题目内容

【题目】 What can be both red or green, round or sharp, big or small, and more importantly, loved or hated by someoneYes, the answer is chilies. Humans are the only animals to eat Chilies, even though they sometimes cause us discomfort.

About 600 million of Chinese, almost half of the national population, are chili eaters. However, did you know that this spicy (辣的)vegetable could put you in dangerA 34-year-old US man recently ended up in hospital after eating a Carolina Reaper, the spiciest chili people have known so far. After taking just a single bite of one, the man suffered from serious headaches in the following days, reported BBC News.

It is a fact that eating spicy food causes stomachache and headache. But if chilies are truly harmful, why do people like to eat this vegetableSo what makes people love chilies so muchThe secret lies in a natural chemical reaction within human bodies. After eating chilies, the human body reacts to some natural chemicals that produce “a sense of happiness”, noted BBC News.

What’s more, chilies do good to people in another way. Scientists found that the death rate of those who eat spicy food once or twice a week is 10 percent lower than those who eat it less than once a week. The death rate is 14 percent lower for those who eat spicy food six to seven times a week. This encourages people to eat more spicy food to improve health and bring less death risk at an early age So, don’t worry if you love spicy foodIt seems that chilies are actually good for us

1What is the main idea of the second paragraph?

A.The US man died in hospital

B.Eating chilies can be dangerous

C.The US man often had headaches

D.BBC news warns people not to eat chilies.

2People like to eat chilies because   

A.they can get personal enjoyment

B.the chili is a kind of vegetable

C.chilies do no harm to people

D.people might feel unhappy

3What does the underlined word “encourage” mean?

A.勇气B.鼓励C.沉迷D.导致

4Which of the following statements is true?

A.Those who often suffer stomachache can feel better if they eat chilies.

B.Whether people live longer or not depends on eating chilies.

C.It seems that people who often eat chilies live longer.

D.Those who don’t eat chilies live longer than those who do.

5Which of the following can be the best title?

A.Eating Chilies, A Healthy Lifestyle

B.Chili-A Harmful Vegetable

C.A Loved and Hated Vegetable

D.Love for Chilies

【答案】

1B

2A

3B

4C

5C

【解析】

本文讲述了一种人们又爱又恨的蔬菜——辣椒。吃辛辣食物会引起胃痛和头痛,但是食用辣椒后,人体会对一些天然化学物质产生“幸福感”。一周吃六到七次辛辣食物的人的死亡率要比常人低14%。这鼓励人们多吃辣的食物来改善健康,减少过早死亡的风险。

1段落大意题。根据“A 34-year-old US man …After taking just a single bite of one, the man suffered from serious headaches in the following days, reported BBC News可知一个34岁的美国人吃了辣椒,在接下来的几天里患上了严重的头痛,可推测出吃辣椒是很危险的。故选B

2细节理解题。根据“After eating chilies, the human body reacts to some natural chemicals that produce “a sense of happiness”, noted BBC News可知BBC新闻指出,食用辣椒后,人体会对一些天然化学物质产生“幸福感”。故选A

3词义猜测题。根据“The death rate is 14 percent lower for those who eat spicy food six to seven times a week可知一周吃六到七次辛辣食物的人的死亡率要比常人低14%,可推测出这个单词是鼓励的意思,故选B

4推理判断题。根据“It is a fact that eating spicy food causes stomachache and headache可知吃辛辣食物会引起胃痛和头痛,这是事实,与选项A不符,所以排除A;根据“This encourages people to eat more spicy food to improve health and bring less death risk at an early age”可知多吃辣的食物来改善健康,减少过早死亡的风险,并没有说人们是否长寿取决于吃辣椒,与选项B不符,所以排除B;根据“The death rate is 14 percent lower for those who eat spicy food six to seven times a week”可知一周吃六到七次辛辣食物的人的死亡率要比常人低14%,与选项C相符,与选项D不符,所以排除选项D,故选C

5最佳标题。根据“It is a fact that eating spicy food causes stomachache and headache可知吃辛辣食物会引起胃痛和头痛,人们不喜欢,再根据“It seems that chilies are actually good for us可知看起来辣椒对我们有好处。可推测出本文讲述了一种人们既爱又恨的蔬菜,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】My name is Zhou Luyang. There are three people in my family. They are my father, my mother and I. I'm a twelve-year-old girl. I like listening to music. I often read books in the evening after doing my homework. So I am good at learning Chinese, and I can finish my Chinese homework well.

My favourite colours are green, pink and red. I like listening to music when I am tired. I like Jay Chows songs. I can sing many of his songs.

My father is a maths teacher. He works in a primary school. He usually goes to work on foot because the school is near our home. When I meet some difficult maths problems, I often ask my father for help. My mother is a worker in a big factory. She sometimes works at night and sleeps the next day. I love my parents very much.

I have many friends because I like to help others. I can get help from my friends too. This is me, a happy girl.

1How many people are there in Zhou Luyang's family?

A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.

2Which of the following about Zhou Luyang is NOT true?

A. She is good at Chinese.

B. She is eleven years old.

C. She often reads books in the evening.

D. Her mother is a worker.

3What subject does Zhou Luyang's father teach in a primary school?

