题目内容
2.If you like unusual places,you should visit the Hebrides Islands.Not many people live on these islands in the northwest of Scotland.The land is not good for farming.It's only good for keeping sheep.The winters are long,cold,and wet.It's hard to make a living on the Hebrides,but for a visitor,these islands can be very special.
They're not for everyone,however.Even summer days are cool and often windy.The water is too cold for swimming.There are no forests,and there are only a few trees and green fields.Instead of fields,there are just rocks and small plants.The hills,too,are just piles of rocks.Sometimes the view looks like pictures of the moon.
But there is beauty in this place.From the beach you can often see all the way to the rocky hills.From the hills you can see far out to other islands and the open ocean.The colors,too,are special.Blue is everywhere.It's in the sky and in the ocean.It is in the tiny flowers that grow on the hills.In the spring there is also green in the hills.In the summer and fall the hills are more purple.Often the air is soft and gray with clouds and rain.
On these islands you can forget about the rest of the world.The evenings are quiet.The restaurants close early,and there isn't any nightlife.Visitors stay at a guest house or a Bed and Breakfast.This is the best way to learn about life on the islands.The islanders are often friendly,and they like to talk.
If you want to meet islanders,you can also try the pubs(酒吧) or even the shops.People are in no hurry here.They like to chat about the weather or the fishing.There are also some tourist shops,but not many.They sell the usual tourist things.They also sell some beautiful clothes made of wool from the islands.
Do not come to the Hebrides for shopping.Come to walk in the clean,cool air.Come for the quiet beauty and for the views.
65.Are there many people living on the Hebrides Islands?No,there aren't
66.What's the weather like on the Hebrides in the summer?It's cool and windy
67.Where can you see other islands and the open ocean when you are on the Hebrides?From the hills
68.Where do visitors stay for the night on the Hebrides?At a guest house or a Bed and Breakfast
69.According to the passage,what can we do on the Hebrides?We can enjoy the quiet beautiful scenery,walk in the clean cool air,talk with the islanders and learn about life on the islands..
分析 这篇短文主要介绍了英国赫布里底群岛的美丽风光,气候环境,当地友好的人们及安静舒适的生活.
解答 65.No,there aren't.细节理解题.根据Not many people live on these islands in the northwest of Scotland可知在苏格兰西北部的这些岛屿上住的人不多,故答案为:No,there aren't.
66.It's cool and windy.细节理解题.根据Even summer days are cool and often windy可知甚至夏天的日子都很凉爽而且常常刮风,故答案为:It's cool and windy.
67.From the hills.细节理解题.根据From the hills you can see far out to other islands and the open ocean可知从山上你可以看到遥远的岛屿和开阔的海洋,故答案为:From the hills.
68.At a guest house or a Bed and Breakfast.细节理解题.根据Visitors stay at a guest house or a Bed可知游客待在宾馆或床上,故答案为:At a guest house or a Bed and Breakfast.
69.We can enjoy the quiet beautiful scenery,walk in the clean cool air,talk with the islanders and learn about life on the islands.细节理解题.根据But there is beauty in this place和Come to walk in the clean,cool air.Come for the quiet beauty and for the views.可知在这里我们可以享受安静美丽的景色,在清新凉爽的空气中散步,与岛民交谈,了解岛屿上的生活,故答案为:We can enjoy the quiet beautiful scenery,walk in the clean cool air,talk with the islanders and learn about life on the islands.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
| A. | received; accept | B. | receives; accept | ||
| C. | accepted; receive | D. | accepts; receive |
"This is the only move you know,(14)B this is the only move you'll need to know,"the coach replied.Not quite understanding,but the boy (15)C his teacher.So he kept training.
Several months (16)A,the coach took the boy to his first match.To his surprise,the boy (17)B won his first match.The second match was more difficult.But after some time,his opponent*became impatient.The boy used his one move to win the match again.(18)C of the people in the stadium were amazed by his success.The boy was now in the finals.
This time,his opponent was bigger,(19)D,and more experienced.For a while,the boy seemed to (20)B.Worried that the boy (21)A get hurt,someone shouted,"Stop!Stop!Stop!"However,the coach said,"No,(22)D."
As the match was keeping on,his opponent made a big mistake:he dropped his guard.Quickly,the boy used his move to (23)D him.The boy won the final match.He was the winner.(24)
C the way home,the boy asked his coach:"Sir,how did I win the match with only one move?"
"You won for (25)B reasons,"the coach answered,"First,you've almost known one of the most difficult moves in all of judo.And second,the only defense*for that move is for your opponent to catch your left arm."
The boy's greatest weakness had become his greatest strength.
| 11.A.class | B.learn | C.lessons | D.work |
| 12.A.why | B.what | C.when | D.how |
| 13.A.doing | B.running | C.writing | D.training |
| 14.A.so | B.but | C.or | D.until |
| 15.A.asked for | B.depended on | C.believed in | D.came out |
| 16.A.later | B.ago | C.before | D.after |
| 17.A.slowly | B.easily | C.carefully | D.hardly |
| 18.A.None | B.Both | C.All | D.Either |
| 19.A.weaker | B.worse | C.cuter | D.stronger |
| 20.A.win | B.lose | C.take | D.throw |
| 21.A.might | B.can | C.must | D.should |
| 22.A.stop | B.play | C.stay | D.continue |
| 23.A.fail | B.win | C.get | D.beat |
| 24.A.In | B.At | C.On | D.For |
| 25.A.one | B.two | C.three | D.four. |
| A. | plant | B. | planting | C. | plants | D. | to plant |
| A. | hundred | B. | hundreds of | C. | .hundred of | D. | five hundreds. |