题目内容
【题目】 We can make mistakes at any age.Some mistakes we make are about money.But most mistakes are about people.“Did Jerry really care when I broke up with Helen?“When I got that great job,did Jim really feel good about it,as a friend? Or did he envy my luck?”“And why wasn’t Paul friendly just because I had a car?”When we look back,thoughts like these can make us feel bad.But when we look back,it’s too late.
Why do we go wrong about our friends? Sometimes what people say hides their real meaning.And if we don’t really listen, we miss the feeling behind the words.Sometimes someone tells you,“You’re a lucky dog.”That’s friendly.But“lucky dog”?There’s a bit of envy in those words.Maybe he doesn’t see it himself.But bringing in the“dog”puts you down a little.What he may be saying is that he does’t think that you can have such good luck.
‘‘Just think of all the things you have to be thankful for’’is another example that says one thing and means another.It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life.But is he? It’s telling you to think of all the hungry people in the whole world when you haven’t got a date(约会)for Saturday night.
How can you tell the real meaning behind someone’s words? One way is to take a good look at the person talking.Do his words fit the way he looks? Dose what he says agree with the tone(语调)of voice? His posture(姿态)? The look in his eyes? Stop and think.The minute you spend thinking about the real meaning of the words may save another mistake.
【1】This passage is mainly about .
A.how to remember what people say
B.what to do when you listen to others talking
C.how to avoid mistakes when you communicate with people
D.how to watch people when they are talking
【2】According to the writer,the reason why we go wrong about our friends is that .
A.we fail to listen carefully when they talk
B.people will be angry when we check what they say
C.people usually say one thing but mean another
D.we like to doubt what our friends say
【3】The underlined word“it”in the second paragraph means .
A.being friendly B.a bit of envy
C.1ucky dog D.your luck
【4】When we listen to a person talking,the most important thing for us to do is to .
A.know the way the person is talking
B.take a good look at the person talking
C.notice his tone,his posture and the look in his eyes
D.understand the real meaning of what he says
【5】 Maybe the writer is a .
A.teacher B.psychologist(心理学家)
C.scientist D.doctor
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:本文中主要分析了在生活交际中,如何理解一些话语中隐藏着的含义的问题,告诉我们如何避免这些错误。
【1】C细节理解题。根据最后一段If you spend the minute thinking about the real meaning behind one’s words, it may save another mistake.及上文描述,可知本文主要谈论的是如何避免交际中的错误。故选C。
【2】C细节理解题。根据第二段Why do we go wrong about our friends? Sometimes people hide their real meanings when they say something.描述,可知选C。
【3】B推理判断题。联系前一句There’s a bit of envy(嫉妒) in those words.描述,可知选B。
【4】D综合理解题。通读全文可知,当你听一个人说话的时候,最主要的是真正理解这个人说话的意思。故选D。
【5】B综合理解题。这篇文章的作者应该是一名心理学家。故选B。
【题目】书面表达(15分)
假如你叫Li Yang,请根据所给提示,写一封电子邮件,向你的网友Ben介绍自己的情况。
个人信息 | 姓名:Li Yang | 年龄:13 | 学校:月光中学 | 班级:七年级6班 | 国籍:中国 |
外貌 | 高个、短发…… | ||||
特长爱好 | 1.功课都好,最喜欢…… 2.看书(了解世界……) 3.游泳(课后谈论……) | ||||
偶像 | 宁泽涛(Ning Zetao) | 原因 | …… | ||
Dear Ben,
Now I am a new student at Moonlight Middle School.