题目内容

【题目】任务型阅读
In May 2001, I found a job in New York at the World Trade Center. On September 11, 2001, I arrived at my building at around 8:30 a.m. I was about to go up when I decided to get a coffee first. I went to my favorite coffee place even though it was two blocks east from my office. As I was waiting in line with other officer workers, I heard a loud sound. Before I could join the others outside to see what was going on, the first plane had already hit my office building. We stared in disbelief at the black smoke rising above the burning building. I felt lucky to be alive.
(1)When did the thing happen?

(2)How far was the coffee shop from the writer's office?

(3)What was the writer doing when he heard a loud sound?

(4)Did the writer get hurt in that accident ?

【答案】
(1)On September 11, 2001
(2)It was two blocks east(from his office).
(3)He was waiting in line with other officer workers
(4)No, he didn't.
【解析】文章大意:2001年9月11日,是一个很多人都难忘的日子,作者就是这个事件的经历者,他就在世贸中心的办公室工作,但是幸运的是,事情发生的时候,他去咖啡店买咖啡,很幸运的逃过了一劫。
(1)根据短文中On September 11, 2001, I arrived at my building at around 8:30 a.m. I was about to……可知,这件事情发生在2001年9月11号。故填On September 11, 2001。
(2)根据短文中I went to my favorite coffee place even though it was two blocks east from my office可知,作者去的咖啡店在离他办公室向东两个街区的地方。故填It was two blocks east(from his office).
(3)根据短文中As I was waiting in line with other officer workers, I heard a loud sound可知,当作者正在等咖啡的时候,他听到了一声巨响。故填He was waiting in line with other officer workers
(4)根据文意和短文的最后一句话I felt lucky to be alive可知,事情发生的时候,作者在咖啡店买咖啡,他并没有在办公室,所以他没有受伤,答案是否定的。故填No, he didn't.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Tommy,

I’m writing to you on your third birthday. I want to tell you something about your grandma’s time. I was born sixty-eight years ago in a small village.

Transportation used to be a big problem. When we traveled from village to village, we used to walk or ride horses.

Shopping was not an easy job, either. There were no supermarkets in the neighborhood. We used to grow most of our own food: rice and vegetables. We kept things cool in a special underground room.

The biggest difference is that you have electricity. We didn’t have electricity until very late in our small village. We didn’t have any televisions of course. We used to perform our local(地方的)music and enjoy it very much.

Life used to be very hard, but I was not upset. I would like you to know about the old days and be happy about what you have when you grow up. Remember, feeling good about life is the key to happiness.

Love,

Your grandma

【1】This letter is written by ______.

A. a grandfather to a grandson

B. a grandmother to a grandson

C. a grandfather to a granddaughter

D. a grandmother to a granddaughter

2Tommy is _______ when the letter is written.

A. oneB. twoC. threeD. four

3This letter is mostly about ______ .

A. the writer’s old life experience

B. the writer’s future life

C. what a kid can do for old people

D. how the writer has changed

【4】Which is NOT true about the writer?

A. She was born in the countryside.

B. She felt good about the village life.

C. She used to grow vegetables in the village.

【5】Why did the writer write this letter?

A. She wanted to show that life now is really happy.

B. She wanted to tell others that life was so hard in the past.

C. She wanted the kid to be positive about life in the future.

D. She wanted the kid to dream about his future life.

【题目】 Mary is a shy and quiet girl.One day she wanted to learn swimming with her father.Before she stepped into the cool,moving water,she held out a life buoy(救生圈)in front of her.She looked worried because she had never swum in a river before.

“Let me hold your life buoy when you swim,” said her father.He smiled at her.“There's not a cloud in the sky.It's a great day to swim in the river,isn't it?”

Mary looked out across the water.People were floating(漂浮)by on the life buoy.Some talked and laughed as they were swimming.None of them looked worried.“We'll stay together,” said Mary's father.

“Will we go fast?” Mary asked.

“No,” said her dad.“We'll move slowly for a while,and then it will get a little fast.Don't worry,Mary.You'll be fine.”

Mary looked at her life buoy.It stayed in the water quietly.She saw a girl in her age swim by.The girl looked happy.Suddenly Mary's worries went away.

“Hold it hard so that it won't move,Dad,” she said.“I'm ready to climb on and swim.”

1This story takes place ________.

A.on a riverB.at Mary's houseC.in a city poolD.in a lake

2What is Mary's problem in this story?

A.She doesn't like to be in cool water.B.She is worried that she will get hurt.

C.She is afraid to try something new.D.She is afraid to swim with her father.

3You can tell from the story that Mary ________.

A.loves to readB.loves to swimC.believes in her fatherD.likes her father's jokes

4We can infer that ________ in the end from the passage.

A.Mary pushed her life buoyB.Mary saw a girl in her own age

C.Mary swam happily with her fatherD.Mary returned home alone

5What's the best title for this passage?

A.Mary's SwimB.Mary's TripC.Mary's VisitD.Mary's Camp

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网