题目内容
【题目】阅读理解
Libraries |
Public libraries |
Britain's First Public Library |
How to Join aLibrary |
Mobile Libraries |
All Aboard the Library |
(1)Who was the first librarian of the first public library in Britain?
A.Charles Dickens.
B.William Thackeray.
C.Edward Edwards.
D.Graham Blake.
(2)Who can use public library services?
A.CD or DVD sellers.
B.Anyone living in Britain.
C.A person with a library card.
D.Newspaper or book writers.
(3)What is special about the mobile library?
A.Keeping books in buildings.
B.Returning books to readers.
C.Offering special services to pupils.
D.Going to a certain place at a certain time.
(4)Why did the school in London build its library on an old bus?
A.Because parents offered the school an old bus.
B.Because pupils thought it was fun to read on a bus.
C.Because the school didn't have enough money to buy books.
D.Because the school didn't have enough space inside the building.
(5)What can we learn from the passage?
A.Schools in London like mobile libraries.
B.Public library services in the UK are free.
C.People living far away can't use libraries.
D.Many famous British writers lived in Manchester.
【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
(4)D
(5)B
【解析】短文详细的介绍了英国的图书馆,及其怎样才能使用图书,和移动图书馆的好处.
(1)C 细节理解题.根据表格三句子It's first librarian was a man called Edward Edwards,这是第一个图书管理员是一个叫 Edward Edwards.可知 Edward Edwards是第一个图书管理员.故选C.
(2)C 细节理解题.根据表格四句子To join a library,go to your local library and fill in a form.you'll receive a library card which is needed when using library services.加入图书馆,到当地图书馆填写一张表格.你将收到图书馆借书证.可知是有借书证的人.故选C.
(3)D 细节理解题.根据表格五句子A driver takes the mini﹣bus to a certain place at a certain time,so people know when to expect it.一个司机在特定的时间把迷你车带到某个地方.所以人们知道什么时候该期待它.可知在某一时间去某地.故选D.
(4)D 细节理解题.根据最后一个表格句子A schoo l in London didn't have space for a library inside the building.So the head of the school,Graham Blake decided to park an old bus on the school car park and changed it into a library.在伦敦的一个学校楼内没有空间建筑一个图书馆,学校的校长Graham Blake决定把一辆旧巴士停在学校停车场,并把它改成一个图书馆.可知因为学校没有足够的空间建筑图书馆.故选D.
(5)B 细节理解题.根据整篇文章内容及其表格二句子Most towns in Britain have a public library.A library usually has a large selection of books and other resources,which library me mbers can use and borrow for free.在英国大多数乡镇都有一个公共图书馆.图书馆通常有大量的书籍和其他资源,而我们可以免费使用图书和免费借阅.可知在英国公共图书馆服务都是免费的.故选B.
【题目】
I volunteer in an after-school reading program. I help young children learn how to read. My favorite part is to see a little child feel excited when he or she learns a new word. Victoria, 13 |
Sometimes I do things for my neighbors and ask them to give me some money or clothes. Then I can give these money and clothes to the unlucky people. Mandy, 10 |
【1】Victoria is a volunteer to help _______.
A.animalsB.young kidsC.old people
【2】Why does Mandy ask her neighbors to give her money or clothes?
A.Because she is too poor.
B.Because she decides to buy something.
C.Because she wants to help those unlucky people.
【题目】补全对话
A. Do you know what they are? |
Jim: Jack, I want to have a look at what's on this weekend. Let me see now.
Jack:
Jim: The Red Roses are giving a performance at the People's Theatre.
Jack: They are pop group. They are said to be very good.
Jim: 7 p.m.
Jack: Yes, I'll be free then. I'll meet you at the theatre at 6:30.
Jim: Good! See you then. Bye.