题目内容
【题目】Danny is a middle school student from South Africa. It is Sunday today. He doesn’t go to school. What does he do?
Time | Activity |
| Danny is usually at the bus stop (公交车站) at this time. He is on the way to Cape Town. It just takes him half an hour to get there. Danny likes reading and listening to music there at weekends. |
| Danny often goes to the Art Club at about ten in the morning. There he usually learns drawing, watches art shows and sometimes plays games. |
| At 4:00 p.m., Danny takes the bus back home with his friend Kim. After he is back, he helps his mum with dinner. If it is early, he does some washing first. |
| It is time for Danny to go to bed. But before sleeping, he always reads some books. Sometimes he listens to the radio (收音机). Good night, Danny! |
【1】Danny is usually __________ at 8 o’clock on Sunday.
A. at home B. at school
C. at the bus stop D. in the Art Club
【2】What does Danny sometimes do at the Art Club?
A. Learns drawing.
B. Plays games.
C. Watches art shows.
D. Reads books.
【3】Who goes back home with Danny?
A. His friend. B. His mum.
C. His teacher. D. His cousin.
【4】Danny usually ________ at 9 p.m.
A. goes to bed
B. watches TV
C. does his homework
D. takes a walk
【5】Which of the following is TRUE about Danny?
A. Danny’s home is very far from Cape Town.
B. Danny is really good at drawing.
C. Danny washes clothes once a week.
D. Danny sometimes listens to the radio at bedtime.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】A
【5】D
【解析】丹尼是来自南非的一名中学生。短文列举了星期日他在4个不同的时间点所做的一些日常活动。
【1】细节理解题。根据表格第一栏“Danny is usually at the bus stop (公交车站) at this time.”,此时的时间是早晨8点钟,Danny在公共汽车站,答案为C。
【2】细节理解题。根据表格第二栏中的句子“Danny often goes to the Art Club at about ten in the morning. There he usually learns drawing, watches art shows and sometimes plays games.”可知,Danny有时在美术博物馆做游戏,答案为B。
【3】细节理解题。根据表格第三栏中的句子“At 4:00 p.m., Danny takes the bus back home with his friend Kim.”可知,Danny与他的朋友一起回家,答案为A。
【4】细节理解题。根据表格第四栏中的句子“It is time for Danny to go to bed”,此时是晚上9点钟,因此Danny在晚上九点钟睡觉,答案为A。
【5】细节判断题。根据表格第四栏中的句子“Sometimes he listens to the radio (收音机). Good night, Danny!”可知,Danny有时睡觉时听收音机,故答案D正确。