题目内容

【题目】— Could you drive me to the railway station?

Sorry! My car________.

A.is repairedB.has repairedC.is being repaired

【答案】C

【解析】

句意:——你能开车送我到火车站吗?——对不起,我的汽车正在修理中。

考查现在进行时的被动语态。is repaired一般现在时的被动语态;has repaired现在完成时;is being repaired现在进行时的被动语态。根据句意可知,该句主语My car与动词repair构成被动关系,应使用被动语态,先排除B;由答语Sorry可知,说话人拒绝了对方的请求,说明现在汽车正在修理中,应用现在进行时。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Recently, a very simple question became widely spread online: what China should be proud of?1

Lanlan, whose real name is Negar Kordi, is from Canada. She came to China five years ago and is a student at Ningbo University. Now she has 120,000 fans on the Internet and the number is still growing.

Lanlan loves China and Chinese. 2 And that’s why she is so well received among Chinese net friends. The following is china in her eyes.

“It is the easiest country in which to find a job. If you are not too lazy, it is really very simple to find a job in China. I believe there’re more job chances here than in any other country in the world.”

3 About 400 million Chinese are studying English. If they can speak good English in the future, China will have the greatest number of English speakers of any non-English speaking country.”

“The speed of Chinese trains is fast. From Ningbo to Beijing, the train runs 1, 365 kilometers for seven hours and the ticket fare is only 595 yuan. ”

“Its public security is great. 4 I have travelled in many countries, and I think China really is very safe.”

“There are much more things China should be proud of. Many Chinese people often criticize(批评)China. At first, I believed that they didn’t like china or that they loved western countries. But later, I realized that they just set a very high standard for China. 5 China must be much better than other countries. ”

A. The foreign language level is surprising.

B. This country of 1.4 billion people makes me feel safe.

C. A foreign girl living in china gave a very touching answer.

D. They believe that it’s not enough to be number one in the world.

E. She believes china will be the strongest country in the world in future.

【题目】 There is no way that you don't have any embarrassing moments. You can't control everything that happens, so you're going to be in an embarrassing situation one day. So how can you solve this problemThe answer is to control your actions and try not to get upset.

Remember that you'll probably laugh about it in a few days, so try to see the funny side of it.

If it is something so embarrassing that you feel you will never laugh about it, please remember that the __(1)__ will be over after some time.

Ask your friends to give you a break and not to make fun of you. If you've done the same for them, they're more likely to agree to give you a break.

Always remember that you are not alone. Everyone has embarrassing moments. While you are sure that everyone is going to remember this moment forever, the fact is that they'll probably forget it very soon. Most of us remember the moments in which we feel embarrassed, but very few of us remember other people's embarrassing moments.

Most people have short memories. So while you may never forget the moment when your skirt was torn (撕裂) in gym class, most of the other people probably forget it at once. Although a short memory may not be a(n) __(2)__ thing when you are trying to remember facts in a history test, it is useful when you are trying to forget life's most embarrassing moments.

任务一:根据短文内容,分别写出(1)(2)两处所缺单词。(每空限填一词)

1(1)____________  (2)__________

任务二:根据短文内容,选择正确答案。

2It can be inferred (推断) from the passage that ________ when you fall down after making a speech.

A.everyone will remember the moment forever

B.you may never forget the moment

C.other people will feel embarrassed

D.you will not remember the moment

任务三:请把文中画线的部分译成汉语。

3_______________________________________________

任务四:请根据短文内容,回答下列问题。

4Why does the writer say “you are not alone”?

________________________________________________________

5What's the main idea of the passage?

It's mainly about how to ____________when you are embarrassed.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网