题目内容
18.Ellen _____a gift,but she didn't ____it.( )| A. | received; accept | B. | receives; accept | ||
| C. | accepted; receive | D. | accepts; receive |
分析 埃伦收到了一份礼物,但是她没有接受它.
解答 答案:A.考查动词.句意"埃伦收到了一份礼物,但是她没有接受它.".receive 指"收到"、"接到",表示一种被动的行为;而accept 指"接受",表示的是一种主动的行为.第一个空,收到一份礼物,用receive,因此C,D不正确.第二个空,没有接受它,用accept.由didn't过去式,可知B选项receives第三人称单数,不正确.答案是A.
点评 动词是表示动作或者是状态的词,要结合语境,注意时态,人称等变化,掌握一些固定搭配.选择合适答案完成试题.
练习册系列答案
相关题目
9.Would you like some bananas?__________.( )
| A. | No,thanks. | B. | I don't think so. | ||
| C. | That's all right. | D. | Yes,OK. |
6.Around the world,kids have different childhoods,but many of them share one thing-the fairy tales of Hans Christian Andersen.(41)C People also celebrate it as International Children's Books Day.Two hundred and eight years ago,Andersen was born in a poor family in Demark.(42)Aand published(出版)his first successful book of fairy tales at the age of 30.From then on,he wrote one book almost every year for another 37years.In one of his biographies (传记),Andersen said,"I have a lot of material.(43)E"In his lifetime,Andersen wrote hundreds of fairy tales,and his stories have been translated into over 100languages.(44)D For example,the story The Ugly Ducking teaches children not to judge(判断)others by their looks.(45)B such as The Little Match Girl,which is about a dying little girl's dreams and hopes.Andersen's stories have influenced millions of children.He is loved by people all over the world.
根据短文内容,选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
根据短文内容,选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
| A.He began to write when he was one year old, B.Other stories show Andersen's care for the poor, C.April 2nd is the birthday of the great Danish writer. D.His stories teach children many things about life and people. E.It often seems to me as if every little flower is talking to me. F.He died at the age of 70. |
13.---Where is Henry?---He ____to the library.( )
| A. | has been | B. | has gone | C. | went | D. | come to |