题目内容
【题目】One cold Sunday, Mariko and her dad were walking to the store.“I’m tired of winter,” said Mariko.
Dad waved (挥手) at their neighbor. “I know Mr. Hill hopes spring will come too.”
Mr. Hill was sitting and enjoying the sun in his garden (花园). He waved, and Mariko waved back.
“Mr. Hill loves his garden,” said Mariko. Mr. Hill had the most beautiful spring flower garden. It was full of daffodils (黄水仙).
Dad said, “Yes, he does. And because he is old, it is hard for him to go outside in winter.”
At the store, Mariko helped Dad choose milk, bread and carrots.
“You may choose something for yourself, Mariko,” said Dad.
At first Mariko thought apples would taste good. But then something else caught her eye, “Oh, Dad, look, daffodils!”
“Is that something you want?” asked Dad.
“Yes!” Mariko said happily.
Mariko couldn’t stop looking at her daffodils all the way home. But when she got to Mr. Hill’s house, she stopped, “Maybe I could ...”
“Wait here, Dad, please,” she said. “I’ll be right back.”
Mariko ran to Mr. Hill and gave him the daffodils.
“What a wonderful winter surprise!” said Mr. Hill. “You have brought me spring!”
根据材料内容选择最佳答案。
【1】What did Mariko and her father do on Sunday?
A. They did some shopping.
B. They worked in the garden.
C. They visited their neighbors.
D. They helped Mr. Hill pick flowers.
【2】What did Mariko and her father NOT bring home?
A. Apples. B. Carrots. C. Milk. D. Bread.
【3】Mariko chose daffodils probably because ______.
A. they were colorful
B. her mother liked them
C. her garden needed new flowers
D. the flowers made her think of spring
【4】From the story, we know that Mariko ______.
A. disliked shopping B. liked daffodils best
C. was popular with her neighbors D. was kind and thought of others
【5】What is the best title of the story?
A. A shopping day B. A winter surprise
C. Beautiful flowers D. Spring and winter
【答案】
【1】A
【2】A
【3】D
【4】D
【5】B
【解析】这篇短文主要讲述了Mariko和她的父亲,去超市买东西,Mariko想起来他的邻居Mr. Hill,他也不喜欢冬天,因为就看不到冬天了,最后他们在超市买了水仙花送给Mr. Hill。
【1】根据文中One cold Sunday, Mariko and her dad were walking to the store.“I’m tired of winter,” said Mariko.可知,他们去购物了。故选A。
【2】根据文中At the store, Mariko helped Dad choose milk, bread and carrots. 可知,没有买苹果。故选A。
【3】根据下文“What a wonderful winter surprise!” said Mr. Hill. “You have brought me spring!”可知,因为花使她想到了春天。故选D。
【4】通读整篇短文可知 Mariko是一个善良和为别人着想的人。故选D。
【5】通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了春天里的的水仙花,这里是一个惊喜。故选B。
【题目】
school | buy | in | by | many | like | opens | breakfast | shop | to |
I work in a small shop. It is near an English【1】. Every day students come to【2】 things inthe shop. 【3】 the morning, I get up at six, and then I have 【4】. I go to work 【5】bike. I getto the shop at about six forty. The shop 【6】 from 7:00 a.m. to 7:00 p.m. We sell many things【7】 food and drinks. We have school things, too. So there are 【8】 people in our 【9】 from morning【10】 evening.