题目内容

【题目】The man is my father. He is 40 years old. He is from Guangzhou. He is a good cook.He likes watching films.

This is my mother. She is 39 years old. She is from Baoding. She is a policewoman. She is good at kung fu(功夫)

This is my brother Mike, an eleven—year—old boy. He is short. He likes playing computer games, and he always wears glasses. He is good at Chinese, But his English is not good.

Lily lives with her family in Beijing. Now she is talking about her family in English in class.

1There are _______ people in Lily’s family.

A. three B. four C. five D. six

2Lily’s father is good at ________.

A. swimming B. singing C. cooking D. kung fu

3Lily’s mother is a ________.

A. teacher B. doctor C. student D. policewoman

4Mike is ________.

A. short B. slim C. tall D. heavy

5Which of the following (下列选项 ) is right about Lily’s family?

A. Lily’s father lives in Guangzhou now.

B. Lily’s mother likes watching films.

C. Lily doesn’t like computer games.

D. Lily’s brother does well in Chinese.

【答案】

1B

2C

3D

4A

5D

【解析】本文介绍了Lily的父母及他的哥哥Mike。

1推理计算题。据全文可知,Lily家有4口人。父母,MikeLily。故选B。

2细节理解题。根据He is a good cook可知,故选C。

3细节理解题。根据She is a policewoman可知。故选D。

4细节理解题。根据He is short. He likes playing computer games, and he always wears glasses可知。故选A。

5细节理解题。根据He is good at Chinese, But his English is not good可知。D的叙述是正确的。故选D。

点晴:这篇文章介绍了Lily的一家。在做细节判断题时,首先我们要仔细研读题干中每个句子的意思,带着问题阅读原文,在原文中找出相对应的句子,只有完全符合文章意思的句子,才可判断为正确,需要学生认真仔细地去推敲。如2,3题都是根据文中的真实句子判断选出正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Recently, many people have begun to try a new way of doing shopping through the Internet. They are very interested in it. Why is it becoming more and more popular now? There are some reasons. First, more and more people have their own computers and their computers can be joined with the Internet. So it is possible for many of them to do shopping through the Internet. Second, shopping through the Internet can save them some money and a lot of time. Third, they don't need to go to the shop themselves. Because of these good facts, few people refuse it.

On the other hand, some people don't like this new way of shopping. They are worried about the safety of shopping online. Customers(顾客)can only see the pictures of a product on the Internet. And they can't enjoy the pleasure of buying things in a large supermarket or a wonderful shopping center. These are the reasons why they do not like it.

But I think more and more people will like this new kind of shopping in the future.

【1】 Many people are interested in ______ online.

A. watching TV B. reading C. studying D. shopping

【2】From the first paragraph,we know ______.

A. no one likes buying things online

B. more and more people don't like shopping through the Internet

C. shopping on the Internet is more and more popular

D. There are no advantages about shopping on the Internet

【3】People like doing shopping on the Internet because it can ______.

A. save their money and time

B. help them make a lot of money

C. be very easy

D. help them save time

【4】 Some people don't like shopping online because they______.

A. have to pay more money

B. must send their money first online

C. don't have enough time

D. are worried about the safety of shopping online

【5】What's the best title(题目)of this passage?

A. Why don't people like going shopping?

B. Shopping through the Internet is very popular.

C. How do people shop with little money?

D. Chinese people don't like shopping on the Internet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网