题目内容
【题目】My name is Zhou Luyang. There are three people in my family. They are my father, my mother and I. I'm a twelve-year-old girl. I like listening to music. I often read books in the evening after doing my homework. So I am good at learning Chinese, and I can finish my Chinese homework well.
My favourite colours are green, pink and red. I like listening to music when I am tired. I like Jay Chows songs. I can sing many of his songs.
My father is a maths teacher. He works in a primary school. He usually goes to work on foot because the school is near our home. When I meet some difficult maths problems, I often ask my father for help. My mother is a worker in a big factory. She sometimes works at night and sleeps the next day. I love my parents very much.
I have many friends because I like to help others. I can get help from my friends too. This is me, a happy girl.
【1】How many people are there in Zhou Luyang's family?
A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.
【2】Which of the following about Zhou Luyang is NOT true?
A. She is good at Chinese.
B. She is eleven years old.
C. She often reads books in the evening.
D. Her mother is a worker.
【3】What subject does Zhou Luyang's father teach in a primary school?
A. English. B. Maths. C. Chinese. D. PE.
【4】How does Zhou Luyang's father go to work?
A. By bus. B. By bike. C. On foot. D. By car.
【5】Which of the following is NOT true?
A. Zhou Luyang has many friends.
B. Zhou Luyang likes reading books very much.
C. Zhou Luyang likes green, pink and red very much.
D. Zhou Luyang's mother never works at night.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】C
【5】D
【解析】
本文作者介绍了自己和她的家庭。她叫周璐洋,一个快乐的女孩。她家有三口人:他的父亲,母亲和她。她十二岁了,喜欢听音乐。她最喜欢的颜色是绿色、粉红色和红色。她喜欢J周杰伦的歌。她的父亲是一位小学数学老师。他经常步行上班。她母亲是一家大工厂的工人。她有时晚上工作,第二天睡觉。她有很多朋友,喜欢帮助别人,她的朋友也帮助她。
【1】题意:周璐洋家有多少口人?考查细节理解。A. 3.;B. 4.;C. 5.;D. 6.;根据第一段第二句There are three people in my family.可知周璐洋家有三口人,故选A。
【2】题意:关于周璐洋下列哪一项是不正确的?考查细节理解。A. She is good at Chinese. 她擅长语文;B. She is eleven years old. 她十一岁了;C. She often reads books in the evening. 她经常在晚上看书;D. Her mother is a worker. 她的母亲是一名工人。根据第一段第四句I'm a twelve-year-old girl.可知周璐洋12岁了,故B不正确,选B。
【3】题意:周璐洋的父亲在小学教什么科目?考查细节理解。A. English.英语;B. Maths.数学;C. Chinese.中文;D. PE.体育。根据第二段第一和二句My father is a maths teacher. He works in a primary school.(我父亲是一位数学老师。他在一所小学工作。)可知周璐洋的父亲在小学教数学。故选B。
【4】题意:周璐洋的父亲是怎么去上班的?考查细节理解。A. By bus.乘公交车;B. By bike.骑自行车;C. On foot.步行;D. By car.开车。根据第二段第三句He usually goes to work on foot because the school is near our home.(他经常步行上班,因为学校离我家很近。)可知周璐洋的父亲经常步行上班;故选C。
【5】题意:下列哪一个不正确?考查理解判断题。A. Zhou Luyang has many friends. 周璐洋有很多朋友;B. Zhou Luyang likes reading books very much.周璐洋非常喜欢读书;C. Zhou Luyang likes green, pink and red very much.周璐洋非常喜欢绿色、粉红色和红色。D. Zhou Luyang's mother never works at night.周璐洋的母亲从不在晚上工作。根据第二段倒数第二句She sometimes works at night and sleeps the next day.(她有时在晚上工作,第二天睡觉。)可知周璐洋的母亲有时晚上工作,所以D错误,选D。
【题目】用方框中所给词语的适当形式填空。每词限用一次。
four winner as long as ring honest |
(1)Bill is an boy. Everyone in our class trusts him.
(2)You are sure to speak English beautifully you practise every day.
(3)Thanksgiving is celebrated on the Thursday in November in America.
(4)When the of the World Cup returned home, they were warmly welcomed.
(5)The children rushed out of the classroom as soon as the bell for the end of class.