题目内容
【题目】根据短文内容的理解,完成下列各题。 Hello, everyone. I am Tom. You know that different people have different hobbies. Such as reading, painting, growing vegetables and looking after animals. I was interested in stamps and started to collect them two years ago.
My father works in a big company. He always goes abroad. Two years ago, when he was working in America, he sent home a letter with a beautiful stamp on the envelope (信封). I got the first stamp. I liked it very much. From then on I have always asked my father to send me different stamps from different countries. Later I joined a club and I have made many friends there. My friends encouraged me to write about my experiences on the stamps.
I have collected 300 stamps. My hobby has brought me pleasure and success. I can also enjoy the beautiful designs of stamps. So I think hobbies can make me grow as a person.
(1)Do all people like the same thing?
(2)What is the writer's hobby?
(3)How long has the writer collected the stamps?
(4)How many stamps has the writer collected?
(5)What does the hobby bring for the writer?
【答案】
(1)No, they don't.
(2)Collecting stamps.
(3)For two years.\ Since two years ago.
(4)300 stamps.
(5)The hobby has brought him pleasure and success.
【解析】本文介绍了作者如何喜欢集邮, 以及她集邮经历, 集邮给她带来了快乐和成功。
(1)细节理解。根据You know that different people have different hobbies.可知不同的人有不同的爱好, 也就是说不同的人喜欢不同的东西, 故此处用否定回答, 所以答案是No, they don't。
(2)细节理解。根据I was interested in stamps and started to collect them two years ago.可知作者的爱好是集邮, 所以答案是Collecting stamps.
(3)细节理解。根据I was interested in stamps and started to collect them two years ago.可知我在两年前就开始集邮了, 所以答案是For two years.\ Since two years ago.
(4)细节理解。根据I have collected 300 stamps.可知作者收集了300张邮票, 所以答案是300 stamps。
(5)细节理解。根据My hobby has brought me pleasure and success.可知这个爱好给作者带来了快乐和成功, 所以答案是The hobby has brought him pleasure and success.
【题目】完成对话,从所给的选项中选择适当的句子填空,有两项多余。
Fang: Hi, Li Hong! You look a little sad.【1】
Hong: Bad luck! I failed the English exam again.
Fang: I’m sorry to hear that.【2】
Hong: I did. She asked me to learn new words by reading English magazines, listening to tapes and so on.
Fang: Yeah.【3】
Hong: I think so. But I feel sleepy when I listen to tapes. I can’t put all my heart into learning.【4】
Fang: You can write the new words in your notebook and learn them at home, or even on the bus .
Hong:【5】Thanks.
Fang: You’re welcome.
A.Your English teacher is really kind. |
B.That may be helpful. |
C.What should I do? |
D.What a pity! |
E. I think they’re the best ways to learn English.
F. Why do you look unhappy?
G. Why not turn to your teacher?