题目内容
【题目】In the 1950s, a female swimming athlete set a goal for herself. She decided to swim across the English Channel before she retired. If she could make it, she would be the first person in the world who did it.
On that day, she jumped into the sea without any hesitation and swam towards the opposite bank.
In the journey, she faced heavy fog, heavy rain and heavy waves. Though she was very tired, she carried on swimming.
But in the end, she gave up. And what she didn't know at the moment she gave up was that the opposite bank was only I mile away.
Later people asked her about the reason. And she said:"The reason why I gave up is that I could not see the destination which I was so close to."
Too many success stories have been lecturing us about courage and persistence(坚持). But they never told us where to find courage and persistence.
You can have courage only when you know where your goal is. You can manage to persist only when you know where your goal is, and prepare yourself well mentally(心理上).
Courage and persistence never fall from the sky. They come from weighing between input and output.
A life without goals is like a ship without a compass. It goes nowhere. There is no courage or persistence in a life without goals.
【1】In paragraph 1, the underlined word "it" refers to _______.
A. being retired
B. swimming across the English Channel
C. swimming towards the bank
D. setting a goal
【2】________ is not mentioned in the passage.
A. Fog
B. Waves
C. Rain
D. Wind
【3】The underlined word "weighing" in paragraph 8 probably mean _______.
A. 权衡
B. 有……重
C. 称重量
D. 有分量
【4】Why did the athlete give up? Because ________.
A. the bank was one mile away
B. she was too tired
C. she didn’t have courage at first
D. she thought her destination was far away
【5】What can be inferred (推论) from the last sentence of the passage?
A. If you have courage and persistence, you have goals.
B. Even if you have no goals, you have courage to persist.
C. There is no courage or persistence unless you know your goals.
D. Between input and output, you must find courage and persistence.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】本文讲了一位女性运动员游泳挑战穿越英吉利海峡的故事,因为她不知道自己离目的地还有多远,所以在离岸边很近的地方放弃了挑战,告诉了我们没有目标的生活就像没有指南针的船。没有目标的生活就会少了勇气或坚持。
【1】句意:在第1段中,带下划线的“它”一词是指游过英吉利海峡。A.退休B.游过英吉利海峡C.游向岸边D.设定目标。原文“She decided to swim across the English Channel before she retired. If she could make it, she would be the first person in the world who did it.”(在她退休之前,她决定游过英吉利海峡。如果她能成功,她将成为世界上第一个做到这一点的人。),所以这里的“它”就是指 “游过英吉利海峡”这件事,故选B。
【2】句意:段落中没有提到风。A.雾B.波浪C.雨D.风。原文“she faced heavy fog, heavy rain and heavy waves”(她面临浓雾,大雨和大浪),所以风没有提到,故选D。
【3】句意:第8段中带下划线的“weighing”一词可能意味着权衡。“勇气和毅力永远不会从天而降”,他们是来自于对“投入”和“产出”的“权衡”,故选A。
【4】句意:为什么运动员会放弃? 因为她认为她的目的地很远。A.岸边在一英里处B.她太累了C.她一开始没有勇气D.她认为她的目的地很远。原文“The reason why I gave up is that I could not see the destination which I was so close to.”(我放弃的原因是我看不到我如此接近的目的地。),也就是说她意为自己还差得很远,所以她就放弃了,故选D。
【5】句意:从文章的最后一句可以推断出什么?A.如果你有勇气和坚持,你就有目标。B.即使你没有目标,你要有勇气坚持下去。C.除非你知道自己的目标,否则就没有勇气或坚持不懈。D.在投入和结果之间,你必须找到勇气和毅力。最后一段是“A life without goals is like a ship without a compass. It goes nowhere. There is no courage or persistence in a life without goals.”(没有目标的生活就像没有指南针的船。它无处可去。没有目标的生活就没有勇气或坚持。),这就告诉我们有目标是非常重要的,有了目标就有了勇气和坚持,故选C。
【题目】任务型阅读
One of the most common questions I am asked is whether, when, and how to follow up after a job interview. Following up in some way is necessary. Yes, you can get a job without it, but if you compete (竞争) with other top candidates (候选人), following up can sometimes help you when the other candidate doesn’t. Here’s how to follow up well:
Send a thank-you note at once. E-mail is fine for this and has the advantage of arriving faster, but handwritten notes are still appreciated (欣赏). And if there are many interviews, send a thank-you note each time.
Find out their timeline. Hopefully, you asked about their timeline in the interview itself, but if you didn’t, follow up within a week to strengthen (强化) your interest and politely ask what they expect their timeline for a decision to be.
Be patient. Most commonly, job seekers are too worried about the result. It doesn’t look worried to express your interest in the job or check in to ask about the timeline.
Don’t be nervous if you don’t hear from them at once. The hiring process (招聘过程) often takes longer than a candidate would like, maybe the decision makers are out of town. If you’re past the time they indicated you would hear something, this isn’t necessarily cause for nervousness. Hiring often ends up taking longer than expected. Just politely follow up, explain you’re very interested but understand that hiring can take time, and ask if they have the latest timeline.
根据上面文章,完成下面的表格,每空一词。
Title: How to follow up after a job interview (就职面试)
Importance of following up | Following up is very 【1】 in some way. | |
【2】 of following up | Send a thank-you note 【3】. | E-mail can arrive faster than handwritten notes. ﹡The employer still appreciate handwritten notes. |
Find out the timeline. | Follow up to strengthen your interest. Politely ask what they expect the timeline to be. | |
Be patient. | It is 【4】 that job seekers are too worried. | |
Don’t be nervous | The hiring often takes a longer time. The decision makers are not 【5】 town. If the indicated time is past, follow up politely and explain you are interested in the job. | |