题目内容

【题目】 It’s known as “the City of Ice” for a good reason. The famous International Ice and Snow Festival opened on Thursday in Harbin, capital of China’s most northern (北方的) Province of Heilongjiang. When most of northern China closes its doors to the cold winter wind, Harbin always comes to life. CCTV reporter (记着) Nie Jia is in Harbin, enjoying the charm (魅力)of this winter land.

Nie Jia said, “Welcome to Harbin, the city of ice in north China. The temperature now is -16℃, but it’s the best time of the year for Harbin because it is the suitable weather to build a world of ice and snow. For me, I really can’t wait to see what the festival has to offer (提供). So follow me.”

A Harbin resident (居民) said, “I feel very excited. Because ice and snow are important parts of our culture. They make our city more beautiful and through the festival people can feel the enthusiasm (热情) of the local (当地) people.”

A tourist (游客) said, “My friend is from Guangxi. And I’m from Hebei province. We have been looking forward to the ice and snow festival for a long time and we really enjoyed the blue sky and white snow here.”

1When and where did International Ice and Snow Festival open?

A.On Tuesday in Harbin.B.On Thursday in Harbin.

C.On Tuesday in Hebei.D.On Thursday in Hebei.

2What did Nie Jia go to Harbin to do?

A.To enjoy the ice and snow as a tourist.

B.To work for International Ice and Snow Festival.

C.To report the International Ice and Snow Festival.

D.To visit a friend there.

3Which season is the best time of the year for Harbin?

A.Winter.B.Summer.C.Autumn.D.Spring.

4The tourists in Harbin liked ________ best.

A.International Ice and Snow FestivalB.the enthusiasm of the local people

C.the world of ice and snowD.the blue sky and white snow there

【答案】

1B

2C

3A

4D

【解析】

著名的国际冰雪节周四在哈尔滨开幕,中央电视台记者、哈尔滨当地的居民和游客从各自的角度描述了冬天的哈尔滨的冰雪世界。

1细节理解题。根据第一段“The famous International Ice and Snow Festival opened on Thursday in Harbin,”,可知国际冰雪节周四在哈尔滨开幕。;故选B

2推理判断题。根据第二段““Welcome to Harbin,… I really can’t wait to see what the festival has to offer . So follow me.”,根据Nie Jia说的话,判断是新闻报道的解说词,可知她是在报道国际冰雪节;故选C

3细节理解题。根据第二段“but it’s the best time of the year for Harbin because it is the suitable weather to build a world of ice and snow.”,可知冬天是哈尔滨一年中最好的季节;故选A

4细节理解题。根据第四段“we really enjoyed the blue sky and white snow here.””,可知在哈尔滨的游客喜欢那里的蓝天和白雪;故选D

本篇阅读单选考查细节理解和推理判断能力;题134可以在原文中找到包含题干的信息部分作答;题2要判断第二段Nie Jia说的话是新闻报道的解说词,推断她是在报道冰雪节。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,从四个选项中选择正确的答案填空。
We often focus on (集中于) building relationships with others, but we forget the first step is being friends of ourselves. How can we have good relationships with others if we don't even have good relationships with 1?
The problem might be worse than we expect. Is there 2 you don't like about yourself such as your past or your personality features? Luckily, there are always things you can do to 3 with the situation.
Forgive yourself.
You may have made some mistakes in the past, but you can learn 4 them. It's true that you are not perfect, but 5 is everybody else. It's normal to make mistakes, so do yourself a favorite by giving yourself forgiveness.
Accept things you can't change.
There are some things you cannot change. You will feel good 6 you treat them properly - just accept them, smile, and 7 on.
Focus on your strengths.
You always have some 8 which others don't have. Find your strengths and build your life over them.
Stop comparing yourself with other.
You are special. You can never be 9 other people. The way you to measure your success is not decided by other people. You have everything you need to achieve your life purpose, so it's 10 to compare yourself with others.
(1)A.myself B.yourself C.ourselves D.themselves
(2)A.everything B.something C.anything D.nothing
(3)A.do B.fix C.have D.get
(4)A.on B.with C.about D.from
(5)A.either B.not C.so D.neither
(6)A.that B.if C.where D.unless
(7)A.take B.put C.move D.bring
(8)A.habits B.abilities C.ideas D.strengths
(9)A.as B.of C.like D.with
(10)A.careless B.useless C.timeless D.tireless

