题目内容

【题目】 The summer holiday is coming. What a perfect chance to plan a trip! How about backpacking (背包旅行)? Maybe you’re too young to do it. But it doesn’t matter. Follow me and you’ll learn about an interesting way to travel.

Have you ever noticed foreigners with big bags on their backs? They wear jeans and T-shirts, and have guidebooks or maps in their hands. They look curious (好奇的) about everything they see. They enjoy themselves without a tour group. That’s right! They are backpackers.

Backpacking is a popular way for Westerners to travel outside of their country. It’s cheap so that people can travel more and see more places. Most backpackers are young people because backpacking needs a strong body, courage and freedom.

Backpackers usually do some homework before setting out. They search for information about their destination (目的地) country: food, fun places to visit, hostels (青年旅舍) and things to buy. They are sure they know how to change planes or where to get the train.

Backpacking is a freer way to travel. You can change your destination whenever you want. It also allows travelers to explore and see more. And you can decide how long to stay there. If you go with a tour group, there may be a lot of rules and you may not be free to do things as you like.

An interesting way to travel—— Backpacking

The 1 about backpackers

They are travelers who usually enjoy traveling without a tour group.

Many Western backpackers like to travel 2 and they can travel more and see more places.

Most of them are young people who are strong, courageous and 3.

The preparations for backpacking

Before 4, it’s necessary to search for the information about the destination country.

The 5 of backpacking

The backpackers can change the destination whenever they want and they can explore and see more.

The backpackers can control their own time freely.

【答案】

1introduction

2abroad

3free

4leaving

5advantages

【解析】

文章大意:本文讲述了什么是背包旅行,什么是背包客,并向我们介绍了背包旅行需要准备的事项和优点。

1考查名词。根据The 1introduction about backpackers后面三点是对背包客的介绍,所以用introduction,不可数名词,故答案为introduction

2考查副词。根据 Backpacking is a popular way for Westerners to travel outside of their country.对于西方人来说,背包旅行是一种受欢迎的出国旅行的方式.可知是travel outside of their country=travel abroad,故答案为abroad

3考查形容词。根据 Most backpackers are young people because backpacking needs a strong bodycourage and freedom.大多数背包客都是年轻人,因为背包旅行需要强壮的身体,勇气和自由;可知他们大多数是坚强、勇敢和自由的年轻人;题干中 strongcourageous皆为形容词,故答案为free

4考查动名词。根据 Backpackers usually do some homework before setting out They search for information about their destination(目的地)country.背包客通常在出发前做一些功课,他们搜索有关目的国的信息;根据set off=leave,出发,动身,离开before doing sth,故答案为leaving

5考查名词。根据The backpackers can change the destination whenever they want and they can explore and see more.背包客可以随时改变目的地,他们可以探索并看到更多;以及The backpackers can control their own time freely.背包客可以自由支配自己的时间;可知这两句是描述背包旅行的优点,advantage,优点,可数名词,两个优点用复数,故答案为advantages

本文为任务型阅读,首先要通读全文,了解文章的大意。然后,纵览所要完成的任务内容,在了解其大意的同时,确定所要填写的内容,即词语或短语是否与已知文段中的相一致。填写时,一定要仔细,比如,有的属于固定搭配,有的句子是文中原句的同义句,这些只要稍加注意,就可避免出错;同时还要注意动词时态、人称、名词单复数是否有误,首字母是否大写,句子的主谓搭配是不是合理等;最后,将填写好的内容再通读一遍,看看语意是否正确,与原文意思是否相符,语句是否通顺,大小写是否正确等。如,第1小题,根据The 1introduction about backpackers后面三点是对背包客的介绍,所以用introduction,不可数名词,故答案为introduction。第5小题,根据The backpackers can change the destination whenever they want and they can explore and see more.背包客可以随时改变目的地,他们可以探索并看到更多;以及The backpackers can control their own time freely.背包客可以自由支配自己的时间;可知这两句是描述背包旅行的优点,advantage,优点,可数名词,两个优点用复数,故答案为advantages

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Aren’t mobile phone, e-mail and voice mail supposed to help us communicate more easily?Sadly,that’s not always the case.Take the other day for example ,when I was walking through the park with my friend ,suddenly his mobile phone rang and he answered it-leaving me alone and cutting our conversation dead!In fact ,the park was filled with people talking on their mobile phone .They were passing other people without even looking at them, or stopping to walk their dogs. Clearly, people preferred talking on the phone to face-to face contacting.