A. English. B. Maths. C. Chinese. D. PE.

4How does Zhou Luyang's father go to work?

A. By bus. B. By bike. C. On foot. D. By car.

5Which of the following is NOT true?

A. Zhou Luyang has many friends.

B. Zhou Luyang likes reading books very much.

C. Zhou Luyang likes green, pink and red very much.

D. Zhou Luyang's mother never works at night.

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
C
You need some bread and milk. But half an hour later, you leave the supermarket with a trolley(手推车) full of food. What games do supermarkets play to make us spend so much money?
The tricks usually start before you walk in. Outside the supermarket entrance, anybody who walks past can smell warm, fresh bread. That makes us hungry and ready to buy lots of food, not just bread.
Now you're inside and, of course, a small basket would be fine, but all they have are trolleys. And of course the problem with a trolley is that it looks sad and lonely with just one or two products inside. So we may fill it with something. In fact, supermarket trolleys are actually getting bigger so that we buy more.
Of course, many people shop in supermarkets because they think everything is cheaper than in other shops. So supermarkets offer very cheap prices on some things but then have higher prices for other products. One new trick is to put red stickers on products. Customers usually connect red stickers with lower prices so the red stickers is easy to be noticed, even when there is no reduction! Interestingly, this trick appears to work more with men than with women.
There is a story behind the position of everything in the supermarket. For example, customers often go only to buy milk. So they put it right at the back, forcing you to go past hundreds of shelves full of other products. The position of products on each shelf is also important. The most expensive products are usually at eye-level so you see these immediately. The exception is anything that children might like. These products are on lower shelves so that kids see them.
Apart from what you see and smell in a supermarket, what about what you listen to? In most supermarkets they have soft, slow music. It's so relaxing that you slow down and spend more time (and money) in the store. You also move more slowly when the supermarket is busy. Experts suggest it's better to shop when it's quieter, on a Monday or a Tuesday for example. And be careful with queues at the checkouts. These are sometimes deliberate(故意), to make you buy something from the checkout shelves while you wait.
So, next time you go into your local supermarket, remember these tricks and see if you can come with just the things you went for.
(1)Smells from bread in the supermarket ______.
A.make you feel hungry and buy more food
B.draw your attention to bread only
C.make you buy less bread than you need
D.force you to leave the supermarket
(2)Supermarkets don't provide baskets because ______.
A.supermarkets don't usually have many
B.baskets are too small to hold many products
C.it's easy to go shopping with trolleys
D.a trolley can hold one or two products inside
(3)According to the passage, supermarkets put red stickers on products to ______.
A.make them look more beautiful
B.make them different from cheaper ones
C.make people think the stickers are for men
D.make people think they could save money
(4)According to the passage, toys for children are usually placed ______.
A.on higher shelves
B.on each shelf
C.on lower shelves
D.on the back shelves
(5)It can be learned from Paragraph 6 that supermarkets usually ______.
A.stop people lining up at the checkouts
B.close on Monday morning
C.play loud and noisy music inside
D.make customers feel relaxed
(6)The passage is mainly about _____.
A.several ways supermarkets use to sell more products
B.some advice when people go shopping on the street
C.several rules that every business should follow
D.some advertisements that make people buy more

【题目】配对阅读: 左栏是五则个人简历。右栏是21st Century上的一则广告。请将这五个人与喜欢并有可能参加的活动配对。

Joey, a Beijinger, is crazy about Italy. He loves Italian food, Italian music, Italian novels and movies. He has an Italian pen pal too. He dreams to visit Rome.
Mr Black is an old kind millionaire in Shanghai. He retired from work two years ago and his wife has been dead because of breast cancer. So he really wants to help the people who got cancer.
Candy lives in Beijing. She loves the music that is popular. She loves the Korean star called Rain and she loves Twins who are from Hong Kong. She has 85 yuan.
Mary is a student in Xinhai Music College in Guangzhou. She loves music that she can dance to. She is good at dancing. She is free on October 25.
Tommy, a college student in Guangzhou. He majors in fashion design. He is interested in European styles.

A. Rainy day in Beijing. It's Korean pop star Rain's first solo concert in Beijing. Price: 80-1880 yuan. Time: Saturday, October 22.
B. Break. Watch Hip-hop dancers from New York City perform in Guangzhou Tianhe Stadium. Price: 50-280 yuan. Time: Tuesday, Oct 25.
C. Fund-raising run. Stretch your legs in this 8.8 km run and raise money for cancer research. Place: Pudong Century Park, Shanghai. Time: Sunday Oct 23.
D. Twin concert. The Twins are coming to Beijing. The girls will perform their new song〝The Flying Birds〞. Place: 100-1280 yuan. Time: Friday Oct 21st.
E. Shanghai Families. Hu Yang photographed the Shanghai families—from migrant workers to millionaires. Price: free. Place: Shanghai Art salon. Time: Wednesday Oct 26.
F. Design from Finland. See the work of some young ambitious Scandinavians. Price: free. Place: Guangzhou Art Museum. Time: Monday Oct 24.
G. Three Steps Over Heaven. This film is about a teenager's romance that is set in Rome. Price: free. Place: Italian Embassy, Beijing. Time: Thursday, Oct 20.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网