你作为一名志愿者在做什么。以及后句If you’re good at your job, it will be easier to help others. 如果你擅长你的工作,帮助别人会更容易。可知这里说的是有关工作方面的建议,故选D

3句意:不要一个人做任何事。

根据文中Work as part of a team and make sure everyone works together and shares the work. 作为团队的一部分工作,确保每个人一起工作并分享工作。可知应该说的是不要一个人做所有的事情,要和其他人合作,故选A

4句意:尽量去理解别人正在面对的事情。

根据文中Be understanding要善解人意。以及后句Standing at other people’s point of view will help you understand others’ feelings better. 站在别人的角度会帮助你更好地理解别人的感受。可知这里表达的是要理解别人,故选B

5句意:对待别人像朋友那样,别人也会像朋友那样对待你。

根据文中Be friendly要友善。可知这里说的是要对别人友好,所以应该选择C选项,表达对人友善,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 You may have heard of the famous saying, “East or west, home is the best.” What does the word “home” mean to you? How do you say the word in French? In Chinese? In your language? Even if (尽管) people usually know what the word means, it sometimes has no exact translation. It’s not surprising, because the idea of home is different from country to country, and from person to person. A home is more than a roof(屋顶)and four walls. It’s cooking, eating, talking, playing and sleeping that go on inside. And at home you usually feel safe and relaxed.

Homes look different in different countries. They also have different things inside. For example, in cold northern Europe, there’s a fire in the living room or kitchen and all the chairs face it. In the south, where the sun shines a lot and it’s more important to keep the heat out, there are small windows and cool stone floors.

We asked some people about their homes. How often do people move house in your country? “In my country many people don’t stay in one place for a very long time. They often move every ten years or so.”

— Cherry, Boston, USA

What are features (特点) of homes in your country?

“In Britain, even in town, there’s always a garden. We have separate(各自的) bedrooms and living rooms. But we don’t often have balconies. The weather isn’t warm enough!

— Pat. Exeter, England

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1The word “home” sometimes has no exact translation because ______.

A.people can’t find this word in the dictionary

B.no one knows what it is

C.it has different meanings in different countries

D.people can’t understand each other very well

2According to the passage, you can do everything except(除了) ______at home.

A.making friendsB.cooking and eating

C.playing and talkingD.sleeping and relaxing

3Why is it important to keep the heat out of the houses in southern Europe?

A.Because they want to breathe(呼吸) fresh air outside.

B.Because there’s a fire in the living room.

C.Because they wear heavy clothes all day long.

D.Because the sun there shines a lot.

4From the second paragraph, what kind of homes people have depends on ______.

A.whether they are rich or notB.the climate (气候) they have

C.how old they areD.whether they live in the city or the countryside

5Which one of the sentences below is TRUE?

A.People in Britain seldom have balconies because it’s so hot outside.

B.Some Americans move house several times during their lifetime.

C.Homes look the same in different countries.

D.Houses in northern Europe have big windows and cool stone floors.

【题目】

warm, communicate, keep one's word, German, ring, sudden, dark, honesty

Last year, my wife and I went to 1 and we faced a difficult situation while traveling by car in the mountains with our hired (雇佣的) driver. Just as we began to feel sleepy, the car made a strange, loud noise and then stopped working. We tried 2 with the driver but without success because he couldn't speak French. He tried to tell us with body language that he was going to get help and then left.

We were in a poor area, with no houses in sight. We had to stand the cries of wild animals. My wife was very afraid. We didn't have much food and it was getting colder and 3. Would our driver ever return? Was he an 4 man? We were very worried.

After a few hours, I began to lose confidence. 5, the headlights (车前灯) from another car appeared in the dark. A man got out of the car. Finding us cold and hungry, he kindly asked us to get into his car. Before we left, he put a note on the windshield (挡风玻璃) of the broken car with his phone number on it. Then he drove us to a nearby village, and we met his family. They were excited to have unexpected guests. They offered us tea and local food.

Later that evening, the phone 6.It was our driver. He 7 and fixed the car. I will never forget the kindness and 8 we received on that day because we depended on a complete stranger for help.

任务1:阅读短文(A), 用方框中所给词或短语的正确形式填空,使文章通顺、连贯、合理。(每空只能填一个单词或一个短语,每个单词或短语限用一次)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网