Why is it that the more, connected we get, the more disconnected I feel? New communication technology seems to keep people away from each other. With e-mail over the Internet. We can communicate without seeing or talking to one another. With Wechat or QQ, you can have conversations without even meeting that person. Even some food stores are using self- scanners(自助扫描仪) so that you can check yourself out As the contact(联系) between human beings becomes automated自动化的) my feeling of being disconnected gets stronger. Don’t get me wrong. I'm not against machines. I also own a mobile phone, a QQ, a Wechat and an e-mail account. Giving them up isn't a good idea,as they are useful to have around, It's just that when they keep us away from human contact, I begin to feel sad. More and more, I find myself answering e-mail instead of talking to people. The technology that helps keep us in contact with each other is, in fact making me feel more lonely.

What is to be done? Well, try to use less technology: no e-mailing people who live nearby, and no letting QQ and Wechat catch you all the time.

1The purpose of the example in Paragraph 1 is to show that people________.

A.communicate more easilyB.dislike talking face to face at all

C.prefer talking on their mobile phoneD.are good at using mobile phones

2The underlined word"disconnected"in Paragraph 2 probably means________.

A.lonelyB.satisfiedC.stupidD.interested

3It can be inferred from the Paragraph 2 that_________

A.technology keeps people busy than beforeB.technology is always useful to have around

C.the writer is going to give up phonesD.the writer would like to contact face to face

4Which is the best title of the passage?

A.Technology and Human LifeB.The Importance of Technology

C.Technology and Human ContactD.The Development of Technology

【题目】

Free Activities This Weekend

An Open-air Craft(工艺)Market
in Front of the City Hall
Sunday from8:30A.M. to 6:30 P.M.
Need to buy a present? Find bamboo toys, paper flowers, paper umbrellas, model cars and more! Food from around the world, too!

City Museum
Travel Movies
Meeting Room Sat.& Sun. at 2:30 P.M.
Do you want to travel but don’t have enough money? See movies on Japan, Italy, America, England, Russia, and Australia. There are only 80 seats, so come early.

Autumn Fashion Show
Golden Shopping Center Sunday at 3:00 P.M.
Men’s and women’s autumn clothes. See 25 handsome and pretty models show the latest fashions. All clothing will be on sale after the show for under 100.

Pop Concert at Yunhai Square
Saturday from 9:00 P.M. to midnight
Five groups of college students are going to play the guitar and sing pop songs. Bring your own food and drink.

Library Lecture(讲座)
City Library Hall
Saturday at 10:00 A.M.
How to find the job that you really want! Two-hour lecture. Advice on choosing and getting the right job for you. Coke and sandwiches are sold.

1There are activities that people can do indoors.

A.twoB.threeC.fourD.five

2People can taste food from different countries .

A.at Yunhai SquareB.in the City Library Hall

C.in the City MuseumD.in front of the City Hall

3If someone wants to find a right job, he should .

A.listen to the lectureB.buy presents

C.bring food and drinkD.go to the fashion show

4Mr.Lee wants to take two shirts for her wife after the fashion show, he needs to pay .

A.more than 200 yuanB.at least 300 yuan

C.less than 200 yuanD.nothing at all

5If people want to get some information about some foreign countries, they can .

A.see the moviesB.go to the pop concert

C.see the fashion showD.go to the library lecture

【题目】 Beatboxing is the art of making rhythm(节奏) and musical sounds with one’s mouth and voice. It is also a good way to help kids who are suffering from cancer(癌症).

Justin Sanchez is a student at Sugar Land’s Logos Preparatory Academy, US. He is called MC Cure-Rageous. Beatboxing was only a hobby at first, as Sanchez loves rhythm and sound. But now he uses it to help kids to deal with cancer and make them happy.

It all started when Sanchez took part in a fundraising (筹款) activity for his classmate who got cancer. Everybody was shocked (震惊的) when they first heard his musical sounds. Host of the event, the L3 Foundation(基金会), came to Sanchez at that time. They asked if he’d like to be part of the fundraiser. Therefore, the teenager thought he could use his hobby for good.

With the help of the L3 Foundation, Sanchez held a successful beatboxing activity for Candlelighters. This is a childhood family cancer center. The kids there were very happy to listen to Sanchez perform.

1What is the meaning of the underlined word “beatboxing” in Chinese?

A. 拳击B. 打击乐

C. 口技D. 打鼓

2Why was everybody shocked when hearing Sanchez’s performance?

A. Because it was wonderful.

B. Because he could sing like a musician.

C. Because he performed badly.

D. Because he didn’t know about any art.

3What did Sanchez do for Candlelighters?

A. He gave some money to children.

B. He performed to make money.

C. He did beatboxing to make children happy.

D. He visited every child in the center.

4What is the main idea of the passage?

A. A teenager plays a key role in a hospital.

B. Beatboxing helps kids with cancer.

C. There is a new form of music.

D. Beatboxing is getting more and more popular among kids.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网