题目内容
Google and Toyota(丰田)have worked together to create a new smart car. It can run on the road without a driver. It drives itself.
The self-driving(自驾的)car hasn’t been on sale to the public, so we don’t know how much it costs. Another thing that most people want to know is whether it will be safe enough to run on the road.
The self-driving car uses electricity as its power, and it can’t drive very quickly—the top speed would be 25 miles per hour. It is actually controlled by a computer system in the car. The system keeps on collecting information by some video cameras inside the car. A computer receives the information and decides what to do.
“The self-driving car has only buttons (按钮) for go and stop, so it’s very easy to use.” an engineer of Google says, “It will make car accidents less and the world safer.” The self-driving car has traveled hundreds of thousands of miles in California, and it has only gotten into two accidents by human mistake.
1.How much does this new kind of smart car cost?
________________________________________
2.What does self-driving car use as its power?
________________________________________
3.What is the self-driving car controlled by?
________________________________________
4.Who says “It will make car accidents less and the world safer.”?
________________________________________
5.Why did the self-driving car get into two accidents?
________________________________________
1.We don’t know. 2.Electricity./It uses electricity as its power. 3.A computer system in the car. 4.An engineer of Google does. 5.Because of human mistake. 【解析】试题分析:本文是一篇说明文。文章介绍了谷歌和丰田开...