【题目】阅读下面短文,根据所读内容,完成文章后的表格。注意:每个空格只填1个单词。
Hollywood is a shiny, bright place. It is the movie capital of the world. And it is also one of the tourist destinations (目的地) in America. In 1911 the small, peaceful village of Hollywood in California was voted to become part of Los Angeles (洛杉矶). Today, over 100 years later, this village has grown into the home of one of the most well-known industries in the world — the American film industry.
With this growth came many well-known symbols. There is the famous Hollywood sign which stands above the hills of the town. The first sign was built in 1923. Then there is the Hollywood Hall of Fame (名人堂), where great actresses, actors and directors leave their footprints or handprints. Norma Talmadge was the first actress to do this in 1927. But the most famous of all is the Oscar Academy Awards. Every spring, a large number of actresses, actors and directors wait excitedly and nervously to find out if they have won an "Oscar". This year was the 85th Oscar Academy Awards. It was held on February 25 in Los Angeles. Ang Lee, a Chinese director, won the Award for Best Director again. It was the second time he had won the Award.
Nowadays it is the home of films, and thousands of hopeful young actresses, actors, writers and directors still come to "the Dream Factory" every year. But not all Hollywood dreams have been happy ones — as one actress, who later died tragically (悲惨地), said, "Hollywood is a place where they will pay you 500 dollars for a kiss, and 50 cents for your soul (灵魂)."
Hollywood

A brief (简要)
introduction to Hollywood

※ It's the home of the film .
※ It's a famous tourist destination in .
※ It used to be a .

of Hollywood

※ The Hollywood sign that stands the hills of the town
※ The Hollywood Hall of Fame
※ The Oscar Academy .

Details of the Oscar Academy Awards

※ Actresses, actors and directors wait excitedly and before it starts.
※ Ang Lee has won the Oscar for Best Director .

The Dream Factory

※ It thousands of young actresses, actors, directors and writers every year.
※ Some Hollywood dreams have been ones. One actress even died tragically.

【题目】FUN TIME

9

2

4

7

6

3

1

5

8

5

3

6

8

9

1

4

2

7

X

7

8

2

5

4

9

6

3

7

1

9

3

4

2

5

8

6

4

8

3

6

1

5

2

7

9

2

6

5

9

8

7

3

4

1

3

9

7

4

2

Y

6

1

Z

6

5

2

1

7

9

8

3

4

8

4

1

5

3

6

7

9

2

Are you tired of the puzzles you usually do? Sudoku is a new choice. Sudoku consists of the Japanese characters Su (meaning “number”) and Doku (meaning “single”), but it was not invented in Japan. It was created by Howard Garnes in 1979. The puzzle was first introduced into Japan by Nikoli Puzzle Company in 1984. In 1986, Kaji Maki, the president of Nikoli made the rules strict and clear. Soon in the same year Sudoku became popular in Japan. In November 2004, The Times, a British newspaper, first printed it in the newspaper. It became an international hit in 2005. Now Sudoku becomes very popular all over the world.

The rule of the puzzle is to fill in the grids (格子) so that every row, every line and every 3×3 box has the numbers 1 to 9. Here is a Sudoku. Please relax and enjoy. It’s fun!

根据以上杂志专栏内容,回答下列问题。

1Who created Sudoku?

A.Howard Garnes.B.Sudoku.C.Kaji Maki.D.Nikoli.

2Which is true about Kaji Maki according to the reading material?

A.He was the boss of Nissan Company.

B.He helped to make Sudoku popular in Japan.

C.He was the president of The Times.

D.He is an American.

3Which is NOT true about Sudoku?

A.Sudoku wasn’t invented in Japan.

B.It was The Times that first printed Sudoku in the newspaper.

C.Each grid has more than one number.

D.It became popular around the world in 2005.

4In the puzzle above, what should “X” be?

A.5.B.4.C.3.D.1.

5What should “Z” be in the puzzle?

A.8.B.5.C.2.D.4.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网