题目内容
【题目】现在学生在网吧上网(get online)成风,你们班在下周班会上将谈论有关问题。请你根据表格中提示的内容用英语写一篇60词左右的讲话稿,要点必须齐全。
益处 | 1. 学会使用现代设备——电脑; 2. 学会更多知识(knowledge); 3. 玩游戏,使人更加聪明。 |
坏处 | 过于沉迷游戏,对学习有害。 网上交友,通信频繁,学习成绩下降。 |
建议 | 在学校学习时不上网。 寒暑假可以上网。 |
【答案】Students nowadays are used to getting online on net bar. The advantages are: Students can learn how to operate an up-to-date computer. They can learn a lot of knowledge by surfing the Internet. Also playing computer games make people cleverer. There are also disadvantages. It will be bad for their learning if they waste too much time on computer games. When they make e-friends and communicate too frequently, their results will be affected. We suggested that students should not be allowed to get online at school, but they can get online during the summer and winter holidays.
【解析】
1.题干解读:本文属于议论文,介绍学生在网吧上网的好处以及坏处,并针对这一情况给出建议。