题目内容
【题目】 This is an old story. It was first told long ago. A rich man wanted to make a journey to another town. He was a businessman. He wanted to take things to sell. He also wanted to take some gold to buy some thingswith. He decided to take ten servants with him. They would carry the things to sell and the food to eat on thejourney.
He was a kind man. He said to one of his servants, “You are the smallest, the thinnest and the weakest ofall my servants. You cannot carry a heavy load (负担). You may choose the lightest load to carry.”The servant thanked his master (主人). He pointed to the biggest load. This was bread for them to eat on thejourney.
“You are foolish,” said his master. “That is the biggest and heaviest load.” But the servant lifted up the load cheerfully and the journey began. They walked for four hours. Then they stopped for a rest. They all ate someof the bread. Then there was less bread for the servant to carry. The servant’s load grew smaller and lighterevery day. At the end of the journey, the smallest servant had nothing to carry.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】The rich man wanted to sell things and________ .
A.buy some goldB.buy some gold with the money
C.buy some things with the goldD.sell some gold
【2】Before the journey began, the rich man said something to ________.
A.a businessmanB.one of his servantsC.the servantsD.some servants
【3】The weakest servant________.
A.asked for his master’s adviceB.followed the master’s advice
C.refused to accept the master’s adviceD.took the advice another servant gave him
【4】It took them________.
A.less than four hours to finish the journey
B.only four hours to finish the journey
C.no more than four hours to finish the journey
D.some days to finish the journey
【5】From the story, we know the smallest servant was very________.
A.cleverB.foolishC.honestD.kind
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
这是一篇记叙文,文章讲述了一位富人建议自己的仆人在旅途中搬运最轻的东西,仆人选择了最重的面包,富人觉得他很蠢。后来在途中,面包被他们吃而变得越来越少,最后,这位仆人什么都不用搬运了。
【1】
细节理解题。根据第一段“He wanted to take things to sell. He also wanted to take some gold to buy some thingswith”他想卖东西也想用金子买一些东西。故选C。
【2】
细节理解题。根据第二段“He said to one of his servants”他和他的一个仆人说。故选B。
【3】
推理判断题。根据第二段“You may choose the lightest load to carry”建议那最轻的行李,以及“ He pointed to the biggest load”仆人指着最重的行李,可知仆人拒绝了主人的建议。故选C。
【4】
推理判断题。根据最后一段“The servant’s load grew smaller and lighterevery day”仆人的行李每天都在变小变轻,可知花了几天时间才完成旅行。故选D。
【5】
推理判断题。根据最后一段“At the end of the journey, the smallest servant had nothing to carry”最后,仆人什么都不用搬运了,可知他很聪明。故选A。
【题目】阅读理解
Libraries |
Public libraries |
Britain's First Public Library |
How to Join aLibrary |
Mobile Libraries |
All Aboard the Library |
(1)Who was the first librarian of the first public library in Britain?
A.Charles Dickens.
B.William Thackeray.
C.Edward Edwards.
D.Graham Blake.
(2)Who can use public library services?
A.CD or DVD sellers.
B.Anyone living in Britain.
C.A person with a library card.
D.Newspaper or book writers.
(3)What is special about the mobile library?
A.Keeping books in buildings.
B.Returning books to readers.
C.Offering special services to pupils.
D.Going to a certain place at a certain time.
(4)Why did the school in London build its library on an old bus?
A.Because parents offered the school an old bus.
B.Because pupils thought it was fun to read on a bus.
C.Because the school didn't have enough money to buy books.
D.Because the school didn't have enough space inside the building.
(5)What can we learn from the passage?
A.Schools in London like mobile libraries.
B.Public library services in the UK are free.
C.People living far away can't use libraries.
D.Many famous British writers lived in Manchester.