题目内容

【题目】 A few days ago, I sat in the sofa watching TV. Just then I got a_______from a friend of mine. I hadn’t seen him_______a very long time. We talked about our school days on the phone. Then he started talking about his_______.

His mother was badly ill in hospital. She couldn’t sleep at night and often_______to herself. My friend was angry_______her and asked his mother to stop_______.Since thenhis mother didn’t say anything. The doctor said she had a kind of mental disease(心理疾病), she couldn’t look after herself like a normal person. My friend was very sad. He thought it was his fault. My friend_______like a baby on the phone. He said that he could do_______if his mother could be better.

Do you know_______our parents love us and care for us all the time? I think we should________love our parents and take care of them. A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!

1A.letterB.e-mailC.callD.message

2A.inB.forC.atD.of

3A.motherB.fatherC.brotherD.sister

4A.talkedB.talkC.to talkD.talking

5A.toB.aboutC.forD.with

6A.sleepingB.talkingC.shoutingD.crying

7A.criedB.shoutedC.laughedD.heard

8A.somethingB.anythingC.nothingD.none

9A.whatB.whomC.whereD.that

10A.tooB.eitherC.alsoD.else

【答案】

1C

2B

3A

4A

5D

6B

7A

8B

9D

10C

【解析】

这篇短文中作者讲述了发生在朋友身上的事情,告诉我们要爱我们的父母,关心、照顾他们。

1句意:就在这时,我接到一个朋友的电话。

考查名词辨析及语境。letter信;e-mail电子邮件;call电话;message信息。根据下文“We talked about our school days on the phone.”可知,“我”和朋友在打电话。故选C

2句意:我很长时间没见到他了。

考查介词辨析及语境。in在……里面;for为了,因为;at在具体时刻或地点;of……的。空后a very long time是一段时间,在一段时间前应用介词for。故选B

3句意:然后他开始谈论他的母亲。

考查名词辨析及语境。mother母亲;father父亲;brother兄弟;sister姐妹。根据下文“His mother was badly ill in hospital.”以及整个第二段的内容可知,“我”的朋友在电话中谈到了他的母亲。故选A

4句意:她晚上睡不着,经常自言自语。

考查动词辨析及语境。talked谈论,过去式或过去分词形式;talk谈话,动词原形;to talk动词不定式;talking现在分词或动名词形式。根据句子结构可知,and连接两个并列的谓语动词couldn’t和这个空,时态应一致,用一般过去时态,故选A

5句意:我的朋友对她很生气,并要求他的母亲停止说话。

考查介词辨析及语境。to 到……;about关于,大约;for为了,因为;with和……一起。根据句意可知,这里考查固定短语be angry with sb.“生某人的气”,故选D

6句意:我的朋友对她很生气,并要求他的母亲停止说话。

考查动词辨析及语境。sleeping睡觉;talking说话;shouting大喊;crying哭。由上面第4小题的解析可知,“我”朋友的母亲经常对自己说话,那个空用了talked,因此这里表示朋友让他的母亲停止说话,故选B

7句意:我的朋友在电话里哭得像个婴儿。

考查动词辨析及语境。cried哭;shouted大喊;laughed笑;heard听见。由上文语境“My friend was very sad.”可知,“我”的朋友非常伤心,因此这里表示“像个婴儿那样哭了”。故选A

8句意:他说只要他母亲能好起来,他什么都能做。

考查不定代词辨析及语境。something某事;anything任何事;nothing没什么事;none一个也没有。根据语境可知,朋友觉得自己的母亲成了现在这个样子都是他造成的,他很自责。因此如果母亲能好起来,他可以做任何事。故选B

9句意:你知道我们的父母一直都很爱我们,关心我们吗?

考查连词辨析及语境。what什么;whom谁;where在哪里;that那,那个。根据句子结构可知,该空引导宾语从句,作动词know的宾语。从句中结构完整,因此应用that引导。故选D

10句意:我认为我们也应该爱我们的父母,照顾他们。

考查副词辨析及语境。too太;也;either也,用于否定句句末;also也,用于句中;else其他的。根据句意可知,我们的父母爱我们、关心我们,我们也应爱他们、照顾他们。该空位于句中,故选C

这是一篇记叙文,短文讲述了作者朋友和母亲之间的事情,用这件事作者告诉我们要关心、照顾我们的父母。短文叙述清晰,主题明确,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解文意;然后根据上下文语境做题,注意空前后的搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。近义词辨析、固定搭配、生活常识、背景知识等都是常用的解题技巧。如第9小题,这个题目考查了宾语从句的引导词,what, whom都是连接代词,引导宾语从句时,在从句中作主语或宾语;where是连接副词,意为“在哪里”,在从句中作地点状语。根据句子结构可知,这个宾语从句意思、结构都很完整,因此用that引导。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once there was a farmer who lived on a farm in Africa. One day, a wise man visited him and told him about the value of diamonds (钻石). He said, “If you had a diamond as big as your thumb (大拇指), you could have your own city. If you had a diamond as big as your fist (拳头), you could probably have your own county.”

That night the farmer couldn’t sleep well. He was very unhappy because he was not satisfied with what he had. He wanted to become rich. The next morning he sold his farm to a man and went to look-for diamonds. He travelled all over Africa, Europe and America, but couldn’t find any diamonds. He became so sad that he threw himself into a river and died.

Two years later, the man who had bought the farmer’s farm found a stone on the farm. He put the stone on a shelf in the living room. One day the wise man visited him and saw the stone. He checked the stone carefully and said that it was a diamond. The man was happy and excited because there were many “stones” on the farm.

