题目内容

【题目】 It is usually very expensive to take the special lessons to get a pilot’s license (执照). But for Selina and her 7 lucky classmates, things are much easier. They are taking a program to learn how to fly a plane. The lessons are all free.

Selina, a 17-year-old girl, is in Chicago. She has a hard life. Her parents are from Africa and they are very poor. They live in a poor neighborhood and Selina isn't able to go to a good school.

Selina likes planes and the sky. When she isn't happy, she looks up at the sky. The sky makes her happy. Selina wants to be a pilot. Now she is getting closer to her dream. The special program is called Tuskegee Next. It helps the young people to become pilots. These people are all from poor families. Learning to fly a plane can help them in different ways. By taking the program, they learn to follow rules and become more confident(自信的). The program will help more young people like Selina.

1Selina has to spend lots of money to become a pilot with a license.

2Selina can’t go to a good school because she is from Africa.

3At first, Selina didn't want to be a pilot.

4The program helps poor young people to become pilots.

5The passage is mainly about a program called Tuskegee Next.

【答案】

1B

2B

3B

4A

5A

【解析】

本文主要想我们介绍了一个名为Tuskegee Next的项目,它帮助来自贫困家庭的年轻人成为飞行员,是免费的课程,通过这个项目,他们学会遵守规则和变得更加自信。这个项目将帮助更多像赛琳娜这样的年轻人。

1细节理解题。根据“The lessons are all free.”可知,课程是免费的。题干表述错误,故填B

2细节理解题。根据“Her parents are from Africa and they are very poor. They live in a poor neighborhood and Selina isn't able to go to a good school.”可知,赛琳娜不能去上好的学校是因为她住在贫穷的社区,并不是因为她来自非洲。题干表述错误,故填B

3细节理解题。根据“Selina likes planes and the sky. When she isn't happy, she looks up at the sky. The sky makes her happy. Selina wants to be a pilot. Now she is getting closer to her dream.”可知,赛琳娜喜欢飞机和天空,她想成为一名飞行员,并且现在她离自己的梦想更近了,所以她一开始就想成为飞行员。题干表述错误,故填B

4细节理解题。根据“It helps the young people to become pilots. These people are all from poor families.”可知,这个项目帮助年轻人成为飞行员,这些人都来自贫困家庭。题干表述正确,故填A

5主旨大意题。根据文章内容可知,本文主要向我们介绍了一个名为Tuskegee Next的项目。题干表述正确,故填A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
C
Doctor Seuss was born in 1904. By the middle 1950s, he had become one of the best-loved and most successful children's book writers in the world. His books are very popular with young readers. They enjoy the invented words and the pictures of unusual funny animals and plants.
In l954, Life Magazine published(刊登) a report about school children who could not read. The report said many children's books were not interesting. Doctor Seuss strongly hoped to help children and decided to write books that were interesting and easy to read. He used words with the same ending sound, like fish and wish. He did not receive training in art. Yet, he drew the pictures for most of his books.
In l957, Doctor Seuss wrote The Cat in the Hat. He used less than 230 words to write the book and even a six-year-old should be able to read it. It was a fun stow and easy to read. Children loved it. Their parents loved it, too. Today it is still one of his stories they like best. In l 960, he wrote a book using less than fifty words. The book is called Green Eggs and Ham.
In l984, Doctor Seuss won a Pulitzer Prize(普利策奖). He was honored for the education and enjoyment his books provided American children and their parents.
He died at the age of 87, but his influence remains. Millions of his books have been sold worldwide. People say his books helped change the way American children learned to read. Yet, his books are loved by people of all ages.
(1)Doctor Seuss learned from the magazine that______.
A.some school children could not read
B.many children's books were interesting
C.children wanted to learn to read
D.a writer for children was wanted
(2)People like his books because the books______.
A.are cheap and easy to get
B.were written in different languages
C.are easy and interesting to read
D.were written with invented words
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Doctor Seuss wrote Green Eggs and Ham with over 230 words.
B.Doctor Seuss wrote books only for children in the United States.
C.The Cat in the Hat was written only for six-year-old children.
D.His books provided education and enjoyment for Americans.
(4)From the text we know that Doctor Seuss ______.
A.won a Pulitzer Prize soon after his death
B.sold millions of his books himself worldwide
C.changed American children's way of reading
D.wrote the largest number of books in the world

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。

A god has a horse. The horse was beautiful and also it had many good qualities.1 It especially wanted to become the most beautiful horse in the world.

One day the horse said to the god, “You have given me beauty. You have given me other good qualities. 2 But how I wish you could make me more beautiful! I would be very thankful if you could make me more beautiful.”

The god said, “I’m ready to make you more beautiful. 3 ” Then the horse said, “My neck is too short. If you can make my neck a little longer, my upper body will be more beautiful. And if you can make my legs much longer and thinner, then I will look more beautiful in my lower body.”

Then at once the god made a camel(骆驼) appear in place of the horse. The horse was so sad that it started to cry, “Oh, no, I do not want to become a camel.4As a horse, everybody appreciated(欣赏) my good qualities. Nobody will appreciate me as a camel.”

The god said, “This is exactly what you asked for. You have become a camel.5 If you cry for a longer neck and legs, this is what will happen. Each thing in my creation has its own good qualities. The camel is not as beautiful as you are, but it carries heavy loads and has a great sense of duty.”

A.I’m so thankful to you.

B.Never try to get more than I have given you.

C.That will make you much happier.

D.Tell me in what way you want to be changed.

E.But it wanted to be moreperfect in every way.

F.I wish you to change me into a horse again.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网