题目内容

【题目】My name is Zhou Luyang. There are three people in my family. They are my father, my mother and I. I'm a twelve-year-old girl. I like listening to music. I often read books in the evening after doing my homework. So I am good at learning Chinese, and I can finish my Chinese homework well.

My favourite colours are green, pink and red. I like listening to music when I am tired. I like Jay Chows songs. I can sing many of his songs.

My father is a maths teacher. He works in a primary school. He usually goes to work on foot because the school is near our home. When I meet some difficult maths problems, I often ask my father for help. My mother is a worker in a big factory. She sometimes works at night and sleeps the next day. I love my parents very much.

I have many friends because I like to help others. I can get help from my friends too. This is me, a happy girl.

1How many people are there in Zhou Luyang's family?

A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.

2Which of the following about Zhou Luyang is NOT true?

A. She is good at Chinese.

B. She is eleven years old.

C. She often reads books in the evening.

D. Her mother is a worker.

3What subject does Zhou Luyang's father teach in a primary school?

A. English. B. Maths. C. Chinese. D. PE.

4How does Zhou Luyang's father go to work?

A. By bus. B. By bike. C. On foot. D. By car.

5Which of the following is NOT true?

A. Zhou Luyang has many friends.

B. Zhou Luyang likes reading books very much.

C. Zhou Luyang likes green, pink and red very much.

D. Zhou Luyang's mother never works at night.

【答案】

1A

2B

3B

4C

5D

【解析】

本文作者介绍了自己和她的家庭。她叫周璐洋,一个快乐的女孩。她家有三口人:他的父亲,母亲和她。她十二岁了,喜欢听音乐。她最喜欢的颜色是绿色、粉红色和红色。她喜欢J周杰伦的歌她的父亲是一位小学数学老师。他经常步行上班。她母亲是一家大工厂的工人。她有时晚上工作,第二天睡觉。她有很多朋友喜欢帮助别人她的朋友也帮助她

1题意:周璐洋家有多少口人?考查细节理解。A. 3.;B. 4.;C. 5.;D. 6.;根据第一段第二句There are three people in my family.可知周璐洋家有三口人,故选A。

2题意:关于周璐洋下列哪一项是不正确的?考查细节理解。A. She is good at Chinese. 她擅长语文;B. She is eleven years old. 她十一岁了;C. She often reads books in the evening. 她经常在晚上看书;D. Her mother is a worker. 她的母亲是一名工人。根据第一段第四句I'm a twelve-year-old girl.可知周璐洋12岁了,故B不正确,选B。

3题意:周璐洋的父亲在小学教什么科目?考查细节理解。A. English.英语;B. Maths.数学;C. Chinese.中文;D. PE.体育。根据第二段第一和二句My father is a maths teacher. He works in a primary school.(我父亲是一位数学老师。他在一所小学工作。)可知周璐洋的父亲在小学教数学。故选B。

4题意:周璐洋的父亲是怎么去上班的?考查细节理解。A. By bus.乘公交车;B. By bike.骑自行车;C. On foot.步行;D. By car.开车。根据第二段第三句He usually goes to work on foot because the school is near our home.(他经常步行上班,因为学校离我家很近。)可知周璐洋的父亲经常步行上班;故选C。

5题意:下列哪一个不正确考查理解判断题。A. Zhou Luyang has many friends. 周璐洋有很多朋友;B. Zhou Luyang likes reading books very much.周璐洋非常喜欢读书;C. Zhou Luyang likes green, pink and red very much.周璐洋非常喜欢绿色、粉红色和红色。D. Zhou Luyang's mother never works at night.周璐洋的母亲从不在晚上工作。根据第二段倒数第二句She sometimes works at night and sleeps the next day.(她有时在晚上工作,第二天睡觉。)可知周璐洋的母亲有时晚上工作,所以D错误,选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What can be both red or green, round or sharp, big or small, and more importantly, loved or hated by someoneYes, the answer is chilies. Humans are the only animals to eat Chilies, even though they sometimes cause us discomfort.

About 600 million of Chinese, almost half of the national population, are chili eaters. However, did you know that this spicy (辣的)vegetable could put you in dangerA 34-year-old US man recently ended up in hospital after eating a Carolina Reaper, the spiciest chili people have known so far. After taking just a single bite of one, the man suffered from serious headaches in the following days, reported BBC News.

It is a fact that eating spicy food causes stomachache and headache. But if chilies are truly harmful, why do people like to eat this vegetableSo what makes people love chilies so muchThe secret lies in a natural chemical reaction within human bodies. After eating chilies, the human body reacts to some natural chemicals that produce “a sense of happiness”, noted BBC News.

What’s more, chilies do good to people in another way. Scientists found that the death rate of those who eat spicy food once or twice a week is 10 percent lower than those who eat it less than once a week. The death rate is 14 percent lower for those who eat spicy food six to seven times a week. This encourages people to eat more spicy food to improve health and bring less death risk at an early age So, don’t worry if you love spicy foodIt seems that chilies are actually good for us

1What is the main idea of the second paragraph?

A.The US man died in hospital

B.Eating chilies can be dangerous

C.The US man often had headaches

D.BBC news warns people not to eat chilies.

2People like to eat chilies because   

A.they can get personal enjoyment

B.the chili is a kind of vegetable

C.chilies do no harm to people

D.people might feel unhappy

3What does the underlined word “encourage” mean?

A.勇气B.鼓励C.沉迷D.导致

4Which of the following statements is true?

A.Those who often suffer stomachache can feel better if they eat chilies.

B.Whether people live longer or not depends on eating chilies.

C.It seems that people who often eat chilies live longer.

D.Those who don’t eat chilies live longer than those who do.

5Which of the following can be the best title?

A.Eating Chilies, A Healthy Lifestyle

B.Chili-A Harmful Vegetable

C.A Loved and Hated Vegetable

D.Love for Chilies

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网