So you see that sometimes what you want is always by your side, but you don’t realize its value.

1Why couldn’t the farmer sleep well?

A.Because the wise man left.B.Because his farm was sold.

C.Because he couldn’t find any diamond.D.Because he wanted to be rich.

2The diamonds were found by the man in ________.

A.AfricaB.EuropeC.AmericaD.Asia

3What’s the right order of the story?

The farmer couldn’t find any diamonds and killed himself.

A wise man told the farmer that diamonds are valuable.

The man sold his farm and went out for diamonds.

The man who had bought the farm found lots of diamonds on the farm.

A.②③④①B.②③①④C.③①④②D.③④②①

4The writer wants to tell us that ________.

A.we must try our best if we want to succeedB.life is valuable

C.we should realize the value of what we haveD.we can be rich by accident

【题目】 It's late at night, the weather is bad, and you're hungry. Your favourite restaurant is less than a mile away, but you don't want to pay a $5 delivery (递送) fee. So, what do you do? Back in the old days, you would have braved the weather. But those days are coming to an end, at least in Washington.

A group of about 20 knee-high robots recently has come out on the sidewalks (人行道) of the nation's capital. Their tasks are to bring take-out food from restaurants to hungry customers at home while keeping the delivery cost to around a dollar.

The robots are European, created in Estonia by a company called Starship Technologies. Each of them is a middle-sized cooler on six wheels, and drives at an average (平均的) speed of about 4 miles per hour, about the speed of a walker. It has lights and a tall, bright orange flag so that it can be noticed by people on the sidewalk.

Here in Washington, Starship has teamed up with Postmates, the online delivery service, and the robots already are completing deliveries around the city. They move almost silently. They are electric, so there isn't much sound, except for their wheels. Their cameras recognize a lot-including traffic lights and stop signs.

The robots have only been in Washington for about a month, and they're still causing quite a stir (轰动), often getting stopped for photos. A young mother Maria Garcia is on the sidewalk, pointing out the robot to her daughter. "It's super cool," she says, "But the only thing that makes me worry about-is it going to put people out of jobs?

The company does not see robots as a replacement (代替), says Russell Cook, the director of Postmates. "We have people that drive cars, walk, and bike, and we see robots as another type of vehicle that helps us to offer deliveries," he says.

1What does the underlined word "It" refer to?

A.The walker.B.The robot.C.The company.D.The car.

2What do we know about the robots mentioned in the passage?

A.They were developed by a US company.B.They are able to travel at a high speed.

C.They create little noise while working.D.They can communicate with walkers.

3What is the mother's worry about the robots?

A.They may not be as safe as expected.B.They may cause a stir on the sidewalk.

C.They may be destroyed by some people.D.They may take the place of deliverymen.

4What is the text mainly about?

A.A leading online delivery company.B.Delivery robots in Washington, D. C..

C.The recent development of Postmates.D.People's growing worry about robots.

【题目】 If you look around the streets of London, you'll see the many methods people use to move around. Whether ifs a way to work, a trip to the shops, or a sightseeing trip, there are people on buses, the underground, cars, motorbikes, bicycles and even roller skates. The roads are already ______ : and now there's a new addition: electric, or "e-scooters".

This traditional children's vehicle has become more welcomed over the years. And now, with a small electric motor, it's become a cheap and easy way of ______ . Scooting around town can be fun and doesn't need much effort, so they're becoming increasingly welcomed in cities around the world. But following some serious accidents caused by an electric scooter in the UK, questions are being asked about their safety and ______ traffic laws should be changed.

Some scooter riders have been seen on pavements; others on the road jumping red traffic lights, adding to traffic jams on the road. In the UK, the law says that riding one on the public highway or pavement is not ______ . Riders now face a 300 punishment and six points on their driving license for doing so. But, still e-scooters can be seen ______ . And now users are calling on rules to be changed.

The UK government is looking at how safely they can be used on the road and is examining the law again. But the official said, "It is an ______ product. We know there is need among people. However, safety must always be the first to consider when talking about their use on public highways in this country."

There are dangers in riding a two-wheeled scooter. Some of them can drive at high speed, over 30mph. They sometimes only have one brake (刹车) and no lights. It seems more work needs to be done to give e-scooters a safe and right space to travel in.

1A.cleanedB.clearedC.crowdedD.covered

2A.transportB.calculationC.fashionD.business

3A.whenB.whetherC.whatD.who

4A.touchedB.designedC.programmedD.allowed

5A.somewhereB.nowhereC.everywhereD.anywhere

6A.expensiveB.oldC.activeD.ordinary

【题目】 假如你是Sam、请你根据以下内容提示,写一篇英文日记。请根据以下要点,描述你今天放学看到的事情,并表达自己的想法。

内容要点:

1. 今天放学,你看到了一个男士破坏共享单车的车锁。

2. 当他没有得逞之后,使劲的踢共享单车,还把它扔到了路上。

3. 一个女孩经过的时候,把共享单车扶起来并把其它共享单车摆好。

4. 你对这段经历的感受……

参考词汇:shared bike共享单车,convenient便利的(adj

写作要求:

1. 不得使用真实姓名和学校名:

2. 包含以上所有要点,可适当增加细节,使内容充实,行文连贯;

3. 字迹工整。语言精练,表达准确,条理清楚;

4. 词数80-100(日记的开头已给出,不计入总词数。)

March 12th, 2019 Tuesday Sunny

When I went back home after school, I noticed that__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网