题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

In the Amazon Rainforest, 72, 843 wildfires happened in 2019. The world worries about the forest. But why is the Amazon Rainforest so important?

First, thousands of plants and great animals grow or live in the Amazon Rainforest. We can find them there. The rainforest helps to protect the nature. We think the rainforest is a DNA bank holding the secrets in many different areas of humans’ lives.

Second, the Amazon Rainforest works to make the world not too hot or too cold. It cools down the temperature in the whole world by 1 or 2 and helps to keep the humidity(湿度) and rain in several parts of the world, too.

Last but not least, rainforests are often called the “lungs() of the planet”, and the Amazon Rainforest has the largest number of carbon( ) (in forms of trees, leaves and roots) of the world. The Amazon Rainforest cleans dirty air through its trees and other plants. These plants take in CO2and send O2into the air while they keep the carbon and it helps them to grow.

If there are no rainforests, the temperature around the world will be higher and higher, and weather may be possible to get even worse in the future.

The importance of Amazon rainforest

1

72, 843 wildfires happened in 2019 and the world is 2 about the forest.

Reasons(原因)

First, it is 3 to many plants and great animals. The rainforest is4 to protect the nature.

Second, it can 5down the temperature in the whole world. It6helps to keep the humidity and rain.

7, it can help clean the air through its trees and other 8.

Results

The temperature will be higher. The weather may be 9 to get even worse .

【答案】

1Problems

2worried

3important

4helpful

5cool

6also

7Third

8plants

9possible

【解析】

本文介绍了亚马逊雨林的重要性。首先,成千上万的植物和众多的动物生长或生活在亚马逊雨林。其次,亚马逊雨林致力于让世界不太热也不太冷。最后,亚马逊雨林通过树木和其他植物净化肮脏的空气。最后提到如果没有雨林,世界各地的气温会越来越高,未来天气可能会变得更糟。

1由句子“In the Amazon Rainforest, 72, 843 wildfires happened in 2019. The world worries about the forest.”在亚马逊雨林,2019年发生了72843起野火。世界为森林担忧。可知,这些都是亚马逊雨林所面临的问题。因此填Problems

2句意:2019年发生了72843起野火,全世界都在为森林担忧。

根据“In the Amazon Rainforest, 72, 843 wildfires happened in 2019. The world worries about the forest.”在亚马逊雨林,2019年发生了72843起野火。世界为森林担忧。worry about=be worried about。所以本题应该填:worried

3句意:首先,它对许多植物和众多的动物都很重要。

根据“First, thousands of plants and great animals grow or live in the Amazon Rainforest.”首先,成千上万的植物和众多的动物生长或生活在亚马逊雨林。可知,亚马逊雨林对许多植物和众多的动物都是很重要的。故答案为:important

4句意:雨林有助于保护自然。

根据“The rainforest helps to protect the nature.”雨林有助于保护自然。句子“The rainforest is___4___ to protect the nature.”中的is是系动词,后跟形容词helpfulbe helpful to对……有帮助。故答案为:helpful

5句意:第二,它可以冷却整个世界的温度。

根据“It cools down the temperature in the whole world by 1 or 2℃。”它能使全世界的温度降低12摄氏度。can是情态动词后跟动词原形。故答案为:cool

6句意:它也有助于保持湿度和雨水。

根据“…helps to keep the humidity(湿度) and rain in several parts of the world, too.”也有助于保持世界上几个地区的湿度和雨水。句子“It 6 helps to keep the humidity and rain.”是动词前,因此应该填alsoalso其位置大多放在be动词、助动词、情态动词之后,实义动词之前。所以答案为:also

7句意:第三,它可以通过树木和其他植物帮助净化空气。

根据上文的叙述的顺序:firstsecond可知,该题应该填third,也就是原文的last。所以答案为:Third

8句意:第三,它可以通过树木和其他植物帮助净化空气。

根据“The Amazon Rainforest cleans dirty air through its trees and other plants.”亚马逊雨林通过树木和其他植物净化肮脏的空气。可知,它可以通过树木和其他植物帮助净化空气。故答案为:plants

9句意:天气可能会变得更糟。

根据“…and weather may be possible to get even worse in the future.”可知,未来天气可能会变得更糟。故答案填:possible

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网